Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Sérelmez a Foton

A FIBA–Európa-kupában ugyan továbbjutott, hazai fronton azonban korántsem ilyen rózsás a Foton helyzete.

A horvát Medvescsak Zagreb csapatát legyőzve bebiztosította továbbjutását a FIBA–Európa-kupában a Ventwest Foton Sopron női csapata, hazai fronton viszont korántsem ilyen rózsás a klub helyzete. A fellebbezését elutasították, s utolsó négy meccsük eredményét 0–20-szal ellenfelük javára igazolták.

Ami a kupasikert illeti, Horváth Zsófia erős dupla-duplával, 18 ponttal és 14 lepattanóval vette ki a részét a győzelemből. „Küzdelmes, kemény csata volt. Játékunkban akadtak jobb és gyengébb periódusok, az igazán kritikus helyzetekben nagyon sokat számítottak Hadarics Kinga labdaszerzései és Horváth Adrienn triplái."
A mérkőzés kellemes meglepetése, üde színfoltja Takács

Diána bátor, ponterős játéka volt: „Fokozatosan lendültünk játékba, az első negyed az nem a miénk volt. Igazán jól csak a harmadik negyed első felében játszott a csapat, örülök, hogy győztünk és továbbjutottunk."
Amint arról tegnapi számunkban már beszámoltunk, a liga fellebbviteli bizottsága elutasította a Ventwest Foton Sopron fellebbezését a városi rivális MKB-nek fizetendő kétmillió forintos kártérítés ügyében. Ezzel egyidejűleg jogerőre emelkedett, hogy a liga a Foton a BSE, a BEAC, a Zala Volán, valamint a Szolnok elleni bajnokiját 20–0-lal a soproni csapat ellenfeleinek javára igazolta, a soproni együttes viszont megkapta a kiállásért járó egy-egy pontot. Ebben az lehet a legszomorúbb a soproniaknak, hogy a pályán a BEAC-ot és a Zala Volánt is megverték Szilaski Tamás tanítványai.

Fűzy András, a Foton elnöke a következőket mondta a döntés kapcsán: „A legfelsőbb fórumhoz, a szövetséghez fordultunk jogorvosla- tért. Klubunk véleménye szerint a döntés jogilag nem megalapozott, és a fizetendő kártérítés nagyságrendjét sem tartjuk jogosnak. Azt kértük a liga érintett bizottságától, hogy az összes bizonyítékot vizsgálja meg, de ennek nem volt hajlandó eleget tenni. Szeretnénk mielőbb pontot tenni az ügy végére, s a pályán elért eredményeinket visszaszerezni. Nemcsak csapatunk, hanem a magyar kosárlabda érdeke is, hogy a mérkőzések a pályán dőljenek el. Mi már október elején jeleztük a szövetségnek a felülvizsgálati kérelmünket, de annak elbírálása nem történt meg. Ezért nem teljesítettük kötelezettségünket, és mert annak jogosságát vitatjuk. Éppen ezért sérelmezzük a mérkőzések visszamenőleges elvételét. Mivel a határozat jogerőre emelkedett, jogkövető magatartást folytatva rendezni kívánjuk az ügyet a másik féllel szemben."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A címvédő otthonában játszanak

Ma mindkét soproni csapat a nemzetközi porondon próbál szerencsét. Tovább olvasom