Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Sikeres feltámadás

Ideges légkörben, mindkét fél részéről elkapkodott akciókkal, dobásokkal kezdődött a presztízscsata.
 Felpörögtek az események, a játék fordulatos, élvezetes volt, mindkét csapat gyors indítások utáni könnyű kosarakkal büntette a rivális eladott labdáit. A negyed vége Fűrész Emőke triplája, majd három másodperccel a szakasz lefújása előtti duplája jóvoltából hazai vezetéssel zárult.

A második szakasz elejét kimondottan alacsony szerkezetű ötössel kezdte a szakaszt a hazai csapat. Mégsem tudtak fordítani a soproniak, mert a hazai csapat cserejátékosai, Hadzovic és Fodor rendre felelni tudtak az MKB cseh centerének találataira.

Térfélcsere után Blahusková vezérletével elég hamar sikerült két pontra felzárkózni a soproni csapatnak, ám ekkor jött egy újabb Fűrész-tripla. Nem sokkal ezután a hazaiak legjobbja, Fűrész összeszedte négy személyi hibáját. Az MKB-t ekkor Blahusková egyedül próbálta versenyben tartani, ám a DKSK-nál fellendült Farmer és Ambrus is, így csakhamar tíz pontra nőtt a védekezésén sokat javító DKSK előnye. Ekkor a soproniak távolról próbálkoztak, kevés sikerrel.

A zárószakaszban szívós, kemény védekezéssel fokozatosan dolgozta le hátrányát a soproni együttes. A fölzárkózásban a főszerepet Horváth Zsuzsa játszotta, aki azonban a hajrában kipontozódott. A hihetetlenül izgalmas végjátékban közel két perc alatt nem esett kosár, jöhetett a hosszabbítás. Ennek első felében az addig elég halovány Kovacevic vette vállaira a soproni együttest. Két és fél perc alatt nyolc pontot dobott, éppen kétszer annyit, mint amit a rendes játékidőben.

Bár a szívós miskolciak mindent megpróbáltak, Fűrész fél perccel a vége előtt ki is egyenlített, ám a hajrában a soproniak másik szerb játékosa, Matovic volt megállíthatatlan, az ő kosaraival, remek csatában a hosszabbítás után, morális tartásról tett tanúbizonyságot, s a soproniak megfordították a már-már veszni látszó mérkőzést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több csapat elszakadna a Forma-1 jelenlegi vezetőségétől

Azonos jogokat és elbánást ígérnek az autógyárak azoknak a csapatoknak, amelyek csatlakoznak a Grand… Tovább olvasom