Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Sikerek a légtérben és a vízfelületen

Az elmúlt két hónapban a rosszabb időjárási körülmények ellenére több hazai s nemzetközi versenyen szerepeltek megyénk modellezői sikerrel, ezzel mintegy méltó befejezést biztosítva egész évi tevékenységüknek.
A körrepülő sebességi kategóriában Kalmár Sándor (Sopron) 296 kilométeres óránkénti sebességgel országos bajnok lett. Ez a teljesítmény, az elért sebesség világszínvonalúnak mondható. Kalmár legutóbbi versenyén a Gyulán rendezett Világkupa-fordulót nyerte. Éves összesítésben négy Világkupa első helyezése és egy második helye komoly esélyt ad arra, hogy a Világkupa-sorozat ez évi győztese legyen.
A szabadon repülő modellek között az év legnagyobb sikerét érte el Kocsis István és Tóth Károly azzal, hogy gumimotoros modellekkel a világbajnokság III. helyét szerezték meg. Pk ketten a hazai válogatóversenyeket egymást váltogatva nyerték, a vitorlázó kategóriában pedig felzárkózott hozzájuk soproni társuk, Nótáros Mihály. A válogatóversenyek összeredménye: Nótáros a vitorlázó, Kocsis és Tóth a gumimotoros kategóriában lett a jövő évi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott tagja.

A megye modellezésének nagy sikere volt a Kapuváron rendezett hajómodellek országos bajnoksága. A rendezés sikerkovácsai: Bertók Kálmán és István babóti versenyzők és Böthge Károly, aki nagyon sokat tesz a megye modellezésének további eredményességéért.
A hajós eredmények között kiemelkedő Bertók István (Babót) és Szimcsák József (Győr) több kategóriában elért országos bajnoki első helyezése.

A fenti sikerek szerzői, a modellezősport megyénkbeli hívei sokat köszönhetnek a sportágat támogató szponzoroknak, s elismeréssel nyilatkoztak a városi és a megyei sportvezetők közreműködéséről is.
A versenyszezon végeztével ebben a sportágban sem áll le az élet, mert folyamatosan indul a modellek javítása, újak építése, amely a következő versenyévad sikerét hivatott megalapozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Váratlan eredmények az Európa-bajnoki pótselejtezőkön

Az október 13-i sorsolás után még úgy tűnt, hogy a török, a spanyol, a holland, az orosz és a horvát… Tovább olvasom