Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Sima ETO győzelem a Debrecen ellen - fotók

Völgyi, Kamber és Varga is a kapuba talált, így 3-0-ra győzött Pintér Attila együttese.
Győri ETO FC – Debrecen 3-0 (1-0)
ETO Park, 3000 néző. Vezette: Farkas Á. (Varga Zs., Kelemen)

ETO: Kamenár – Svec, Litpák, Kamber – Wolfe, Pátkai, Mevoungou, Völgyi – Kink (Andric, 13.), Rudolf (Martínez, 44.), Lázok (Varga R., 77.). Vezetőedző:
DVSC: Verpecz – Lázár, Máté, Mészáros, Korhut – Szakály P., Zsidai, Vadnai (Szécsi, 73.), Kulcsár (Dombi, a szünetben) – Volas, Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólszerző: Völgyi (2.), Kamber (61.), Varga R. (91.)

Sárga lap: Andric (67.), Pátkai (84.), illetve Sidibe (61.), Dombi (91.)

Pintér Attila: - Tudtuk, hogy egy jó csapat érkezik hozzánk, amelyik sok helyzetet szokott kidolgozniuk. Szerencsére ma nem adódtak komoly debreceni lehetőségek, szervezetten játszottunk végig. Több olyan lehetőségünk is volt, hogy ha egy kicsit pontosabbak vagyunk, akkor hamarabb eldőlhetett volna a találkozó.

Kondás Elemér: - A korai bekapott gól meghatározta a mérkőzés alakulását. Második félidőben többet birtokoltuk a labdát, de a második kapott gól meghatározta a végeredményt. Kíváncsi vagyok, hogy nem volt esetleg lesen a győri játékos. Sajnos elég pontatlanul játszottunk, a középpályán visszafejelt labdákat a hazaiak szerezték meg, a mai mérkőzésen keveset nyújtottunk támadójátékban.

Győri ETO-Debrecen 3-0 - Fotó: Bertleff András

Remekül kezdte a találkozót az ETO. Két perc sem telt el amikor Wolfe jobb oldali beadása után a hosszún érkező Völgyi nagy erővel lőtt a léc alá. A győri gólnak köszönhetően a Debrecennek mindenképpen ki kellett támadnia, ami a gyors győri ellentámadásoknak kedvezett.

A találkozó 13. percében kényszerűségből váltania kellett Pintér Attilának, a győriek vezetőedzőjének. Kink sérülése miatt Andric érkezett a pályára, de a korábbi szerkezeten nem változtatott a zöld-fehérek mestere.

A folytatásban az ETO főként távoli lövésekkel próbálkozott. Lázok és Wolfe nagy erővel célozta meg a vendégek kapuját, de a középre tartó lövéseket Verpecz hárította. Kamenárna csak egyszer kellett hárítania Sidibe próbálkozását, a további támadásoknál tisztázni tudtak a védők.

Az első félidő 44. percében újabb kényszerű cserét kellett végrehajtania Pintér Attilának. Rudolf ütközött a pálya közepén Korhuttal, de a játékvezető sípja néma maradt. A győriek támadója nem tudta folytatni a játékot, így a helyére Martínez érkezett a pályára.

Szünetet követően keveset forogtak veszélyben a kapuk, főként a játékvezető egy-egy rossz ítélete borzolta a kedélyeket.

Negyedóra elteltével kisebb nyomás alatt tartotta az ETO a Debrecent. Számos elvégzett szöglet után egy egyéni hibát követően kétgólosra növelte az előnyt a győri együttes. Vadnai eladott labdája után Völgyi bal oldalról lőtt keresztbe a középen üresen álló Kamber felé, aki 7 méterről belsővel passzolt a kapuba.

Kétgólos előny tudatában az ETO okosan igyekezett tartani az eredményt és továbbra is a gyors ellentámadásokban bízott, amelyeknél ha egy kicsit pontosabban játszanak, akkor újabb gólokat szerezhettek volna. A Debrecen próbált fogást találni a jól megszervezett győri védelmen, de komolyabb helyzetet nem sikerült kidolgozniuk.

