Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Soós Imre feljelenti az MTE 1904 elnökét

Labdarúgás - Soós Imre az MTE 1904 múlt héten felmentett edzője reagált a klub elnökének múlt héten megjelent nyilatkozatára. A tréner szerint az MTE 1904 első embere valótlant állít, s nem kizárt, hogy jogi eljárást indít.
Soós Imrét a múlt héten mentette fel a munkavégzés alól Kiss Zsolt, a mosonmagyaróvári csapat elnöke. Az edző a szombati Kisalföldben elmondta, hogy több hónapja nem kapott fizetést, tartozik neki az egyesület, s mivel nem sikerült közös megegyezéssel szerződést bontani, a klub kénytelen 2008 júniusáig kifizetni.

„A közös megegyezéssel történő szerződésbontás Kiss Zsolt miatt nem jött létre, mert a felkínált fizetési határidőt nem állt módomban elfogadni. Úgy gondolom, ez annak tükrében érthető, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség felé korábban leadott tartozáselismerő nyilatkozatban rögzített határidőt sem vette figyelembe, holott mint „sportvezetőnek" tudomással kell bírnia arról a tényről, hogy ez fegyelmi vétség, és az amúgy is nehéz helyzetben lévő egyesületet feljelentésem esetén pontlevonással sújtják. Mivel a klub elnöke nem törekedett a közös megegyezéssel történő szerződésbontásra, hanem az általa aláírt feljegyzésben egyoldalúan felmentett a munkavégzés alól, így a szerződésből adódó kötelezettségek miatt kénytelen 2008. június 30-ig a szerződés teljes időtartamára vonatkozóan fizetési kötelezettséget teljesíteni. A szerződéses kötelezettségnek semmi köze az „el nem végzett munkához". Ezt a tényt Kiss Zsolt elnök úrnak is tudnia kellett, amennyiben pedig nem, akkor „felelős sportvezetőként" egy amúgy is nehéz helyzetben lévő egyesület képviseletében hogyan hozhatott egy ilyen döntést" – áll a szerkesztőségbe eljuttatott nyilatkozatban.

A szombaton megjelent cikkben az elnök azt állítja, Soós Imre 1 millió 200 ezer forintot kapott ebben az évben az egyesülettől. Az edző ezt cáfolja: „Kijelentem, hogy 2007. január 1-jétől napjainkig az MTE 1904 részéről 1.200.000 forintot nem vettem át. A részemre történő kifizetésről kiállított számlát bármikor hajlandó vagyok akár a nyilvánosság, akár az egyesületet ellenőrző bizottság elé tárni, szükség esetén átadni. Nagy nyilvánosság előtt valótlan tartalmú nyilatkozat megtétele miatt Kiss Zsolt elnök ellen ügyvédemmel konzultálva jogi eljárást kezdeményezünk, s a szerződés egyoldalú felbontása miatt is megindítottam az eljárást a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes bizottságainál."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga Ákos új motorral a régi célokért

Motorsport - Varga Ákos a napokban kapta meg új motorját, mellyel január 5-én harmadszor is nekivág… Tovább olvasom