Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

SKC: a rájátszásba vágyik a Sopronnal

Sabáli Balázs személyében egy fiatal kora ellenére igen sikeres, ambiciózus edző vette át a nyáron a Sopron KC férficsapatának irányítását.

„Lényegében a főiskola elvégzése óta edzősködöm. Körmenden több korosztállyal is foglalkoztam, majd a felnőttcsapathoz kerültem másodedzőnek. A kétezer-hármas bajnoki cím a Körmenddel meghatározó, örök élmény.

Akkor jött vissza Németh István a bajnokság végére. A hatodik helyen mentünk be a rájátszásba, ahol a ZTE-t, majd a Debrecent, végül a döntőben a Kaposvárt vertük meg, minden párharcot idegenben kezdve. A kosarazást nem sokkal korábban befejező Zsebe Ferenc volt a vezetőedző, óriási játékosmúlttal, tapasztalattal, tekintéllyel, remekül érezve a játékot. Én akkor már pár éve az utánpótlásban edzősködtem, jól kiegészítettük egymást" – emlékezett vissza a kezdetekre Sabáli Balázs, aki rendszeresen képzi magát, járt külföldi tanulmányúton is.

„A nemzetközi szövetség hirdetett egy programot fiatal edzők képzésére, oktatására. Minden tagország egy-egy edzőt delegálhatott, a honi szövetség engem kért fel. Hasznos dolgokat tapasztaltam, tanultam, elsősorban az utánpótláskorú játékosok felkészítéséről szólt a történet. Kitűnő szakemberektől tanulhattunk, mint például a német válogatottal Európa-bajnokságot nyerő Szvetiszlav Pesic, vagy a Real Madrid jelenlegi edzője, Pablo Laso" – folytatta a szakember, akinek megvannak az elvei, melyekből nem enged.

„Gondolom, azzal nem mondok újdonságot, ha a jó védekezést tartom alapnak. Jó támadójátékkal ugyan meg lehet nyerni egy-egy mérkőzést, de egy csapat igazán sikeres a hatékony védekezésével lehet. A támadás az ügyességen, kreativitáson múlik, a védekezés pedig az akaraton" – mondta a tréner, aki ellenfél edzőjeként sokat járt Sopronban, s nem mindig járt sikerrel.

„A Sopron–Körmend meccseken nemcsak a pályán, hanem a lelátón is parázs volt a légkör. Úgy emlékszem, mindig kitűnő hangulatú mérkőzéseket játszottunk. Nagyon remélem, ez a következő szezonban is így lesz, a csapat mellé állnak, segítik, buzdítják a szurkolók a fiúkat" – fogalmazott Sabáli Balázs, aki a célokról még nem beszélt.

„Ez még nagyon korai. Sok az új játékos, s én is mint edző új vagyok. Ismerkedünk egymással, kell egy kis idő, amíg összeállunk. Ami a többi csapatot illeti, azt nagyjából tudjuk, hol milyen magyar játékosok lesznek, de sok helyen még próbajátékosok vannak, nem tudni, hová, mennyi és milyen tudású légiós érkezik. Annyit azért mondhatok, a rájátszásba mindenképpen szeretnénk bejutni" – tette hozzá a szakvezető, akinek segítője az a Patonay Imre lesz, aki először adott neki munkát.

„A főiskola elvégzése után abba az iskolába hívott tanítani, melynek ő volt az igazgatója. Később edzőként többször is dolgoztunk együtt, óriási a tapasztalata, tudása. Mondanom sem kell ezek után, hogy nagyon örülök neki, hogy ismét közös célért dolgozhatunk" – mondta végezetül Sabáli Balázs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Storcz Botond irányíthatja a válogatottat Rióig

Az elnökség elfogadta a múlt héten kinevezett szakmai igazgató, Csabai Edvin javaslatait, így Storcz… Tovább olvasom