Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Sikertörténet a FEKETÉBEN

A Fekete István Általános Iskola és a Győri ETO FC által indított labdarúgó osztály sikertörténete 2009-ben kezdődött.

Az iskola tanulói közül Poór Patrik már NB 1-es játékossá vált. Bognár Bálint alig 16 évesen bemutatkozott a Rába ETO bajnoki címvédő futsal csapatában. Kalmár Zsolt bekerült az ETO felnőtt csapatának keretébe és tagja Farkas Zoltánnal együtt az U19-es és U18-as válogatottnak. Az U16-os magyar válogatottban három, a szlovák nemzeti csapatban egy tanuló mutatkozott be. Az U 15-ös magyar válogatottban öt, az U 14-es nemzeti keretbe négy tanulók került be az iskolából.

A képzés beindításával az volt a céljuk, hogy mozgásfejlődés egyik legérzékenyebb időszakában több és jobb edzésekkel nagyobb fejlődést érjünk el a tanulóknál. A gyerekek napi programja tanulás és az edzések köré épül. Természetesen figyelembe kell venni a tanulók órarendjét, terhelését, illetve pihenőjét. Az osztály elindításánál elsősorban az ETO-ban focizó gyerekekre számítottak, de ez kiteljesedett egész Győr utánpótlására. Vannak, akik Gyirmóton, az Üstökös FC-ben, a Rába ETO futsal csapatában vagy valamelyik győri kis egyesületben játszanak. A tanulókat kis csoportos foglakozásban képzik a legfelkészültebb ETO-s utánpótlásedzők. Az edzések Az ETO Park pályáin vannak, ahonnan külön busz viszi a gyerekeket az iskolába.Természetesen a tanulmányi eredmény és a mentalitás ugyanolyan fontos, mint a labdarúgó tehetség, ezért a felvételi során mindhárom részből sikeresen meg kell felelni a felvételhez. A 2012-es tanévtől már a SZESE utánpótlás kézisei is bekapcsolódtak a képzésbe.

Az iskola csapatai sorra bizonyítják tehetségüket az országos diákolimpiai tornákon. A tavalyi évben három korosztályban is a dobogón végeztek, idén az országos döntőn Zalaegerszegen csak a döntőben tudták megállítani a IV.kcs-os focicsapatot, így ezüstéremmel térhettek haza.

Az induló ötödikes osztálynak 2013. március 14-én 17 órakor lesz egy bemutatkozó előadása a Fekete István Általános Iskolában, majd áprilisban kezdődnek el a felvételi eljárások. A fiú kézilabdára és labdarúgásra szeretettel várják az érdeklődőket.

Olvasóink írták

  • 1. Batistuta 2013. március 12. 11:16
    „Nekem még mindig az a ´80-as évekbeli graffiti jut eszembe, amit valahol a Garab Büfé környékén mázoltak fel az egyik tízemeletes falára: Móra-Kék 15-0.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egervári nem hívta be a válogatottba Juhász Rolandot

Juhász Roland nem került be a magyar labdarúgó-válogatott keretébe, amely március 22-én a… Tovább olvasom