A hosszabbításban hazai labdaszerzést követően Völgyi iramodott meg a bal oldalon, majd önzetlenül passzolt a középen érkező Vargának, aki közelről biztosan lőtt a vendégek kapujába.

Szervezett játékának köszönhetően 3:0-ra győzött hazai pályán a Győri ETO együttese a Debrecen ellen, így sorozatban harmadik bajnoki mérkőzésen gyűjtötték be a három pontot.

Online közvetítés

Vége a találkozónak!

92.p. Dombi kapott sárga lapot reklamálásért.

91.p. Góóóóóóól! Labdaszerzést követően Völgyi iramodott meg a bal oldalon, majd középre adott az érkező Vargának, aki közelről lőtt a vendégek kapujába. 3-0

86.p. Gyors győri ellentámadás végén Varga futtából lőtt jobb lábbal kevéssel a kapu jobb oldala mellé.

85.p. Lázár 20 méterről, jobb lábbal kevéssel lőtt a jobb oldali kapufa mellé.

84.p. Pátkai kapott sárga lapot Sidibe megrúgásáért.

83.p. Kétszer is veszélyeztethetett volna az ETO, de Varga és Wolfe utolsó passzába is hiba csúszott.

79.p. Debreceni szögletet követően gyors ellentámadást vezetett Martínez és Varga, előbbi egy cselt követően lőtt volna 12 méterről, de a védők az utolsó pillanatban szögletre mentettek.

77.p. Kihasználta harmadik cserelehetőségét is Pintér Attila. Lázokot Varga Roland váltotta.

73.p. Vadnai helyére Szécs érkezett a pályára a vendégeknél.

67.p. Andric kapott sárga lapot labdaelrúgásért.

61.p. Góóóóóól! Vadnai eladott labdája után Völgyi lőtt balról középre Kamber felé, aki 7 méterről belsővel a kapu közepébe gurított. A vendégek lesállást reklamáltak. Sidibe sárga lapot kapott. 2-0

60.p. Martínez jobb oldali beadását kifejelték a védők, de a labda pont a középen álló Völgyihez pattant. Állítás után 18 méterről lőtt bal lábbal, de Vadnai lábáról szögletre pattant a labda.

49.p. Martínez előre vágott labdájával Lázok iramodott meg a bal oldalon, majd a mellette futó és később eleső Vadnai kezéhez hozzá ért a labda, így a győri támadó nem tudott egyedül kapura törni. A játékvezető sípja néma maradt, a győri szurkolók meg jogosan reklamáltak.

48.p. Wolfe szerzett a pálya jobb szélén labdát, de a beadása túl mélynek bizonyult, így Verpecz megszerezte a labdát.

A szünetben cserélt Kondás Elemér. Kulcsárt Dombi váltotta a vendégeknél.

45.p. Vége az első félidőnek!

44.p. Újabb kényszerű csere a hazaiaknál. Rudolf ütközött Korhuttal a pálya közepén, de a játékvezető sípja néma maradt. Az eset után a győri játékos nem tudta folytatni a játékot és Martínez váltotta.

39.p. Szakály szabadrúgása veszélyesen csavarodott a támadók felé, de Kamenár jó helyen állt és időben megszerezte a labdát.

33.p. Győri védekezési hibát követően Volas óriási helyzetben csúnyán eltörte a labdát, így tisztázni tudtak a védők.

25.p. Gyors debreceni ellentámadás után Sidibe kiszorított helyzetből lőtt nagy erővel a kapu jobb sarka felé, Kamenár biztosan fogta a labdát.

22.p. Mevougou jobbról lőtt keresztbe Lázok felé, aki levételt követően 22 méterről, jobb lábbal óriási erővel bombázott kapura, Verpecz a mezőnybe öklözte a labdát.

20.p. Wolfe cselezett jobbról közére, majd 20 méterről lőtt bal lábbal a kapu közepe felé, de Verpecz hárította a próbálkozást.

18.p. Az iramra egyelőre nem lehet panasz, de főként mezőnyben gyűrik egymást a csapatok, keveset forognak veszélyben a kapuk. 

13.p. Sérülés miatt Kinket Andric váltotta a győrieknél.

