Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Sikeresek az SVSE teniszezői

Versenyzőinek eredményeit tekintve kiváló helyzetben van az SVSE teniszszakosztálya, ám a Vasas-sporttelep kétes jövője igen beárnyékolja a szakosztályban uralkodó hangulatot.

Az SVSE Márta György szakosztályvezető, Papp Sándor vezetőedző, Úr Csaba és Szemerits Gábor edzők irányította teniszszakosztálya évről évre egyre kimagaslóbb eredményekkel büszkélkedhet. Teniszezői a fedett pályás időszakban 29 versenyen vettek részt, 21 első, 24 második és 34 harmadik helyezést értek el. Közülük legjobban Dorn Kunigunda szerepelt, aki országos bajnok lett a 16 évesek korcsoportjában, a felnőtt-vidékbajnokságon pedig bronzérmet szerzett. Csontos Balázs második volt a 14 éves fiúk között, s tagja volt a korosztályos csapat EB-n részt vett válogatottnak, amely Papp Sándor vezetésével utazott Milánóba.

A szabadtéri versenyidőszakban 76 belföldi versenyen indultak a vasutas sportolók, 79 első, 73 második és 94 harmadik helyezést értek el. A Balatonbogláron megrendezett korosztályos vidékbajnokságon az SVSE végzett a szakosztályok közötti pontverseny első helyén, csapatban a soproniak győztek a 14 éves fiúk és a 12 éves lányok kategóriájában. Vidékbajnokságot nyert Csontos Balázs, Sardu Dániel, Dorn Kunigunda, Seregély Dalma, valamint egyéniben és párosban is Jani Réka. Az ob I felnőtt női csapatbajnokságon a vasutasok Sülyös Emese, Dorn, Csontos Eszter, Rácz, Lakatos, Baán, Seregély, Jani, Nagy Dóra összeállítású együttese a harmadik helyen végzett. A Nyíregyházán megrendezett országos bajnokságon a Dorn, Lakatos, Rácz trió győzött a 16 éves lányok között.

Londonban a 16 éves lányok kontinentális csapatversenyében a negyedik helyezett magyar együttesnek tagja volt Dorn Kunigunda, míg a csapatvezető Papp Sándor volt. A 14 éves fiúk viadalán a bronzérmet elért magyar együttesben két vasutas fiatalember is szerepelt, Csontos Balázs és Princzes Krisztián. A 12 éves lányok Azori-szigeteki csapatversenyében a 8. helyezett magyar csapatban helyet kapott Jani Réka is, aki párosban második lett, a vigaszágon viszont első helyet szerzett. Az Oberpullendorfban rendezett pannon játékokon második megyei csapat tagja volt Lakatos Noémi is. 2003-ban korosztályos válogatott lett a Lövér körúti együttesből Dorn Kunigunda, Lakatos Noémi, Seregély Dalma, Jani Réka, Csontos Balázs és Princzes Krisztián. A Nike Junior Tour pontversenyét Jani Réka nyerte.

Ezek az eredmények optimizmusra adnak jogot, amit csak az árnyékol be, hogy veszélyben van az SVSE Lövér körúti sporttelepe. A hírek szerint a tulajdonos megválik az egész sportteleptől, amelyet évtizedekkel ezelőtt a soproni vasúti dolgozók építettek fel. Pedig nagyon jó lenne, ha a tehetséges teniszezőgárda, a labdarúgók, a tekézők és a női kosárlabdázók utánpótlás-állománya továbbra is a megszokott Lövér körúti sportparadicsomban gyakorolhatna és versenyezhetne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első az Arsenal, a Manchester Utd. kikapott a sereghajtótól

Az Arsenal Thierry Henry két góljával idegenben simán nyert az Aston Villa ellen, s miután a… Tovább olvasom