Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Sikerek és fájó kudarcok

Az őszi idényhez képest egy pozíciót előbbre lépve a nyolcadik helyen végzett az NB II, Nyugati csoportban az MTE 1904 csapata. Eldőlt, hogy Soós Imre marad az együttes vezetőedzője.

Emlékezetes győzelmek

„Úgy gondolom, hogy csodaszámba megy a szereplésünk, a megszerzett nyolcadik hely. A tavaszi szezon volt a nehezebb, volt olyan, hogy tizennégy főre csökkent a felnőttcsapat kerete, de előfordult, hogy tizenkét futballista bajlódott sérüléssel. Tíz ifjúsági játékos jutott szóhoz, hatan-heten közülük néha egyszerre is a pályán voltak. Örülhettünk emlékezetes sikereknek, legyőztük például a Bodajk-Siófok, a Gyirmót és a Dunaújváros gárdáit. Negyvenöt gólt rúgtunk a szezonban, nálunk csak hét együttes szerzett többet. Ez nem rossz teljesítmény" – értékelte az elmúlt idényt Soós Imre, az MTE 1904 vezetőedzője, aki hozzátette: a hatvanhárom kapott gól viszont nagyon rossz mutatónak számít.

Javítani kell a védekezésen

A számok tükrében

Az őszi szezonban 6 győzelem mellett 2 döntetlen és 7 vereség volt a mosonmagyaróvári csapat mérlege, ez a teljesítmény a kilencedik helyre volt elegendő. Tizenegy góllal Kertész Balázs volt a legeredményesebb játékos. Az együttes 24 gólt rúgott, miközben 33-at kapott. Érdekesség, hogy a tavaszi szezonban ugyanúgy 20 pontot szerzett a gárda, mint ősszel, ráadásul a győzelmek, a döntetlenek és a vereségek száma is megegyezik. Összességében 30 mérkőzésen 12 mosonmagyaróvári siker született 4 döntetlen és 14 vereség  mellett, a gólkülönbség 45–63 volt. Kertész Balázs tavasszal is folytatta a „gólgyártást", 19 találatával az NB II, Nyugati csoport góllövőlistájának előkelő második helyén végzett.
„Csak az utolsó helyezett Balatonlelle kapott ennél több gólt, ezért a védekezésünkön javítani kell a jövőben. Számomra egyébként érthetetlen, hogy az a csapat, amelyik hiba nélkül futballozik például a Gyirmót vagy a Dunaújváros ellen, az hogyan kaphat hat gólt a Felcsúttól vagy ötöt a Bodajk-Siófoktól. Kozmér érkezésével tavasszal stabilabb lett a védelmünk, kevesebb volt a nagyarányú vereség. Fájó volt viszont a Celldömölkön elszenvedett kudarc és a Kaposvölgye elleni otthoni vereség. Előtte győzelmi szériában voltunk, ezen a két mérkőzésen mentálisan nem voltak rendben a játékosok. Összességében hazai pályán voltunk erősebbek" – folytatta a szakvezető.

Fiatal alapemberek

A szezon során többen is kiválóan teljesítettek a gárdában.
„A huszonhét mérkőzésen tizenkilenc gólt szerző Kertész Balázs húzóember volt, akárcsak Szabó Levente, Ladislav Kozmér és Laki Balázs is. Burkus Máté, Salamon Jenő és Szabados Gábor fiatal koruk ellenére a csapat alapemberei lettek. Ők a jövő reménységei. Schafranek Ádám és Mörtel Béla viszont távozott, utóbbi a dán élvonalban folytatja a pályafutását. Gál Bence és Tóth Gábor visszatért az ETO-hoz. Tudomásom szerint viszont még egyáltalán nem biztos, hogy Kozmér távozik tőlünk. Az ő további sorsa még kérdéses" – fejezte be a szakember.

Eldőlt viszont, hogy a következő szezonban is Soós Imre irányítja a csapat szakmai munkáját. Az együttes július 3-án kezdi el a felkészülést és a tervek szerint több erősebb gárdával is összecsap a Lajta-parti alakulat.

Kovács Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólgyártásból jeles

Az őszihez képest tavasszal egy helyet előrelépett a Gyirmót, ám mégis az előző szezon sikerült… Tovább olvasom