Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Sárkányhajó - Tíz plusz egy érem az Európa-bajnokságról

A közelmúltban az olaszországi Auronzóban rendezték meg a sárkányhajósok Európa-bajnokságát, melyen a magyar válogatott tíz érmet szerzett. Ebből három arany lett (a masters és a szenior lányok, valamint a masters mixcsapat állhatott fel a dobogó tetejére), ami mellé két ezüst és öt bronz is bekerült a „serpenyőbe”.
Ha azt nézzük, hogy összesen tizenkét számban indultak a magyarok, akkor ez a teljesítmény több mint kiváló...

„Valóban így van, ráadásul abban a két számban is egy negyedik és egy ötödik hely jutott nekünk, vagyis elmondhatjuk, hogy mindegyik egységünk ott volt az élmezőnyben. Azért is tartom ezt értékesnek, mert a körülmények nem nekünk, kisalföldieknek kedveztek" – mondta Bucskó Ákos, a masters és szenior lányok győri kapitánya.

A szakember elmondta: a 850 m magasságra, illetve arra, hogy a szállás még ennél is mintegy 1000 méterrel magasabban volt, nem könnyű idehaza felkészülni. Úgy érzi, emiatt is fordult elő, hogy több számban az utolsó húsz-harminc méteren maradtak le a még fényesebb érmekről.

„Az ellenfelek közül többen a legutolsó métereken tudtak %BBrobbantani%AB. Mi is készültünk erre, de úgy tűnik, az itteni lehetőségek ehhez kevesek voltak. Összességében azonban elégedettek lehetünk, különösen a szenior lányok sikerét tartom nagyra, mert eddig nekik szinte mindig meg kellett elégedniük a második helyekkel" – fogalmazott Bucskó Ákos.

A magyar csapatot egyébként a Győri Vízisport SE, a Mosonmagyaróvári Sárkányok, a tatai Old Lake Dragons, a nagykanizsai Navi SE, a fővárosi A-HíDragon, valamint a balatonfüredi sárkányhajósok alkották.
Mivel ez egyben klub-EB is volt, többen klubcsapattal indultak. Egy ilyen egység – igaz, nem színtiszta győri versenyzőkből – indult, a szenior fiúk ezüstérmet szereztek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úszás - Bejött a környezetváltozás

Takács Krisztiánnak a vb után a jövőjéről kell döntést hoznia. Tovább olvasom