Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Simon Tiborra emlékeztek

Ifjabb Simon Tibor végezte el a kezdőrúgást az édesapja emlékére rendezett jótékonysági labdarúgó-meccsen. A mérkőzésen jelen volt az egész Simon család, de nagyon sok Ferencváros-rajongó is elkísérte csapatát Sopronba.
Matáv
: Farkas B. (Horváth T.) – Horváth R., Szabados, Tóth A. – Perger (Tiber), Pintér (Gyurcsányi), Csiszár (Javrujan), Somogyi (Majoros), Tóth I. (Orabinec) – Sira (Komódi), Tóth M. (Bausz R.). Edző: Komjáti András.
Ferencváros: Udvarácz – Balog, Vukmir, Cheregi (Keller) – Bognár Zs., Kapic (Cheregi), Szili, Szkukalek (Kriston) – Andone (Nicsenko), Jovic (Földvári), Leandro (Zombori). Vezetőedző: Garami József.

A kezdőrúgást ifj. Simon Tibor végezte el.
Csodálatosan szép, kora őszi időben Varga Szabolcs, a soproni Petőfi Színház színművésze emlékezetes előadásában hangzott el az az emlékbeszéd, melyet a Matáv FC-Sopron menedzsere, Gőbl Gábor írt. Aztán következett a kezdőrúgás, amelyet ifj. Simon Tibor végzett el.
A Ferencváros tartalékos csapattal állt fel, mert hat labdarúgója Izlandban lépett pályára a magyar válogatott színeiben. Ez nem látszott meg a zöld-fehérek játékán, mert már a 6. percben vezetéshez jutottak, ugyanis egy veszélytelennek tűnő bal oldali akció után a brazil Leandro 16 méterről ballal félmagasan bombázott a bal sarokba. A gól feldobta a fradistákat, könnyedén, elegánsan játszottak. Csaknem félórányi játék után Leandro csaknem megszerezte második találatát, ám 25 méteres bombaszabadrúgását Farkas B., a soproni hálóőr a levegőben úszva a jobb felső sarok elől szögletre ütötte. Sokat nem kellett várni viszont a házigazdák egyenlítő góljára, a Fradi volt centere, de immár a második éve Sopronban futballozó Tóth M. tört be a balösszekötő helyén a büntetőterületen belülre, ott aztán Bognár Zs. szabálytalankodott vele szemben. A megítélt 11-est Somogyi biztosan értékesítette, s már ekkor kialakult a végeredmény.

A szünet használt mindkét csapatnak, jobb lett az iram az újrakezdés után, különösen Somogyi lendült bele. Az 50. percben az ő nagyszerű indítása után Tiber 8 méteres erős lövését Udvarácz hihetetlen bravúrral hárította. Két perc múlva Somogyi maga próbálkozott, 20 méterről zúdította a labdát a Ferencváros kapujára, ám az Ausztráliából nemrég hazatért kapuvédő ismét nagyot nyújtózott és kiütötte a labdát. A következő 10 percben aztán Udvarácz bravúrt bravúrra halmozott, a Ferencváros végül is elsősorban neki köszönheti, hogy nem szenvedett vereséget.

Az utolsó negyedórában az ETO középcsatára, az egykori Fradi-futballista, Igor Nicsenko is beállt az FTC-be, így búcsúzott el egykori barátjától.
A mérkőzés után serleget kapott a Ferencváros csapata, a találkozó legjobbjának pedig a soproni liberót, Szabados Józsefet választották. Így ért véget az a felejthetetlen hangulatú 90 perc, amely immáron sokadszor állított emléket a népszerű „Siminek", akinek a neve fekete festékkel felmázolva most is látható a pálya kerítésén: Simi forever.

Komjáti András: – Ma ennyire futotta.
Garami József: – Sportszerű mérkőzésen adóztunk Simon Tibor emlékének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejtetőn a kosárlabdavilág

Ami az amerikai Indianapolisban, illetve annak káprázatos sportcsarnokában történt csütörtökről… Tovább olvasom