Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Sikeres év, biztató jövő

A gyõri városi sportigazgatóság évzáróján elsõként azokról a sportolókról emlékeztek meg, akik már nem lehetnek ott.

A győri városi sportigazgatóság pénteki évzáróján elsőként azokról a sportemberekről emlékeztek meg a jelenlévők, akik már nem lehetnek köztünk. Az idei évben hunyt el Bartos László (atlétika), Horváth Béla, Pozsgai Lajos (labdarúgás), Murai Béla (kézilabda, testnevelő) és Prauer János (evezés). Természetesen az egyperces néma megemlékezés Puskás Ferencnek, az aranycsapat egykori kiválóságának is szólt. Ezt követően Molnár Péter sportigazgató értékelte a 2006-os esztendőt. Beszámolójában elmondta: több szakszövetség is kiemelkedő munkát végzett. Így a kispályás labdarúgó- bizottság, a kézilabda- és a kosárlabda-szövetség. Molnár Péter megemlítette a sakkozókat, akik szerényen, de annál nagyobb szorgalommal végzik munkájukat. Említést érdemel még az idei évből, hogy moderntánc- szövetség alakult Győrben.

A létesítményhelyzetről a sportvezető elmondta: kiemelkedő projekt az ETO-stadion és a labdarúgó- akadémia és az ehhez kapcsolódó kollégium építése, a teniszcentrum és az Integrál-DAC nemzetközi minősítésű műfüves pályájának megvalósulása. Persze nem lehet elmenni szó nélkül a romló állagú pályák mellett, melyeket elsősorban a tömegsport venne igénybe. Ezek felújítása, átépítése egyre sürgetőbbé válik. Komoly eredménynek tartja Molnár Péter, hogy bár az uszodában az árvíz károkat okozott, sikerült nemcsak a hibák kijavítása, de a 15 milliós kazáncserének köszönhetően korszerűbbé vált a fűtés.

A sportági eredmények közül az ETO utánpótlás-focistáinak, valamint kéziseinek eredményességét emelte ki a sportigazgató, továbbá azt is, hogy a SEAT Foton Győr kosárlabdacsapata megvetette a lábát a megyeszékhelyen. Az amerikai futballisták bajnoki címet szereztek az idén, a Gladiátor Akadémia jóvoltából pedig új lendületet vett a városban az ökölvívás. A győri sportolók idén egy világbajnoki, öt Európa-bajnoki és 135 magyar bajnoki címet szereztek.

A város idén első ízben rendezte meg a sportbált, emellett a hagyományos Balázs-kupa nemzetközi kézilabdatorna, a II. Arrabona-futás, a masters kézilabda EB is fontos állomás volt 2006-ban. Az egyik legsikeresebb rendezvény egyértelműen a labdarúgó-vb alatt működő terasz volt, ahol 85 ezer futballbarát fordult meg. A jövőről Molnár Péter, majd Borkai Zsolt polgármester is beszélt. Előbbi fontosnak tartja a munkavégzés feltételeinek javítását, a szabadidősport fejlesztését, intézmények és sportprogramok támogatását, valamint a nehéz helyzetben lévő sportágak, mint például a súlyemelés vagy a jégkorong segítését. Zárszavában még megemlítette, törekedni kell arra, hogy sportágak ne kerüljenek egymással szembe...

A város első embere beszédében kiemelte, nehéz év elé néz Győr vezetése, ettől függetlenül komoly akarattal és pénzzel kell támogatni a megyeszékhely sportját. Az évzárón a város ezüst emlékérmét K. Szabó Tiborné vehette át, ezüst emlékplakettel Hardi Tamást, Kun Andrást, újságíró kollégánkat Szabó Gábort jutalmazták. A város sportéletének kiemelkedő támogatásáért dr. Patay László az E.ON, Csengeri Imre a Porsche Hungaria, Kovacsics Imre a Rába Quelle és Fekete Gábor né a Margaréta képviseletében kapott elismerést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ebben is sokat segített

Hazatért Hollandiából az Audi-ETO két játékosa, Radulovics Bojana és Simona Gogirla. Tovább olvasom