Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Somogyban is elvérzett a sopron

Kiegyenlített mezőnyjátékot láthatott a közönség. A végeredmény 2-0 lett a Kaposvár javára.

Kaposvár - FC Sopron 2-0

20. perc:
Zsolnai 12 méteres kapura csavart labdáját Balogh ujjheggyel szögletre ütötte.

23. perc: Szakálynak 12 méterről, a balösszekötő helyéről óriási helyzetből leadott ballábas lövését Balogh bravúrral lábbal hárította.


39. perc: Nagypál ívelt előre szabadrúgást a felezővonal közeléből. A kapujából kimozduló Balogh elvétette a labdát, amely a balszélen helyezkedő Pintérhez került. Ő egyből középre játszott, és a berobbanó Zsolnai 4 méterről az üresen maradt soproni kapu közepébe lőtt. 1–0.

41. perc: Nagypál szánta el magát lövésre mintegy 30 méterről s a léc alá tartó labdát Balogh ujjheggyel a felső kapufára tolta, ahonnan az a játéktéren túlra pattant.

43. perc: Hanák bal oldali beadása után Sira fejelt 4 méterről a felső lécre. A kipattanó labdát Cigan óriási helyzetből 6 méterről csúnyán a hazai kapu fölé vágta.

55. perc: Máté 18 méterről kapura bombázott. A labda a kapufa alsó lapjára vágódott a soproni kapu bal oldalába. 2–0.

67. perc: Bank tört előre középen, könnyedén átjátszotta Ibricet, majd becsapta Costisort is és 14 méterről, óriási helyzetből a kapufa mellé gurított.

Az első negyedórában kiegyenlített mezőnyjátékot láthatott a közönség. Ezt követően azonban a hazaiak felpörgették a játékot, és bizony a szépszámú soproni szurkolók legnagyobb megrökönyödésére a vendégcsapat játékosai képtelenek voltak felvenni ezt  a tempót. A kaposváriak könnyedén játszották át a középpályát és ezúttal Csank János csapatának hátsó alakzata is indiszponáltabb, tompább volt a megszokottnál. Így aztán sorra alakította ki helyzeteit a hazai csapat. Hogy nem jutott vezetéshez a Kaposvár, az jórészt Balogh bravúrjainak volt köszönhető.

A félidő hajrájára a soproni csapat addigi legjobbja, Balogh János elbizonytalanodott, több apró megingás is utalt erre. Az egyikből megszerezték a vezetést a hazaiak. A félidő végén lett volna esély az egyenlítésre, ám Sira fejesét követően a felső lécről visszapattanó labdából a fiatal Cigan túl nagy gólt akart rúgni és a kapu fölé bombázott.

Szünet után támadólag lépett fel a soproni csapat. Csank János együttesének mezőnyfölénye azonban meddő volt, mert a soproniak támadásaiba rengeteg pontatlanság csúszott. Amikor a második félidőben először tették tiszteletüket a hazaiak a soproni térfélen, Máté remekül eltalált lövésével azonnal növelték is előnyüket. A második gól után még nagyobb lett a soproni mezőnyfölény. Csank János teljes joggal cserélte le a technikás, ám a labdarúgást csapatjáték helyett csak egyéni akciónak értelmező Cotant. Helyzetet azonban ezt követően sem sikerült kidolgozni a soproniaknak, sőt, a kaposvári játékban több volt a tudatosság. A hazai csapat megérdemelten győzött.
Balogh és Sira itt még mentett Zahorecz elől. Kétszer azonban a soproni kapuba került a labda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb aranyat nyert a Janics-Kovács kajak kettes

A zágrábi kajak-kenu világbajnokságon a vasárnapi 500 méteres számokban a magyar csapat egy arany,… Tovább olvasom