Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Schumacher állapota legfeljebb kicsit javult

Továbbra sem biztos, hogy Michael Schumacher túl van az életveszélyen, noha a német RTL és a Bild is ezt állította hétfő este.

A német lap kijelentése kedd délelőttre úgy finomodott, hogy a hét legeleje óta már "lehet remélni", hogy a bajnok túléli síbalesetének következményeit, agysérüléseit, amelyek miatt december 29-e óta kómában van.

Az orvosok és a menedzsment továbbra is azt mondják, mint eddig: Michael Schumacher állapota még mindig kritikus, de stabil.

Az index.hu idézi a Bildet, amely szerint Schumacher az elmúlt egy hétben kétszer majdnem meghalt. Egy hete hétfőn, mielőtt másodszor műtötték, majd pénteken mutatott "katasztrofális" képet az agyi CT. Akkor állítólag az orvosok léptek, változtattak a kezelési módszereken, és a beteg jól reagált, ennek következménye az apró javulás, ami miatt a Bild állítja, az orvosok optimisták. Az természetesen továbbra is kérdéses, hogy milyen következményekkel élheti túl, lesz-e maradandó károsodás.

Nem lehet kizárni továbbá a komplikációkat sem, melyek visszavethetik a gyógyulásban. A következő napokban újabb tesztek következnek, meg akarják állapítani, hogyan kezd működni az agy, miután a duzzanatok visszahúzódnak.

Az előrelépés tehát apró, de ahogy a német újság fogalmaz, ez a legjobb hír Schumacherrel kapcsolatban 9 napja.

Korábban:
„Végre! Michael Schumacher már nincs közvetlen életveszélyben" – írta a Bild újságírója, aki a német pilótát kezelő Jean-Francois Payen professzorra hivatkozva számolt be a jó hírről.

„Telefonon beszéltem Schumacher menedzserével, Sabine Kehmmel, aki megerősítette azokat a híreket, hogy a pilóta túl van az életveszélyen, állapota stabil. Az orvosok azonban továbbra is folyamatos megfigyelés alatt tartják" – idézi Felix Görnert, a német RTL nevű televíziós csatorna riporterét az nso.hu.

Schumacher december 27-én szenvedett síbalesetet Méribelnél, Grenoble-ba már öntudatlanul szállították, a klinikán azonnali műtéti beavatkozást kellett végrehajtani a súlyos agyi trauma miatt. A balesetet kivizsgáló nyomozó hatóságok szerdán 11 órakor, Albertville-ben tartanak sajtótájékoztatót.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi ETO - A Fradi ellen még a Magvassyban

Január 18-ig a megszokott helyén játszik az Audi ETO, a Siófokot a Magvassyban fogadják Görbicz… Tovább olvasom