Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Schmitt lemondott

Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök lemondott MOB-elnöki tisztségéről.

A hazai olimpiai bizottság új vezetőjének megválasztásáig Molnár Zoltán főtitkárt bízta meg az elnöki tisztségből fakadó jogkör gyakorlásával. Utóbbihoz a MOB elnökségének egyetértését kérte.

A MOB beszámolója kitér arra is, hogy mint köztársasági elnök Schmitt Pál a fennálló rendelkezések értelmében nem lehetne civil szervezet tagja, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaként azonban – az Olimpiai Charta előírásai szerint – a nemzetközi olimpiai mozgalmat képviseli Magyarországon, így továbbra is részt vehet a MOB munkájában.

A pénteken hivatalba lépő megválasztott köztársasági elnök szerdán búcsúzott a MOB Iroda munkatársaitól. Köszönetet mondott a munkáját mindvégig segítő, támogató közvetlen munkatársainak, sportolóknak, edzőknek, szakszövetségek, egyesületek vezetőinek, s nem utolsósorban a MOB elnökségének és tagjainak, akik – mint mondta – végig segítették sikeres elnöki tevékenységét. A MOB honlapja alapján ˝az elnöki feladat ellátása többet jelentett számára, mint megtisztelő tisztség, hiszen a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként a sportélet állandó szereplője volt, s az olimpiai mozgalom hagyományai és a kiváló eredmények révén a társadalom tisztelt, elfogadott személyiségévé emelkedett˝.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: barcelonai sztár a kispadon, világválogatott a pályán

Nagy lendülettel készül az augusztus 16-19. között Győrött sorra kerülő futsal Bajnokok Ligája… Tovább olvasom