Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Sakk: újra nyert a tehetség

A közelmúltban bonyolították le a megyei diákolimpia döntőit a győri Krúdy-gimnáziumban.
 A végső táblázatokra tekintve kitűnik, hogy négy versenyzőnek sikerült megvédenie korcsoportos bajnoki címét: Csuta Ákosnak, Németh Bálintnak, Kovács Eszternek és Vasvári-Tóth Emmának.

Közülük a legfiatalabb Vasvári-Tóth Emma, a győri tulipános iskola 3. osztályos kitűnő tanulója: „Nehezen tudom beosztani az időmet, mert heti kétszer van kosárlabdaedzésem, mellette táncra és zeneiskolába is járok. Kell idő a barátnőimre és a húgommal való játékra is. Persze nagypapa majdnem minden nap tanít sakkozni."

A nagypapa, aki hivatásos sakkedző, igencsak szigorú hírében áll. Mint bevallotta, egyszer Emma édesanyjára még a sakkasztalt is ráborította, mert nem figyelt.

Vasvári-Tóth Emma
Vasvári-Tóth Emma


„Végül ötször nyert megyei bajnokságot a nyolcvanas években. De nem csak a bajnokságért kell sakkozni. A sakk szisztematikus, rendszerezett gondolkodásra nevel és hatása az összes tantárgy tanulását megkönnyíti. Negyvenéves tanári tapasztalatom igazolja ezt. Emma a Kazinczy nyolcosztályos tagozatára készül. Másfél évem van a felkészítésére" – mondta a nagypapa.

Az idei bajnoksággal kapcsolatban elmondta: megdöbbentette, hogy a huszonhat győri általános iskola közül egy sem tudott kiállítani sem alsós, sem pedig felsős lánycsapatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürdőben regenerálódhatnak

A győri Rába Quelle fürdő idén is akciót hirdet a téli felkészülési időszak alatt a… Tovább olvasom