Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

SKC: csalódással zárult le egy korszak

Felemás évet zárt a Kis-Rába Menti Takarék Soproni KC. A kupában bronzérmes lett, a bajnokságban viszont nem jutott a nyolc közé. Meszlényi Róbert vezetőedző egy évig csak az utánpótlásban dolgozik.
Nincs könnyű helyzetben Meszlényi Róbert, a Kis-Rába Menti Takarék Soproni KC vezetőedzője, ha a mögöttünk hagyott szezont kell értékelnie. Hiába lett a Magyar Kupában bronzérmes az együttes, a bajnokságban elmaradt a várttól a gárda. Pedig ahogyan a leköszönő szakvezető elmondta: négy év alatt, mióta ő a vezetőedző, szép sikereket ért el a gárda, s egyértelműen bizonyította, a soproni közönség vevő a férficsapatra.

A fehér mezes soproniakban több volt, de a két hónapos fellángolás kevés volt a felsőházi tagsághoz.
A fehér mezes soproniakban több volt, de a két hónapos fellángolás kevés volt a felsőházi tagsághoz.


„Nehéz elvonatkoztatni attól, hogy most nem jutottunk be a felsőházba, elvégre ez a legfrissebb emlék, ami igencsak megkeseríti a szánk ízét. Persze ha folyamatában nézzük, akkor az elmúlt négy év nem nevezhető eredménytelennek. Kétszer is ott voltunk a Magyar Kupában a négy között, idén egy bronzérem is jutott nekünk, többször bekerültünk a legjobb nyolc közé, válogatott játékosokat adtunk Körtélyesi, Molnár és Szabó személyében, emellett fiatal, korábban B csoportban szereplő játékosokból, mint Ugaros, Gombás, Helmeczi, stabil első osztályú kosaras lett. Nem utolsósorban a soproni közönség egyértelmű ítéletet mondott: szükségük van a férficsapatra, ráadásul olyanra, mely legalább ezt a szintet képviseli. Gyakran játszottunk telt ház előtt, nagy meccseink voltak, az élvonal legjobb csapatait is »elkaptuk«, gyakorlatilag stabil középcsapat lettünk. Ezért is kár, hogy ez az időszak egy ilyen eredménnyel zárult" – fogalmazott Meszlényi Róbert, aki leginkább David Brooks hiányában keresi az eredménytelenség okát.

„Egy ilyen szintű játékos kiválása komoly gond, sajnos nem sikerült hasonló képességűvel pótolnunk. December közepétől volt két jó hónapunk, az akkor szerzett sorozatos győzelmeknek köszönhetően akár a hatodik hely is elérhetőnek tűnt az alapszakaszban, de a Falco-meccsen valami megtört. Alighanem a kezdő ötösünk elfáradt fejben, egysíkúvá vált a játékunk, s a rengeteg meccs miatt a frissítés sem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna" – folytatta a vezetőedző, aki már korábban jelezte: a szezon végén feláll az SKC kispadjáról.

„Tizenötödik szezonom volt edzőként a mostani, pedig még csak negyvenhárom éves vagyok. Azt is mondhatnám, fiatal vagyok, de sok bennem a kilométer. Kell egy kis feltöltődés, mert belefáradtam egy kicsit az egészbe. Sajnos a magyar sportban, s ebbe a kosárlabda is beletartozik, igencsak zavarosak a viszonyok, rám fér a lazítás. Nyugdíjba azért nem vonulnék, s a sportágtól sem szeretnék elszakadni, ezért a Soproni Sportiskolánál dolgozom, emellett a családi vállalkozásban is lesz feladatom. Addig is a lelátóról szorítok a csapatnak, s remélem, a mostaninál is erősebb keretet sikerül majd összehoznia a vezetésnek" – mondta végezetül Meszlényi Róbert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boros László három aranyérmet lőtt a győrszentiváni ob-n

Jól szerepeltek a győri sportlövők a futócéllövők 10 méteres országos bajnokságán Győrszentivánon.… Tovább olvasom