Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Somogyi Csaba: A Győrben nevelkedett kapust leigazolta a Fulham

Egy plusz egyéves szerződést írt alá a Fulhammel a Győrben nevelkedett hálóőr, Somogyi Csaba. Gerával is beszélt, aki csupa pozitív dolgokat mondott neki a csapatról

„Most jöttem haza Londonból, boldog vagyok, mert aláírtam a szerződésemet – kezdte Somogyi Csaba hívásunkkor. – Két napot kaptam arra, hogy itthon összecsomagoljak, s utazzak vissza. Tíz napig teszteltek: ezen a tíz napon múlt az életem."

Az mindenesetre nem mindennapi, hogy valaki a hazai NB II-ből kerüljön egy Premier League-ás csapathoz: a kapus most a fővárosi
REAC-tól igazol a londoniakhoz.

Somogyi Csaba

Születési idő: 1985. április 7.
Születési hely: Dunaújváros
Magasság: 190 cm
Klubjai: Győri ETO FC (2003–2007), Integrál-DAC (kölcsönben, 2007), Integrál-DAC (2008–2009), Hévíz (2009–2010), REAC (2010–2011), Fulham (2011–)
„Köszönettel tartozom a REAC vezetőinek és edzőjének, hiszen már fél éve, amikor az Ajaxnál jártam próbajátékon, nem gördítettek volna akadályt az eligazolásom elé. Martin Jol most azt mondta: második vagy harmadik számú kapus leszek Schwarzer mögött" – mondta Somogyi.

Vélhetően mindez azon múlik, hogy Stockdale-t kölcsönadják-e az újonc Swanseanek.

„Rendkívül kemény próbajátékon vagyok túl: mindennap reggel nyolcra be kellett mennem az edzőközpontba. A délelőtti és délutáni tréningek után délután ötkor jöttem ki onnan... Ötvenperces kapusedzések után szállhattunk be a mezőnyjátékosok közé. A kapusedző és Jol is elégedett volt velem, így kaptam szerződést. Az utolsó két nap orvosi vizsgálatokról szólt: ennek végén egy professzornak kellett áldását adnia a leigazolásomhoz. Szerencsére minden eredményem tökéletes volt. Torma Gábor, a menedzserem – akinek rengeteget köszönhetek – végig velem volt, kinn is maradt Londonban: ő választ nekem lakást, s kocsit is kapok.
Gera Zolival is találkoztam, beszélgettünk: jó tanácsokat nem adott, ellenben dicsérte a klubot, a körülményeket. Azt mondta, szeretett itt játszani. Schwarzer, az első számú kapus végig segítőkész volt velem, biztatott a tréningeken. A szerződésem szerint az anyagiakról nem beszélhetek: vélhetően hamarosan az angol sajtónak is bemutatnak" – tette hozzá a kapus.

Somogyi Csaba az ETO-ban nevelkedett, de védett az Integrál-DAC-ban is.

„Ezúton szeretném megköszönni a segítségüket azoknak a kapusedzőknek, akik energiát fektettek abba, hogy fejlődjek, így Vári Attilának, Ulbert Tibornak, Kopp Andrásnak és Hornyák Bélának. A Győri ETO akkori vezetőségének pedig azt köszönöm, hogy lemondott rólam, mert enélkül vélhetően nem lehetnék most Premier League-ben játszó csapat tagja" – állítja Somogyi Csaba.

Olvasóink írták

 • 3. Tudós-1 2011. július 12. 10:20
  „Vakok gyülekezete az ETO-nál!
  Bebizonyosodik, hogy .......”
 • 2. szurkesz 2011. július 11. 22:26
  „Gratulálok Soma! Sok sikert!
  Az ETO vezetéséről annyit: szokványos magyaros történet......:(”
 • 1. latakacs 2011. július 11. 11:56
  „Gratulálok kedves ETO vezetés! Megint sikerült bebizonyítani, hogy jól gazdálkodnak a sajáttal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SEAT SZESE Győr: nehéz csoportban debütálnak

Münchenben megtartották a női Euroliga csoportjainak sorsolását. A debütáló győri csapat a… Tovább olvasom