Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Signorival nyert a sopron

Közel fél év után nyert újból 2-0-ra hazai pályán az FC Sopron csapata a Vasas ellen.

7. p: Cotan pörgette a labdát ügyesen a bal oldalon felfutó Hanákhoz, aki azonnal a 16-os vonalával egy magasságban helyezkedő Landerlhez passzolt. Az osztrák fiú középre adta a labdát, amelyet Signori előrevetődve 6 méterről a bal kapufára fejelt.

39. p: Signori ívelt szabadrúgást a jobbösszekötő helyéről a Vasas kapujának előterébe. Többen is felugrottak  fejelni, a labda Janjic fejéről a felső lécre pattant, majd még egyet pattant a felső kapufán, végül a kapu mögé hullott.

53. p: Cigan tört előre a jobb oldalon, majd visszapasszolta a labdát a második hullámban érkező Cotanhoz. A középpályás a 16-os jobb oldali sarkánál tolt egyet a labdán befelé, majd lövésre szánta el magát és a labda a bal alsó sarokban kötött ki. 1–0.
62. p: Signori 10 méterről kapura csúsztatott. A labda a bal oldali kapufáról vágódott a mezőnybe.

66. p: Bárányos ugratta ki a soproni védők közül remek ütemben kilépő Gyánót, aki 12 méterről a felső lécre emelte a labdát.
69. p: Cotan végzett el szabadrúgást 28 méterről, Borszéki ujjheggyel a felső lécre tolta a labdát.

73. p: Tóth András szerelte becsúszva a felezővonalról Demjént. A labda Bagolyhoz pattant, aki előretört, majd 20 méterről kapura bombázott. A labda félmagasan, bombaként vágódott a vetődő Borszéki mellett a Vasas kapujának közepébe. 2–0.

87. p: Majoros bal oldali beadását Rósa fejelte 6 méterről a felső lécre.
Két korábban Sopronban is megfordult labdarúgóval a soraiban lépett pályára a Vasas, Bárányos és Tóth András is mosolyogva intett ki az őket üdvözlő szurkolók felé. A soproni szurkolók persze nem elsősorban miattuk látogattak ki szép számmal a mérkőzésre, hanem a hazai csapat hét közben igazolt olasz világsztárjára, Beppe Signorira voltak igen kíváncsiak. Nem sokat ismerkedtek egymással a csapatok, az első percekben már mindkét kapu előtt adódott izgalmas jelenet. Signori hamar letette névjegyét, egy szemre tetszetős, korszerű akció végén kapufát fejelt. A félidő hajrája egyértelműen a Soproné volt.

A második játékrész elején előbb a pályán a soproni csapat, majd a szurkolók rendeztek tűzijátékot. A közjáték jót tett Selymes Tibor együttesének, amely rögtön ezt követően megszerezte a vezetést. A gól megzavarta a Vasast, a következő percekben uralta a játékot a Sopron, Signori újabb kapufát fejelt. Pár perc elteltével rendezték soraikat a vendégek. Aztán Bagoly Gábor lélektanilag is igen fontos, óriási bombagóllal növelte a hazai  előnyt.

Közel fél év után nyert újból hazai pályán a soproni csapat, a lelátón hosszú idő után újra zengett a „Szép volt, fiúk". Remek meccsen szerezte meg a fontos 3 pontot Selymes Tibor együttese. Mindkét csapat gólra törően játszott, ezt jelzi, hogy a kapufát nem kevesebb mint 6 alkalommal találták el a játékosok.

A lefújás után némi csetepaté alakult ki a két szurkolótábor között, de a biztonságiak közbelépése megakadályozta a nagyobb incidenst.
Selymes Tibor: – Az első félidőben nem tudtuk azt nyújtani, amit elképzeltünk, de szünet után feljavult a játékunk. Egy nagyon jó csapatot győztünk le, úgy gondolom, egy nagyon élvezetes és jó mérkőzésen.
Egervári Sándor: – Sajnos nem tudtuk azt játszani, amire képesek vagyunk. Függetlenül attól, hogy sikerült helyzeteket kidolgoznunk, a játékunk alapján nem érdemeltünk volna győzelmet. Emiatt saját magunkkal kell elszámolni, ez nem kisebbíti a soproni csapat sikerének értékét.

A soproni Rolf Landerlt (fehérben) Tóth András próbálta megállítani, sikertelenül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Signori pályára léphet a Vasas ellen

Elégedetten nyugtázta Selymes Tibor, az FC Sopron futballcsapatának szakvezetője, hogy Giuseppe Signori személyében egy igazi világklasszist küldhet pályára a Vasas ellen. A csapat háza táján persze azért inkább a mai összecsapás, mint a Signori érkezését egyébként joggal körülvevő „őrület” volt a fókuszban. A soproni szakvezető nem lenne elégedett egy esetleges pontosztozkodással. Tovább olvasom