Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Schmitt Pál felelősségét vizsgálná Annusék ügyvédje

Eva-Maria Barki a magyar sportolók elleni provokációnak tartja, hogy a diszkoszvető Fazekas Róbertet és a kalapácsvető Annus Adriánt doppingvétség miatt megfosztották athéni olimpiai aranyérmétől. A két atléta ügyvédje a MOB vezetőinek felelősségét is felvetette.
A két atléta ügyvédje a MOB vezetőinek felelősségét is felvetette azon a keddi sajtótájékoztatón, amelyen beszámolt az ügy fejleményeiről. Barki szerint Schmitt Pál MOB-elnöknek nem volt felhatalmazása, hogy Annust képviselje az athéni fegyelmi tárgyaláson. Az ügyvédnő úgy véli: Fazekas esetében azt kellett volna vizsgálni, hogy miért nem tudott elégséges mintát adni. Szerinte a szabályok kimondják: az elégtelen mintaadás csak akkor minősül vétségnek, ha "komoly indok nélkül" történik. Hozzátette: nagyon csodálkozik, hogy a magyar illetékesek nem tettek panaszt az "embertelen bánásmód" ellen.

Annus ügyében Barki hangsúlyozta, a versenyzőt személyesen kellett volna értesíteni, hogy ellenőrizni akarják. Jogtalanul rendelték az osztrák határhoz, mivel a szabályok szerint az ellenőröknek kell a sportoló tartózkodási helyére menniük. Barki szerint magára hagyták a két atlétát, pedig magyar ügyről van szó, nemcsak a sportolók karrierjéről. Kiemelte: Annust és Fazekast nem doppingolással vádolják, csak azzal, hogy a szabályokat formálisan nem tartották be.

Molnár Zoltánt, a MOB ügyvezető igazgatóját, az athéni magyar csapat vezetőjét meglepte Eva Maria Barki kijelentése. "Annus korábban azt mondta, hogy foggal-körömmel harcoltunk érte és hasonló értelemben nyilatkozott Fazekas is. Úgy látszik, az ügyvédnő ezt felülbírálta, ez kicsit mellbe vág" - fogalmazott Molnár. - "Amit emberileg lehet, azt megtettük a két atlétáért. Annus fegyelmi tárgyalása előtt repülőjegyet telepítettünk számára és kísérőt is kerestünk neki Zsivótzky Gyula személyében. Minden erőfeszítésünk arra irányult, hogy megjelenjen a tárgyaláson, de nem tette."

A csapatvezető hozzátette, amikor a WADA kérte a MOB-ot, adja meg, hol tartózkodik Annus, először kérték, a határidő módosítását, majd egyeztetés után közölték, hogy Jákon lesz megtalálható. Az ellenőrök azonban nem találkoztak a versenyzővel. Ezt követően kérték, hogy az osztrák határon jelenjen meg. "Nem igaz, hogy nem tudott erről, hiszen értesítettük az atlétikai szövetség vezetését, a klubot, menedzserét, megjelent a sajtóban, mindenki tudott róla. Annus is elmondta, hogy miért nem ment el a találkozóra, tehát tudott róla." - közölte Molnár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzőtáborba vonultak a soproniak

Ibizára utazott az MKB Euroleasing-Sopron csapata, ahol nemzetközi tornán szerepel. A Ventwest… Tovább olvasom