Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Schirilla a pápánál

Futás - Sikeresen teljesítette több mint 1250 km hosszú békefutását Schirilla György, aki 30 nap alatt érkezett meg Budapestről Rómába, ahol szerdán XVI. Benedek pápa fogadta őt személyes kihallgatáson.
A sportember április 7-én vágott neki a nagy útnak, heti hat nap futott, átlagban napi 50 km-t, s végül hétfőn érkezett meg az olasz fővárosba.
„Nagyon kemény erőpróba volt ez az egy hónap, azt hiszem, mindent elmond róla, hogy kilenc kilót fogytam.

A budapesti rajt a vártnál szerényebb lett a sztrájk és a rossz idő miatt, de egyébként nagyszerűen sikerült a futás. Mindenhol szeretettel fogadtak, s előfordult ugyan, hogy nem kaptunk szállást, de általában ezzel sem volt probléma. Összességében óriási élmény volt" – nyilatkozta az MTI-nek Schirilla.
A sportember tegnap látogathatott el a Vatikánba, ahol a katolikus egyház feje fogadta őt és kísérőjét.

„Hat percet töltöttem a pápánál, akinek átnyújtottam a futásomra készített kopjafát, melyre 272 szalagot tűztek fel az emberek utam során. A Szentatyának elmondtam egy előre betanult szöveget olaszul, majd németül beszéltünk. Örökre emlékezetes percek maradnak ezek a számomra. Külön élmény volt számomra, hogy a pápa éppen akkor fogadta az Internazionale labdarúgócsapatának tagjait is."
Schirilla György útja során naplót is vezetett, melyet szeretne könyv formájában megjelentetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botrányos utaz(tat)ás

Labdarúgás - Befizettünk egy pénztárcakímélőnek tűnő olasz rangadóra, a Milan–Inter… Tovább olvasom