6.p. Kulcsár jobb oldali beadása után Máté erőtlen fejese kevéssel ment el a kapu jobb oldala mellett. Kamenár végig biztosított.

2.p. Góóóóóóóóóóóól! Szép győri támadás végén Wolfe jobbról ívelt középre a társak felé, a labda megcsúszott az egyik debreceni védő fején, amely a hosszún érkező Völgyi felé tartott, aki 7 méterről óriási erővel a léc alá bombázott. 1-0

1.p. Az ETO kezdte a találkozót.

A kezdőrúgást Baracskai Zoltán győri lakos végezte el.

Győri ETO FC – Debrecen

Játékvezető: Farkas Á. (Varga Zs., Kelemen)

ETO: Kamenár – Svec, Wolfe, Lipták, Völgyi – Pátkai, Kamber, Mevoungou – Kink, Lázok, Rudolf. Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Stevanovic (k), Martínez, Varga R., Trajkovic, Kalmár, Andric, Lang.

DVSC: Verpecz – Lázár, Máté, Mészáros, Korhut – Szakály P., Zsidai, Vadnai, Kulcsár – Volas, Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér. 

Csere: Novakovic (k), Trinic, Dombi, Bernáth, Brkovic, Spitzmüller, Szécsi.

Előzetes

Címvédő a listavezető ellen


A címvédő Győri ETO FC a – Videoton legyőzésével az elmúlt fordulóban listavezetővé előlépett – Debrecent fogadja.

Pintér Attila vezetőedző együttese a halványabb bajnoki rajt után úgy tűnik, fokozatosan magára talál, hiszen a legutóbbi két találkozóját megnyerte, ráadásul a hazai pálya előnyt jelenthet számára, mivel a Debrecen még nem nyert idegenben ebben a szezonban.

„Egy jó formában lévő csapat érkezik hozzánk, amely bár sokat is tett érte, sokszor jól jött ki mérkőzéseinek fordulópontjaiból. Minden együttesnek, így a Debrecennek is vannak gyenge pontjai, amiket ki kell használnunk. Élnünk kell az adódó lehetőségeinkkel, gólokat kell szereznünk, mert apróságokon, nüanszokon is múlhat a mérkőzés. Az első perctől az utolsóig százszázalékosan kell koncentrálni, mindent meg kell tenni a sikerért" – mondta a győri szakvezető.

Pintér Attila egyébként ezúttal sem számolhat a teljes kerettel, több győri játékos is maródi, Takács Ákost például a napokban újra megműtötték. Ezúttal a térdét operálták.

„A hátvéd keze még a Maccabi elleni találkozón sérült meg, műteni kellett. Nemrég, velünk egyeztetve úgy döntött, hogy amíg úgyis tart a felépülése, egy korábbi sérülését hozzák rendbe az orvosok, így januárban már teljesen egészségesen állhat majd a rendelkezésünkre. Sajnos Koltai Tamás rúgást kapott, s Lang Ádám sincs teljesen rendben, a szombati edzés után dől el végleg, kikre számíthatunk a Debrecen ellen" – tette hozzá Pintér Attila.
A bajnokságban eddig lőtt győri gólokkal kapcsolatban érdekes összeállítás jelent meg a csapat hivatalos honlapján.

Az ETO szezonbeli találatait Tarmo Kink, Varga Roland, Nikola Trajkovic, Pátkai Máté, Rafe Wolfe, Nemanja Andric, Leandro Martinez, Rudolf Gergely, Lázok János – valamint Szabó János öngólból – szerezték. Tíz találat, tíz gólszerző – vagyis ebben a bajnokságban még senki nem duplázott. Ilyen 19 évvel ezelőtt fordult elő utoljára, akkor a tizedik győri gól után született meg az egyik Rába-parti játékos második találata.
Persze az sem lenne gond, ha a Debrecen ellen még elmaradna a duplázás és mondjuk Lipták Zoltán és Völgyi Dániel góljaival győzne 2–0-ra a Győri ETO FC. 

