Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Sopron és Győr: elégedett csapatok

A Győri ETO FC és a Matáv FC Sopron is bejutott az Arany Ászok Teremlabdarúgó-bajnokság döntőjébe.
Nyerni akartak

Két okból is elégedetten szemlélte a Matáv FC Sopron futballistáinak hétfő délelőtti edzését az a néhány bátor drukker, akik kissé dideregve végignézték a tréninget. Örömük egyik oka az volt, hogy Pintér Attila fiai megnyerték Pápán a teremtornát, a másik pedig, hogy a szakvezető két nappal a „fedett pályás" torna után korántsem kímélő jellegű edzést vezényelt. Némi bemelegítés után 45 perc futás szerepelt a programban. Ennek monotóniáját sprintre serkentő sípszó, valamint Pintér Attila fel-felharsanó hangja oldotta.

A labdarúgók karjukon pulzusmérővel futottak, a szakvezetők pedig időnként egy-egy vágta után rákérdeztek egy-egy labdarúgóra, hogy mit is mutat a műszer, majd elégedetten nyugtázták a válaszként kapott számokat. Hogy a teremtorna első meccsének nagyjából a 6. percében megsérült Sira István sérülése mennyire súlyos és hogy pontosan mi is a sérülés, várhatóan keddre derül ki, akkor lesz pontos diagnózis. A teremtornával kapcsolatban Pintér a következőket mondta: „Amint azt az előzetesekben is elmondtam, ahol a csapatom pályára lép – legyen az bármilyen mérkőzés –, mindig a maximális teljesítményre törekszünk.

Elégedett vagyok a csapatommal, mindenki betartotta, amit előzetesen megbeszéltünk, és teljesítményünk alapján teljesen megérdemelten jutottunk a debreceni döntőbe. Sajnálom a kint maradt soproni szurkolókat, értük is küzdöttünk, s remélem, győzelmünk némi gyógyír számukra azért, hogy nem látták a fiúkat játszani. "Bojan Lazic két gólt szerzett a fináléban: „Meg akartuk nyerni a tornát, amelyen mindenki jól játszott, sikerült megvalósítani az edzőnk, Pintér Attila által elképzelteket.

Örülök, hogy a döntőben két gólt lőttem, de annak még jobban, hogy nyert a csapat. Debrecenben is győzni akarunk. " Balaskó Iván a Matáv három mérkőzésén eredményes volt: „Készültünk a teremtornára, mindig úgy lépünk pályára, hogy nyerni akarunk. Sopron városát képviseltük, s ezt átéreztük. Begyakorolt, tudatos játékkal sikerült győzni. " Balogh János remekelt a soproni kapuban: „Úgy gondolom, nagyon színvonalas, jó tornát sikerült megnyerni. Sokat tettünk a sikerért, és Debrecenben is sokat fogunk. "

A soproni csapat szerdán délután fél hattól az ausztriai Steinbrunnban játszik edzőmeccset az osztrák első osztályú Mattersburggal. A mérkőzés helyszínét – ahol két euró lesz a belépő – az alábbi útvonalon közelíthetik meg a soproni szurkolók: Klingenbach–Wulkanprodersdorf–Bécs felé Grosshöflein (a körforgalomnál Steinbrunn felé)–Steinbrunn (itt, ahol először lehet, jobbra, Neufeld felé). A táblát ezek után elhagyva 1500 méterre a bekötőút végén lesz a VIVA-sportkomplexum.

Mivel a soproni csapat bejutott a debreceni döntőbe, a szombatra tervezett Celldömölk elleni edzőmeccs várhatóan elmarad.

Elégedett győriek

Büszkék lehettek a saját csapatukra a győri, illetve a soproni szurkolók a pápai sportcsarnokban, a terembajnokság utolsó selejtezőjének helyszínén. Kedvenc együtteseik ugyanis közönségszórakoztató játékkal lepték meg szurkolótáborukat és megérdemelten jutottak be a debreceni döntőbe.

Nem csoda, hogy Reszeli Soós István, a győriek szakmai igazgatója is elégedett volt együttesével. „A csapat minden tagjának gratulálok, mert remekül játszottak és sportszerűségből is jelesre vizsgáztak – mondta a teremtorna után Reszeli Soós István. – Egy nagyon nehéz csoportból jutottunk tovább a közönségünk segítségével, akiknek ezúton köszönöm meg a lelkes buzdítást. Sajnálom, hogy a Sopron elleni döntőben alulmaradtunk, ott nem volt szerencsénk. Egyébként pedig amit a soproni közönség megengedett magának a döntőben, az felháborító volt és ilyenkor felmerül a kérdés: hol a határ?" – fejezte be a szakvezető.

A Győri ETO FC legjobbja kétségkívül Vincze Ottó volt. A zöld-fehérek irányító középpályása bombagólokkal és látványos cselekkel szórakoztatta a publikumot. Ráadásul ő lett a torna gólkirálya is négy találattal. „Valóban, én is úgy éreztem, hogy jól ment a játék a teremtornán – mondta az öltözőből kifelé jövet Vincze Ottó. – Ami viszont sokkal fontosabb, hogy a csapat remek teljesítményt nyújtott és megérdemelten jutott be a debreceni fináléba. Egyébként fantasztikus volt a hangulat a pápai sportcsarnokban, öröm volt pályára lépni a kétezer néző előtt. Némi hiányérzet azért maradt bennem a döntő miatt, de ígérem szurkolóinknak, hogy Debrecenben majd visszavágunk a soproniaknak. "

A Győri ETO FC egyébként holnap délután fél háromkor az MTE 1904 csapatát fogadja hazai környezetben. A felnőttek mellett a ligacsapat is pályára lép holnap 16 órától. Ellenfelük az Integrál-DAC együttese lesz. Balaskó Iván a matáv legeredményesebb játékosa volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökre Kulcsár Anitáé a 22-es mez

Bár az autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anitát Győrben helyezik örök nyugalomba, klubcsapatánál, a… Tovább olvasom