Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Schmitt marad

A szeptemberi rendkívüli közgyűlés helyett marad a decemberi rendes közgyűlés, és Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke e fórumig hozhatja meg végső döntését saját szerepvállalásáról.

Erre a kompromisszumra jutottak a felek a MOB több mint ötórás rendkívüli elnökségi ülésen, megállapodva abban is, hogy a  történtekről nem nyilatkoznak, s a konklúziót az elnök ismerteti a  nyilvánossággal. 
Az ülés végén Schmitt Pál az elfogadott közleményt azzal vezette  fel, hogy a maga részéről elnézést kért az általa madárijesztőknek  tituláltaktól (akik a posztról való távozását felvetették).

A felek  a nézeteltérések félretétele jegyében, s az egység helyreállítása  érdekében arra törekednek a jövőben, hogy az olimpiai bizottság  egysége ne sérüljön, s az ötkarikás felkészülés rendjére  koncentráljanak. Javítani akarják a MOB munkáját, benne a  kommunikáció stílusát, jobb együttműködésre törekednek az állami  sportirányítással, s megállapodtak abban is, hogy az új helyzethez  alkalmazkodva szolidáris együttműködést igyekeznek kialakítani a  BOM-mal, a legjelentősebb magyar vállalatokat tömörítő mozgalommal  egy jövőbeli magyarországi olimpia megrendezésének ügyében.  


Ami a személyi kérdéseket illeti, a MOB-vezető - saját  megfogalmazása szerint - eltekintett az ellene aláírók névsorának  megtekintésétől, "hogy a barátság és a  szolidaritás megmaradjon".  Hozzáfűzte, hogy az ülésen markáns viták is akadtak, de szavazás  semmilyen kérdésben nem volt. Az elnökség - közölte Schmitt Pál -  felkérte őt, hogy fontolja meg elnöki szerepvállalását. 

"A december 9-i határidőig, az akkori közgyűlésig meghozom a  végső döntést saját szerepvállalásomról" - jelentette ki. 
A MOB elnökségének egyik magát megnevezni nem kívánó tagja az  MTI-nek azt mondta, hogy a testület méltányosságból mellőzte a  Schmitt Pál távozását ösztönző szavazást. Hozzátette, az elnök a  kompromisszumos megállapodásnak megfelelően írásban rögzítette, hogy  december 9-ig bejelenti lemondását. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dán csapat ellen készülnek

Az Audi-ETO a héten is több edzõmérkõzést játszik. Kedden 10 és… Tovább olvasom