Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Schmitt Pálnál Annus aranya

Annus Adrián, az athéni győzelmétől a doppingszabályzat megsértése miatt megfosztott kalapácsvető – hosszas huzavona után – vasárnap egy budapesti szállodában átadta aranyérmét Schmitt Pálnak, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének.

Annus, akit utólagos mintavétel megtagadása miatt zártak ki a játékokról, csütörtökön jelezte, hajlandó visszaadni az aranyérmét, de csak személyesen Schmitt Pálnak és csak abban az esetben, ha az ügye miatt hátrány nem érheti a többi magyar sportolót.

„ Átadtam az érmet Schmitt Pálnak, elmondtam érveimet, indokaimat az igazam mellett és hogy miért fordulok a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz. Ezek a tények már ismertek, minden dokumentum az ügyvédemnél van" – nyilatkozott Annus, aki az ügy kirobbanása óta először találkozott a MOB-elnökkel.

„ Annus kérésére került sor négyszemközt a megbeszélésre. Elmondtam neki, jól döntött, hogy visszaadta az érmet, és hogy én mellette álltam. Hétfőn elviszem az aranyérmet Lausanne-ba" – mondta Schmitt.
Annus mellett a diszkoszvető Fazekas Róbertet elégtelen mintaadás miatt zárták ki az athéni olimpiáról és fosztották meg aranyérmétől. (Fazekas esetében még a díjkiosztó előtt született döntés, így meg sem kapta az aranyat.) Ú
A szintén doppingvétség miatt ezüstérmétől megfosztott súlyemelő Gyurkovics Ferenc október 7-én visszaadta az ötkarikás játékokon nyert medált.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kapus véd az osztrák jégkorong bajnokságban

Női jégkorongkapus véd majd az osztrák harmadosztályú bajnokságban. Tovább olvasom