Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 11°C | 18°C Még több cikk.

Signori ász lehet a kispadon is

Az FC Sopron labdarúgócsapatánál változások történtek. Az érintetteket megkérdeztük a történtekről.
Beppe Signori
A döntésben mindenképpen a legérdekesebb, hogy a 28-szoros olasz válogatott Beppe Signori ezentúl játékos-edzőként dolgozik. Nemcsak gólokat és jó játékot, hanem jó tanácsokat is várnak tőle Sopronban.
Beppe Signori: „Megnyugtathatok minden szurkolót, hogy tavasszal is játszani fogok a csapatban és remélem, a társakkal együtt eredményes idényt produkálunk. Örömmel vállaltam a pályaedzői felkérést, tanulhatok és ez a munka nem akadályoz majd a játékban."

Mindez a csapat olaszországi edzőtáborozása során játszódott le. Megkerestük az érintetteket és megkérdeztük, hogyan látják a történteket.

Selymes Tibor tegnap már el is hagyta az FC Sopron edzőtáborát, Olaszországból hazafelé tartva, a Kisalföld érdeklődésére elmondta: „Mint mindenkit, engem is meglepett a többségi tulajdonos, Vízer László Máriusz döntése. A tulajdonos látta az olasz harmadosztályú Novara elleni felkészülési mérkőzésünket. Elismerem, azon a találkozón, különösen annak első félidejében elég gyengén futballozott a csapat, de szünet után valamelyest javult a játékunk."

Selymes úgy gondolja, az ezen a mérkőzésen mutatott teljesítménynek jelentős szerepe lehetett abban, hogy a tulajdonos erre a döntő elhatározásra jutott. Hogy elfogadja-e a felkínált sportigazgatói pozíciót, ezzel kapcsolatban a következőket mondta:
„ Már nagyjából megbeszéltük, hogy ebben a pozícióban mit vár tőlem a vezetőség. Felvetődött, miként tudnám hasznosítani a nemzetközi kapcsolatrendszeremet. Most úgy néz ki, hajlok rá, hogy elfogadjam a pozíciót, ám véglegesen még nem döntöttem el. Erre még aludnom kell egyet-kettőt."

A klub többségi tulajdonosa, Vízer László Máriusz a döntés hátteréről tájékoztatta a Kisalföldet:
„ Amikor a döntést meghoztuk, egyetlen dolog vezérelt bennünket: a csapat minél jobb és eredményesebb szereplése. A csapat összes előkészületi mérkőzését személyesen, a helyszínen láttam, és úgy érzem, hogy az új szakvezetői felállással még többet ki lehet hozni a csapatból."
Vízer László Máriusz hozzátette: elképzelhető, hogy a játékoskeret is erősödik és bővül, a közeljövőben egy külföldi támadó csatlakozhat a soproni csapathoz. Az viszont biztos, hogy Lisztes Krisztián tavasszal nem játszik Sopronban. Információink szerint havi hárommillió forintos fizetést és prémiumot ajánlott a középpályásnak a klub tulajdonosa, de ő az ajánlatot nem fogadta el. Az eddigi szakmai stábból a klubtulajdonos Szántó Csaba edzőnek is más pozíciót ajánlott fel a klubban, míg Gendúr László kapusedző továbbra is segíti a munkát.

Természetesen Nagy Tamás is Olaszországban tartózkodik, döntését ekképpen indokolta:
„ Pályaedzőmnek Beppe Signorit kértem fel, aki örömmel vállalta a feladatot, vele az elmúlt hónapokban egyébként is remek kapcsolatom alakult ki, a labdarúgásról vallott nézeteink is azonosak. Természetesen játékosként is mindenképpen számítok rá, s ő is játszani akar, pályaedzői szerepe teljesen független ettől."
A játékosokat általában feldobja egy-egy edzőcsere. Elképzelhető, így lesz Sopronban is.

„ Profi játékosokkal dolgozom, akiknek egy célért kell húzniuk. Mindenkivel személyesen el fogok beszélgetni, s elmondom, kitől mit várok. Ez csapatjáték, az összes játékosnak a csapat érdekeit kell szem előtt tartania és ezt meg is fogom értetni velük. Kemény, hajtós csapatot akarok látni – az őszinél sokkal hatékonyabb támadójátékkal. A cél az, hogy tavasszal álljon össze egy olyan gerinc, amelyre később is lehet alapozni. A kupa megvédése nehéz feladat – nehezebb, mint megszerezni –, de állunk elébe. A csapat háttere erős, a tulajdonos eltökélt ember. Én is kemény és makacs vagyok, mindenáron megvalósítom a céljaimat. Igyekszem a maximumot kihozni a keretből, s bízom abban, hogy szurkolóinkkal karöltve sikeres tavasz elé nézünk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hihetetlen hétvége volt

Jól kezdte a második félidőt a soproni kosárcsapat, hiszen Vuleta duplája után Duscak emelt be egy… Tovább olvasom