Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Simán győzött az ETO Pécsett

Martínez duplájával és Priskin góljával 3-0-ra győzött a Győri ETO FC együttese a Pécs otthonában.

Magabiztos játékkal, könnyed győzelmet aratott a Győri ETO FC együttese a Pécs otthonában.

 

PMFC-Matias - Győri ETO FC 0-3 (0-2)

Pécs, 700 néző. Vezette: Szabó Zs. (Erős, Szalai)
PMFC: Poleksic - Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl (Manjrekar, a szünetben) - Horváth A., Causic, Wittrédi (Kővári, a szünetben), Mákvárt - Szatmári, Pölöskey (Frőhlich, 62.). Megbízott edző: Kulcsár Árpád.
ETO: Kocic - Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar - Windecker, Koltai (Illés, 94.), Pátkai - Martínez (Trajkovic, 62.), Priskin, Rudolf (Andric, 82.). Megbízott edző: Fórián Zsolt.

Gólszerző: Martínez (13., 19.), Priskin (67.)

Sárga lap: Causic (18.), Horváth A. (51.), illetve Rudolf (76.), Pátkai (82.)

A találkozó első perceitől látható volt a győriek mezőnyfölénye. Többet birtokolták és főként a hazaiak térfelén zajlott a játék. Ennek ellenére először a hazaiak veszélyeztettek, de Causic távoli szabadrúgását Kocic fogta.A folytatásban a mezőnyfölények a a találkozó 13. percében meg is lett az eredménye. Dinjar bal oldali beívelését Priskin csúsztatta meg a hosszún álló Martínez felé, aki állítás nélkül lőtt a kapu bal alsó sarkába. (0-1)

Gólt követően sem változtattak a játékukon a hazaiak míg öt perccel később egy győri szabadrúgás után Wolfe emelt középről jobbra Martíneznek, aki üresen, 4 méterről könnyedén fejelt a kapuba. (0-2)

Kétgólos győri előny után kijjebb jött a Pécs, ezzel teret hagyva az esetleges zöld-fehér kontráknak. A hazaiak főként távoli lövésekkel próbálkoztak, de nem okoztak gondot, míg a zöld-fehérek a 45. percben tovább növelhették volna az előnyt, de a gyors ellentámadás végén Dinjar beadásából Koltai rosszul találta el a labdát, így 2-0-ás Rába-parti előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.

 

Szünetet követően hamar megszerezhette volna az újabb gólt a győri együttes, de egy ellentámadás végén Rudolf elcselezte magát, mint inkább középre adott volna az érkező Priskinnek. A folytatásban csendben csordogált a találkozó, egészen a 66. percig, amikor Pátkai beadása után Koltai lövését bravúrral Poleksic szögletre ütötte. Pontrúgás után Rudolf jobbról élesen középre lőtt laposan, amelyre a hazaiak kapusa kivetődött, de a labdára Priskin csapott le, aki 3 méterről jobb lábbal a kapuba lőtt. 

A győri támadó gólja után hosszú perceken keresztül ápolni kellett Poleksice vállát, de nem tudta folytatni a játékot. A pécsiek kihasználták már mindhárom cserelehetőségüket, így Mákvárt vállalta el, hogy a folytatásban a kapuban bizonyít, de így tíz emberre fogyatkozott a Pécs.

Az emberelőny és a hazai kapushiány ellenére az ETO nem vezetett támadásokat, főként a mezőnyben passzolgattak, nem hozták nehéz helyzetbe Mákvártot, így maradt 3-0-ás végeredmény. Felejthető mérkőzésen megérdemelten nyertek a győriek a gyenge játékot mutató Pécs otthonában.


Online közvetítés

Vége a találkozónak!

94.p. Koltait Illés váltotta az utolsó egy percre.

90.p. Öt perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

90.p. Causic távoli szabadrúgása veszélyesen tartott a kapu bal oldala felé, Kocic vetődve hárított.

82.p. Rudolfot Andric váltotta a győrieknél.

82.p. Pátkai kapott sárga lapot, Causic lábára lépett rá.

76.p. Rudolf kapott sárga lapot, mert a sérülésénél nem hagyta el a pályát időben.

72.p. Sokáig áltt a játék Poleksic ápolása miatt, nem tudta folytatni a játékot. A hazaiak az összes cserelehetőségüket kihasználták, Márkvártnak kell a kapuba állni.

66.p. Szép támadás után Pátkai jobb külsővel adott középre Koltaihoz, aki 10 méterről lőtt kapura, de Poleksic bravúrral szögletre mentett. Pontrúgás után Rudolf élesen lőtt középre Poleksic ismét menteni akart, de a labda kipattant róla, amelyre Priskin csapott le és egy cselt követően 2 méterről jobb lábbal lőtt a kapuba. 0-3

62.p. Csere mindkét oldalon. Pölöskeyt Frőhlich váltotta a hazaiaknál, míg a két gólt szerző Martínez helyére Trajkovic érkezett a pályára.

