Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Selymes győzelmet vár

Selymes az előző meccshez képest jóval agresszívabb futballt vár a soproni labdarúgóktól, s győzelmet remél.

A labdarúgó liga elnökének egy meccsre szóló – szóbeli – ígérete alapján a múlt vasárnap kinevezett szakvezető, Selymes Tibor ül a soproni futballcsapat kispadján a listavezető Újpest elleni hazai bajnoki mérkőzésen. A szükséges pro helyett UEFA A-licensszel rendelkező Selymes az előző meccshez képest jóval agresszívabb futballt vár a soproni labdarúgóktól, s győzelmet remél a tabella élén álló fővárosi lila-fehérek ellen!

A héten vette át az FC Sopron szakmai irányítását Selymes Tibor, hogy leülhet-e a kispadra, az viszont még kérdéses.

– Mennyire foglalkoztatja ez a licencügy? – kérdeztük a soproniak új szakvezetőjét.

– Nem az én asztalom, nem arra kértek fel, hogy azzal törődjem, milyen papírom van s milyen nincs. Engem azért hívtak Sopronba, hogy a csapatot minél jobban készítsem fel a mérkőzésekre, hogy a fiúkkal elérjem, hogy eredményesen szerepeljenek.

– A héten vette át a soproni csapatot, mire helyezte a hangsúlyt a felkészülés során?

– Elsősorban azokon a szakmai jellegű hiányosságokon próbáltunk javítani, amelyeket a Győr elleni meccsen láttam a csapat játékában. Ezek a hiányosságok elsősorban mentális jellegűek voltak, az agresszivitás növelése, a párharcok jóval nagyobb arányban történő megnyerése nagyon fontos. Ezen túlmenően a labda nélküli játékosok mozgása, helyezkedése volt még, ami a  héten nagy hangsúlyt kapott. De talán ami a legfontosabb, hogy megfelelő hittel, önbizalommal lépjenek pályára a fiúk, ugyanis félve nem lehet sikeresen futballozni.

– Itt az újabb bizonyítási lehetőség, éppen a listavezető Újpest ellen...

– Így van. Az Újpest a magyar mezőny egyik legjobb együttese, de a Sopron is erős. Hazai pályán egyértelmű, hogy nem is lehet más a cél, mint a győzelem.

– Gondolom, ezen nem utolsósorban a helyzetek kihasználását értette, hiszen a lehetőségek eddig is megvoltak, de nagyon kevés gólt szerzett a társaság...

– Így van! Az edzéseken próbáltuk a helyzetkihasználást is  fejleszteni, javítani. E tekintetben persze egészen más az edzés, és más a tétmérkőzés, de azt gondolom, ettől is gyönyörű játék a futball! Bízom benne, hogy ezzel nem lesz gond, s ehhez még egyszer mondom, nem győzöm hangsúlyozni: önbizalom kell.

– Kik azok a játékosok, akiket nélkülözni kénytelen a mai összecsapáson?

– A csapatkapitány, Bagoly Gábor megkapta harmadik sárga lapját, ő nem játszhat. Sira István Győrben sérült meg és még Győri János az, akire nem számíthatok. Balogh János viszont már ott lesz a keretben.

Sirát megoperálták

Többórás műtétet hajtottak végre az előző fordulóban Győrben súlyos térdsérülést szenvedett Sira Istvánon csütörtökön Székesfehérvárott. A futballista térdéből két porcdarabot kellett eltávolítani s a keresztszalagját meg kellett erősíteni. A labdarúgó jövő kedden hagyhatja el a kórházat, a rehabilitáció azonban várhatóan hónapokat vehet igénybe, így Sira minden bizonnyal már csak a tavaszi szezonban léphet majd pályára soproni színekben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokat tanulhat a társaitól

Az újonc Rába Quelle-Foton női csapatának játékosai közül most Tóth Zsuzsannát ismerhetik meg. Tovább olvasom