Korábban - A 213. felvonásra kerül sor a Ferencváros-Újpest derbik sorában a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, nyolcadik fordulójában.
Az eddigi rangadók összesített mérlege ferencvárosi fölényt mutat, 95 zöld-fehér győzelem mellett 60 újpesti siker és 57 döntetlen született.
A legutóbbi idényben az ősi rivális fővárosi csapatok mindkét bajnoki összecsapása drámai végjátékot hozott: Újpesten a hazai csapat Bavon Tshibuabua 93. percben szerzett találatával szerezte meg a három pontot, míg a márciusi visszavágón a zöld-fehérek Vladan Cukic 92. percben lőtt bombagóljával diadalmaskodtak, így mindkét mérkőzés 2-1-es hazai győzelemmel zárult.

A vasárnap 16.30-kor kezdődő összecsapást egyértelműen a Ferencváros várja jobb formában, ugyanis Ricardo Moniz legénysége legutóbbi két bajnokiján kapott gól nélkül zsebelte be a három pontot, míg az Újpest az elmúlt két fordulóban csak egy döntetlent ért el.

A fővárosi derbi mellett még egy rangadót rendeznek: a címvédő Győr a - Videoton legyőzésével az elmúlt fordulóban listavezetővé előlépett - Debrecent fogadja. Pintér Attila együttese a rendkívül gyenge bajnoki rajt után úgy tűnik, fokozatosan magára talál, hiszen a legutóbbi két találkozóját megnyerte, ráadásul a hazai pálya előnyt jelenthet számára, mivel a Debrecen még nem nyert idegenben ebben a szezonban.

A forduló pénteki nyitómérkőzésén a három mérkőzéses győzelmi szériában lévő Pécs a sorozatban háromszor vesztes Pápa együttesét fogadja.
A mezőny egyetlen nyeretlen csapata, a Kaposvár az újonc Mezőkövesd vendége lesz.

OTP Bank Liga, 8. forduló

péntek: PMFC-Matias - Lombard Pápa Termál FC 19.00, v.: Vad II.

szombat: Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 14.00, v.: Kassai
Szombathelyi Haladás-Puskás Akadémia 16.00, v.: Andó-Szabó
Mezőkövesd-Zsóry FC - Kaposvári Rákóczi 18.00, v.: Becséri
MTK Budapest-MVM Paks 18.00, v.: Bognár
Videoton FC - Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 20.00, v.: Solymosi

vasárnap: Ferencváros-Újpest FC 16.30, v.: Szabó Zs.
Győri ETO FC - DVSC-TEVA 18.30, v.: Farkas

Olvasóink írták

 • 17. BudaiKr 2013. szeptember 24. 11:40
  „16. Lucika62 2013.09.24. 10:21

  mi ujság a avar utcába emberarcu?
  hallottam hogy tiltakoztál az egy napos te szedd magad szemétszedés ellen mert te azt egész évbe csináni akarod. Hajrá!!! a jövő GYŐRbe épül!!!”
 • 16. Lacika62 2013. szeptember 24. 10:21
  „15. BudaiKr 2013.09.24. 08:44 Álmodj király lány... De most bárcsak tévednék.. Hajrá ETO Aki meg nem fogadja meg Pinyő utasításait két lábbal kellene fenékbe rúgni.....”
 • 15. BudaiKr 2013. szeptember 24. 08:44
  „14. ATX 2013.09.23. 16:06

