Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Sikerrel melegített Hawaiira

Triatlon - „Pályafutásom során először szakíthattam át elsőként egy Ironman Világkupa célszalagját Arizonában. Az első pillanatokban hihetetlennek tűnt, s alig tudtam felfogni, hogy én nyertem meg a legrangosabb viadalok egyikét" – mondta a győri Major József a Kisalföldnek, miután hazatért az Egyesült Államokból.
„Tíz nappal a viadal előtt utaztunk ki barátnőmmel az arizonai Phoenixbe, hogy megszerezzem a négy kvóta egyikét az októberi, hawaii Ironman világbajnokságra" – kezdte a kisalföldi vasember.


Magyarok vendégszeretete

„Felkészültnek éreztem magamat a tízhetes kanári-szigeteki edzőtáborozás után, ami meghozta gyümölcsét. A győzelmemhez nagyban hozzájárult, hogy ugyanannál a kedves magyar családnál laktunk, ahol tavaly. Répásiék mindenben a segítségemre voltak, kedvemre való ételeket főztek és biztosították a megfelelő nyugodt hátteret, amire verseny előtt szükségem van. Tavaly ötödikként mutatkoztam be az arizonai közönségnek, melynek köszönhetően most a tekintélyt parancsoló kettes rajtszámmal indulhattam. Hogy ennek ellenére mennyire nem számoltak velem, az az ellenfelek nyilatkozataiból jól látszott a verseny előtt" – folytatta a Széchenyi ESE sportolója.


Szenzációs hajrá

A végső sorrend gyakorlatilag az utolsó pár száz méteren dőlt el, így az első célba érkezőtől a negyedik befutóig csupán 1 perc 13 másodperc telt el. Ezzel az Ironman-történelem egyik legszorosabb versenye bontakozott ki az arizonai viadalon.

„Nyolc kilométerrel a cél előtt még csak a negyedik voltam, és abban reménykedtem, fel tudok futni a dobogóig. Akkor még nem tudtam, hogy mindössze fél percre van tőlem az első. Az utolsó két kilométeren kiabálták be, hogy mennyire közel vagyok, ez adta meg a végső lökést. Az utolsó számot, a maratont két óra ötven perc alatt teljesítettem, tizenkét perccel gyorsabban, mint bármelyik versenyző, aki az első ötben végzett" – elevenítette fel nagy hajráját Major József, aki ismét zseniális futóteljesítményével emelkedett ki a rangos mezőnyből.

A célba érkezés pillanata után elégedetten mosolygott a kamerába az élete első Ironman Világkupáját megnyerő Major József.
A célba érkezés pillanata után elégedetten mosolygott a kamerába az élete első Ironman Világkupáját megnyerő Major József.

Embertelen körülmények

Az önmagában is embert próbáló táv legyűrésén túl (3,8 km úszás, 180 km kerékpár és 42,2 km futás) az arizonai verseny különlegességét a vidékre jellemző természeti tényezők jelentik: a tempe-i városi tó alacsony hőfoka, a kerékpározás során folyamatosan erősödő szél- és homokvihar, valamint a futáson leginkább érezhető 34–35 Celsius-
fokos hőmérséklet.


A nőknél is magyar bajnok

A verseny fényét emelte, hogy mint arról korábban beszámoltunk, a nőknél is magyar győzelem született. Csomor Erika 9 óra 14 perc 49 másodperc alatt ért célba, több mint tíz percet verve a 2006-os világbajnok Michellie Jonesra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bravúros győzelmek, váratlan bukások

Kosárlabda - Hullámzó teljesítményt nyújtva a 10. helyen zárta az alapszakaszt a Soproni sÖrdögök… Tovább olvasom