Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 0°C | 5°C Még több cikk.

SEAT-Foton: tart az építkezés

Kosárlabda - Az átalakított SEAT-Foton Győr előrelépett a bajnokságban, de az Európa-kupában nem tudott továbbjutni csoportjából. Tapodi Péter edző nem elégedetlen az eddigi szerepléssel.
A SEAT-Foton Győr azzal a céllal vágott neki a szezonnak, hogy a bajnokságban a legjobb négy között végezzen, és a kupában is minél messzebb jusson. Ennek érdekében nem kevesebb mint nyolc új játékos érkezett nyáron a győri csapathoz. Tapodi Péter dolgát nehezítette, hogy a szezon előtti felkészülés során a válogatott játékosokra nem számíthatott.

„Kevés időnk volt a kezdés előtt, igazából menet közben kellett csapatot építeni. Olyan fiatalokat igazoltunk, akikre lehet építeni hosszú távon, de úgy, hogy ez ne menjen az eredményesség rovására. A végcél az, hogy pár éven belül a magyar kosárlabdázás egyik meghatározó csapata legyünk, ezt pedig nem drága légiósok igazolásával szeretnénk elérni egyik percről a másikra, hanem fokozatosan építkezünk. A bajnokságban jól állunk, minden riválisunkat megvertük és Szegeden is olyan szoros vereséget szenvedtünk, ami egy hazai bravúr lehetőségét is magában hordozza."

A csapat edzője egyéni értékelésre nem vállalkozott, hiszen nem volt elégedetlen senkivel sem. Ezzel együtt sok játékelemben kell még fejlődnie a csapatnak.

„Hullámzó teljesítményt nyújtottunk néha még mérkőzésen belül is. Ez néhányaknál a rutintalanságból adódott, de az európai kupaszereplés miatti kettős terhelés is közrejátszott. Nem voltam elégedetlen senkivel, olyan játékosom viszont akad, akinek segíteni kell, hogy a benne rejlő tehetség a felszínre jöjjön. A felállt védekezésünk már alakul, de vannak területek, ahol javulnunk kell. A játékosok már tudják, mikor mi a feladatuk, azon dolgozunk, hogy minél hosszabb időre tudjuk kitolni azt a periódust, amikor ezt meg is valósítják."

A SEAT-Foton két játékosa is idén jelentette be, hogy anyai örömök elé néz. Koncz Judit közvetlenül a szezon elején, Varga Rita pedig novemberben hagyott fel ideiglenesen a játékkal. Bár mindkét játékos nagy veszteség a csapat számára, a téli időszakban nem várható új játékos érkezése. Tapodi Péter szerint a jelenlegi keret alkalmas a célok elérésére.

Egyedül az Európa-kupa ront az összességében jól sikerült őszi szezon képén. A győri edző így látta a nemzetközi szereplést:
„Az európai kupaszereplésünk picit nyűg lett abból a szempontból, hogy a sok utazás és a sűrű program miatt nem volt időnk a közös munkára. Viszont mindenképpen hasznára vált a csapatnak és a tapasztalat később kamatozni fog. Ha a nyári felkészülésünk jobban sikerül, akkor valószínűleg továbbjutunk a csoportból. Így is közel álltunk hozzá, de pont a sorsdöntő utolsó mérkőzésre jött ki a csapaton a fáradtság. Ne feledjük, a válogatott játékosok július óta szünet nélkül játszottak. Minden csapat életében van olyan mérkőzés, amikor semmi nem sikerül, nekünk ez pont a Neuchatel elleni találkozóra esett. Abból a szempontból még szerencsénk is volt, hogy nem a bajnokságban következett be ez a gyengébb mérkőzés, más csapatok példáján látjuk, hogy ez mennyibe kerülhet. Tanulni kell a kupamérkőzésekből, feldolgozni a történteket, a hibákat pedig kijavítani."

A csapat január másodikán este találkozik, addig pihenőt kaptak a játékosok. Tapodi Péter persze mindenkit egyéni felkészülési programmal bocsátott szabadságra, hogy senki se essen ki teljesen a ritmusból. A magyar válogatott játékosok, Fűrész Diána és Vida Anna viszont a két ünnep között is dolgoznak, Bronislava Borovicková pedig majd januárban utazik a szlovák válogatotthoz. Ők extra szabadságot kapnak majd a kieső pihenőidő pótlására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézilabda válogatott: Ez volt 2008

Kézilabda - A kézilabdasport változatos esztendőt tudhat maga mögött. Válogatott szinten ugyan mind… Tovább olvasom