  ne töröggy sehova jövőre bl főtáblán leszünk ez csak próbaév volt a épitkezés fojtatódik!”
 • 14. ATX 2013. szeptember 23. 16:06
  „Szép ez a győzelem. Igaz jobban örültem volna, ha a Maccabit is elverik...”
 • 13. Szabra 2013. szeptember 23. 14:40
  „Pintér Attila a király...
  Gyí ETO !!!!!”
 • 12. tber 2013. szeptember 23. 09:14
  „Jó reggelt BudaiKr. Bocsánat, hogy tegnap este nem a csodacsapat teljesítményének a kommentelése volt az első dolgom. A győzelmet nem kell megmagyarázni ezért győzelemért meg lehet dicsérgetni a csapatot. Eddig azt mondtátok a nagyon gyenge mérkőzések után egy mérkőzésből még nem lehet levonni következtetéseket kettőből sem, háromból sem, négyből sem... ez a szám mindig úgy nőtt ahogyan jöttek a gyenge meccsek. Most hogy volt egy közepesnél jobb játék akkor meg hátast kell ugrani. Azért az elmúlt 10-15 mérkőzést nézve főleg a szégyenletes bajnokok ligája selejtezőnek a selejtezőjét, van még mit javítani. Még mindig azt mondom ennyi kevés lesz a címvédéshez. Ja hogy nem az a cél akkor, elég lesz valamire... Egyébként kívánom hogy tévedjek, mert nem az a cél, hogy mindig leszóljuk a csapatot, hanem az, hogy minél jobban és tetszetősen játszanak és megszolgálják a nézők és a szurkolók szeretetét és bizalmát (meg persze a fizetést, kocsit, lakást és még sok egyebet)”
 • 11. Hideyoshi 2013. szeptember 23. 08:52
  „A sérült játékosokról van valami hír?
  Remélem nem komoly egyik sem, kár lenne ha hosszabb időre kiesnének.”
 • 10. BudaiKr 2013. szeptember 23. 07:35
  „a Csapat ezzel a gyözelemmel nem csak a szurkolóknak és Támogatóknak üzent hanem a sok mocskoskodónak is akik most naon csöndbe vannak itt a fórumon!”
 • 9. csikar 2013. szeptember 23. 05:36
  „Azért győztünk, mert először játszottunk, a majdnem legjobb összeállításban. Wolf és "Mulungu" feltétlen kezdő nálam! Völgyinek külön gratula. (Egy gól, négy lövés, három gólpassz.) Ha még az aktuális "balszélsővel" is megértenék egymást, a régi Csonka-Szabó-féle támadások tükörképe lehetnének! Még a villámgyors Dombi behozatalával is ötször kerültek a védők mögé!”
 • 8. chelsea 2013. szeptember 23. 00:25
  „Nem tudom az NSO-n ki írta a cikket,nem tudom milyen meccset nézett?De hogy cammogós az kicsit túlzás.Jó kis meccs volt.Szép gólokkal+támadó foci.Meg is volt keveredve a Loki.
  A játékvezetés meg egy nagy kalap sz@r volt megint.És sajnos egyre többször.És nem csak az Eto-Loki-ra gondolok.Jó lenne,ha Sanyi bácsiék tennének valamit,mert mióta "profi" bíróink vannak egyre sz@rabbak!!!!!!!!!!!!!!!!!Szeretném már olvasni,hogy x,y bíró nem vezet,mert ilyen-olyan hibát csinált. De ez csak álom,mert ezek mindig mindent megmagyaráznak.Hajrá ETO!!!”
 • 7. Hyppolit 2013. szeptember 22. 22:10
  „Nagyon örülök a győzelemnek, és gratula! Szívemből kívánok hasonló folytatást, talán helyére került az önbizalom is, merjenek megint "nagyot" álmodni, amihez nyilván foggal-körömmel kell/akarjanak minden mérkőzésen eredményesen (győzelemre játszva) hajtani!”
 • 6. piroskaésabarkasz 2013. szeptember 22. 22:03
  „A mai teljesítménybe még aki akar,az sem tudna belekötni.Gratulálok az egész csapatnak!!!!”
 • 5. xverax 2013. szeptember 22. 21:56
  „hát a győzelem megvan, de a passz még mindig nem megy... bár ebben a bajnokságban ez
  elég is :D
  újra sztárok lettek a fiúk :D”
 • 4. háté 2013. szeptember 22. 21:30
  „Ma láttunk játékot a csapat részéről, - hajrá ETO! - szép volt fiúk!
  - a védők jól játszottak, ami nem mondható el a csatárokról!”
 • 3. Lacika62 2013. szeptember 22. 20:45
  „Már látszik a küzdés, csak így tovább!!!! Hajrá ETO!!!”
 • 2. fater105 2013. szeptember 22. 19:32
  „Hajrá ETO! csak az ETO”
 • 1. Jethro_Tull 2013. szeptember 22. 16:27
  „Hajrá ETO !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Birkózó-vb -Deák Bárdos Mihály ötödik, Lőrincz kiesett

A teljes magyar válogatott legnagyobb favoritjának számított Lőrincz Tamás magát és nem a bírókat… Tovább olvasom