Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Simon-ügy: Tagadják az emberölést

Tagadják az emberölést a Simon Tibor halála ügyében megvádoltak a Fővárosi Bíróságon.

Tagadják az emberölést a Simon Tibor halála ügyében megvádoltak a Fővárosi Bíróságon kedden kezdődött új elsőfokú eljárásban. A négy vádlott nem kívánt vallomást tenni, ezért a bíróság korábbi nyilatkozataik felolvasásával folytatja a tárgyalást.

Az iratismertetést követően Galambos János bírói kérdésre a bántalmazás közvetlen előzményeiről elmondta: a Simon Tibor társaságában lévők a szórakozóhelyen egymásra locsolták a pezsgőt, egyikük felállt az asztalra és poharakat is borogattak.

Az elsőrendű vádlott úgy látta, hogy Simon Tibor lefejelt egy arabot, őt pedig leköpte. Erre Galambos megütötte a futballistát, aki „nagyon részeg volt", és vagy emiatt, vagy mert csúszott a padló, elesett. Ezután Simon Tibor kiszaladt. Az elsőrendű vádlott elmondta, hogy az utcán, a szórakozóhelytől 35–40 méterre, egyszer bal kézzel megütötte a sértettet, amikor pedig Simon Tibor elesett, még egyszer a derekán megrúgta. Ezután Galambos János távozott a helyszínről. Az elsőrendű vádlott megjegyezte, hogy Simon Tibor az események közben agresszíven üvöltözött, csak „eddig ezt nem mondta senki".

Arra a bírói kérdésre, hogy kerülhetett az áldozat vére a cipőjére, Galambos annyit mondott: ő nem rúgta fejbe Simon Tibort.
Az elsőrendű vádlott szerint Simont mások is bántalmazták, arra a kérdésre azonban nem tudott válaszolni, hogy az áldozat igen súlyos fejsérülései, agyroncsolódása, amibe két nappal később belehalt, mitől keletkezhettek.

A Simon Tibor halála ügyében indult büntetőper megismételt elsőfokú eljárása csütörtökön a vádlottak meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Bíróságon.

Galambos János elsőrendű vádlott a bíró kérdésére annyit mondott: testi sértésben bűnös, de embert nem ölt.
A többi vádlott tagadta, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna.
Simon Tibor egykori ferencvárosi futballistát és soproni szakvezetőt 2002. április 21-én hajnalban a fővárosi Café Allure szórakozóhely előtt bántalmazták, és két nap múlva belehalt sérüléseibe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tagadják az emberölést a Simon Tibor halálával vádoltak

A Fővárosi Bíróságon kedden megkezdődött Simon Tibor, egykori ferencvárosi válogatott futballista… Tovább olvasom