Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Soóky felnőtt bajnok lett súlyemelésben

A közelmúltban rendezték meg az utánpótlás, majd a felnőtt országos bajnokságot. A Győri Rekard SE súlyemelői közül Soóky Gergely az utánpótlás ob-n ismét feljebb tudta tornázni az ifjúsági 56 kilósak országos csúcsait.

Szakításban 99-ről 100 kg-ra, majd utána lökésben 120-ról 121 kg-ra módosította, ezzel nagy előnnyel nyerte meg a versenyt.

Elért teljesítményével nagy reményekkel indulhatott a később rendezett felnőttek versenyén, ahol szintén győzni tudott, így 17 éves kora ellenére szakosztályának felnőtt magyar bajnoki címet szerzett.

A győri súlyemelő a sportág egyik legnagyobb ígéretének számít.
A győri súlyemelő a sportág egyik legnagyobb ígéretének számít.

Soóky idén 15 új országos csúcsot emelt, az ifjúsági EB-bronzéremről egy kilóval maradt le. Fiatal kora ellenére a felnőtt olimpiai válogatott tagjaként megnyerte a diákolimpiát, most pedig az utánpótlás és felnőtt ob-t is. A sikereket a válogatott edzőtáboroknak, valamint az egyesületben végzett napi edzéseknek köszönheti. Az egyesületnél remélik, a város is felfigyel a tehetségre, s segíti a különböző nemzetközi versenyekre való felkészülést.

A junior 94 kg-os súlycsoportban Patyi Szilárd az egyéni csúcsait jócskán túlszárnyalva a 4. helyet szerezte meg. Szakításban 85 kg, lökésben pedig 110 kg az eredménye.

A felnőtt 69 kg-osok között indult Bernthaller Ferenc, aki szép versenyzéssel a 6. helyen végzett. Szakításban 80, lökésben 100 kg-ot teljesített.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb botrány a megye pályáin

Javult a fegyelmi helyzet a megye futballpályáin, nem történt annyi rendbontás, mint az elmúlt… Tovább olvasom