Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

SMAFC: változások

Jelentősen átalakul az előző szezonban bravúros szerepléssel az NB I/B-ben a harmadik helyet megszerző SMAFC játékoskerete. Vetési Imre fiai a múlt héten kezdték meg a felkészülést a számukra szeptember végén kezdődő bajnokságra. A tavalyi sikeres együttesből jó néhány meghatározó játékos távozik.
Az egyetemiek tapasztalt szakvezetője úgy tudja, az irányító Bausz Kornél Siófokon, a center Sallay Gábor pedig Németországban, alacsonyabb osztályban folytatja a pályafutását. A fiatal center, Herczeg István ugyan elkezdte a felkészülést az egyetemiekkel a Krasznai-csarnokban, ám ő szeptemberben Angliába utazik, egyetemi ösztöndíjat nyert el, ott folytatja tanulmányait és pályafutását.

A nagyon tehetséges, korosztályos válogatott Horányi Ákos Paksra távozott. Kérdés, mi lesz a bedobó Pethő Tamással, valamint a center Vesztergom Zoltánnal, akik munkahelyi elfoglaltságuk miatt kevesebbet tudnak edzeni.

Az „érkezési oldalon" ott szerepel a legutóbb Győrben NB II-ben kosarazó, de A csoportos múlttal rendelkező irányító, Posch Barnabás, aki korábban az egyetemi együttesben is játszott. Két fiatal bedobó érkezett Körmendről, Szlávik Tamás és Hídvégi Márton, akiket az egyetemre vettek fel, miként a régóta a SMAFC-ban játszó irányító, Karácsonyi Zsolt öccsét, Gergőt, valamint a fővárosból érkező, a négyes poszton bevethető Bozsik Krisztiánt.

Vetési szerint alacsonyabb lesz, de gyorsabb lehet együttese a tavalyinál, ám a nagy változások miatt gyakorlatilag új csapatot kell építenie a keménykezű trénernek.

Vetési Imrének az okoz jelen pillanatban nem kis gondot, hogy kikből áll majd az U20-as utánpótlásgárda, amelyet kötelező indítani. Ezzel kapcsolatban a vezetők még nem mondtak semmit, de tíz játékost kell a mérkőzéseken szerepeltetni, s ha nincs meg ez a létszám, súlyos pénzbüntetést kell fizetni. Márpedig az egyetemi klub várhatóan most sem dúskál majd az anyagiakban...

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három vereség a bajnoki rajton

Az ajkaiak védekeztek, de egy kapufán kívül nem tudott helyzetbe kerülni a vendégcsapat sem. Tovább olvasom