59.p. Priskin gyönyörű sarkazással verte meg Baloghot, majd éles szögből adott középre, de Poleksic kivetődve fogta a labdát.

53.p. Gyors győri ellentámadásnál Rudolf iramodott meg a bal oldalon. Középre adhatott volna az érkező Priskinnek, de inkább visszacselezett egyet, majd elesett a tizenhatoson belül, de a játékvezető jogosan nem ítélt büntetőt. Amennyiben önzetlenebb, akkor Priskin három gólosra növelhette volna az előnyt.

51.p. Horváth A. kapott sárga lapot Dinjar felrúgásáért. Rudolf bal oldali szabadrúgása veszélyesen tekeredett a kapu felé, de senki nem tudott bele érni, Poleksic öklözte a mezőnybe a labdát, majd Wittrédi fejelt méterekkel a kapu mellé.

48.p. Ígéretes szögből, a kaputól 20 méterre végezhetett el szabadrúgást Rudolf, de méterekkel a kapu fölé lőtt.

46.p. Elkezdődött a második játékrész.

A szünetben kettőt cseréltek a hazaiak. Mohlt Manjrekar, míg Wittrédit Kővári váltotta. 

Vége az első félidőnek!

45.p. Gyors ellentámadást követően Dinjar bal oldalról adott be a középen érkező Koltinak, aki estében erőtlenül lőtt kapura, Poleksic könnyedén fogta a középre tartó labdát.

40.p. Lipták távoli lövése méterekkel ment el a kapu fölött.

37.p. Kiegyenlített játékot láthatunk, a győriek magabiztosan tartják a kétgólos előnyüket.

31.p. Causic 25 méterről eleresztett lövése kevéssel ment el a kapu bal felső sarka mellett.

28.p. Az elmúlt percekben inkább a hazaiaknál volt a labda, de komolyabb helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. 

19.p. Góóól! Dinjar szabadrúgása után Liptákról Wolfe felé pattant a labda, aki keresztbe emelt Martínezhez. A győri támadó üresen 4 méterről fejelt Poleksic kapujába. 0-2

18.p. Causic kapott sárga lapot Windecker felrúgásáért.

13.p. Góóól! Dinjar bal oldali beadását Priskin csúsztatta meg középen a hosszún álló Martínez felé, aki 10 méterről állítás nélkül a kapu bal alsó sarkába lőtt. 0-1

10.p. Causic távoli nagy erejű szabadrúgását magabiztosan fogta Kocic.

7.p. A zöld-fehérek birtokolják a labdát, főként a hazaiak térfelén zajlik a játék.

1.p. A győriek kezdték a találkozót.

Pécs - Győri ETO FC

Pécs: Poleksic - Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl - Horváth A., Causic, Wittrédi, Mákvárt - Szatmári, Pölöskey. Megbízott vezetőedző: Kulcsár Árpád.

ETO: Kocic - Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar - Windecker, Koltai, Pátkai - Martínez, Priskin, Rudolf. Megbízott vezetőedző: Fórián Zsolt.


Előzetes

A zöld-fehéreknél mindenképpen lesz változás, a mai összecsapáson - Tokody Tibor technikai vezető után - ezúttal Fórián Zsolt utánpótlás-igazgató irányítja megbízott vezetőedzőként a csapatot.

"Ez a hét, főként az eleje, az ismerkedés jegyében telt, hiszen nyáron kerültem Győrbe utánpótlás-igazgatnak, így bár ismerem a játékosokat és láttam a mérkőzéseinket, napi kapcsolatom nem kellett hogy legyen velük. Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy megkaptam a feladatot erre az időszakra, nagyon sokan kérdezik, hogy hány hétre szól mindez, de nem tudok konkrétummal szolgálni. Nekem ebben a köztes állapotban kell a feladatot megoldanom, így ameddig a helyzet hozza, addig próbálom a csapatot és a klubot ebben a feladatkörben segíteni." - mondta el a megbízott edző.

"Ami a pécsieket illeti, természetesen tudjuk, hogy jó jobb csapatot alkotnak, mint amit a táblázaton elfoglalt helyezésük mutat, hiszen a vesztes mérkőzéseiken sem játszottak alárendelt szerepet, illetve nem véletlenül verték meg a Debrecent a kupában. Nyerni szeretnénk, ehhez arra lesz szükség, hogy a helyzeteinknél higgadtak maradjunk és a mérkőzés fordulópontjaiból jól jöjjünk ki.Remélem, hogy szombaton át tud billenni a csapat abból az állapotból, amibe az ősz során belekerült. Ha pedig így lesz, akkor el tudjuk hozni Pécsről a három bajnoki pontot." - tette hozzá Fórián Zsolt

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másodszor is Rosberg volt a leggyorsabb a Brazil Nagydíjon

A 29 éves versenyző mögött ezúttal is az összetettben vezető csapattársa, a brit Lewis Hamilton… Tovább olvasom