Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Síversenyen is indul a kongói vívó

"Minden alkalmat megragadok a felkészülésre, hogy sikeresen képviseljem a Kongói Köztársaságot Torinóban a Téli Olimpián" - mondta az MTI-nek telefonon Kembe Sorel, aki épp a Mátra felé tartott soron következő edzésére.
Kembe Sorel hírnevét a tavalyi nyári ötkarikás játékoknak köszönheti, ahol első kongói vívóként szerepelt. A síelésre pedig egy poén miatt adta a fejét - amikor megkérdezték, hogy Athén után mi következhet, viccesen rávágta, hogy a téli olimpia.

Ám viccesnek szánt szavait a Magyar Professzionális Síakadémia olyannyira komolyan vette, hogy mire a fiatalember hazatért a görög fővárosból, már össze is állította számára a felkészülési tervet. Így, ha minden a tervek szerint halad, Kembe Sorel lesz a téli játékok történetében az első kongói síversenyző.

Az ambiciózus kongói-magyar származású fiatalember kalandos élete során volt manöken, táncosként részt vett a Madách Színház társulatával a "Macskák" olaszországi turnéján, évekig kosarazott, "míg szét nem ment a térde", s számos egyéb dologgal is próbálkozott.

Öt éve videoklipek forgatásával keresi a kenyerét, újabban pedig színészkedésre adta a fejét - a Budapesti Kamaraszínházban Tordy Géza felkérésére az Egy csepp méz című darabban lép fel, ahol szerepe szerint egy tengerészfiút alakít.

"Menetközben" elvégezte Pécsett a művelődésszervező szakot, majd Nizza következett, ahol a Francia Intézet támogatásával másoddiplomás képzésben vett részt. Kembe Sorel szerint a magyar egyetemen elsősorban az elméletet sajátította el, Franciaországban pedig a gyakorlati dolgokon volt a hangsúly, így "ha nagyon muszáj, akár az Operaházat is elvezetném" - mondta Kembe Sorel.

A fiatalember, akinek igen sok barátja van, eddig az életet egy nonstop bulinak tartotta. Ám szavai szerint itt az idő, hogy komolyabb dolgokkal is foglalkozzon. A megkomolyodásra pedig jó lehetőséget biztosít a Kongói Köztársaság kommunikációs miniszterének felkérése - Kembe Sorel ugyanis elvállalta, hogy sportnagykövetként édesapja hazájának nemzetközi megítélésén igyekszik majd javítani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem számítanak Baumgartnerre

Nem lesz magyar versenyzője az idei Forma–1-es futamoknak, úgy tűnik Baumgartner nem indul. Tovább olvasom