Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Saját autóval jönnek haza

Autó-Motor - Már hazafelé tart a fertőszentmiklósi Tarsoly Dániel, a soproni dr. Rosta Gábor, valamint a horvát Grgic Mato alkotta csapat. A Budapest–Bamako-ralit különösebb gond nélkül tették meg.
Határidőre megérkezett a Budapest–Bamako-rali végállomására a fertőszentmiklósi Tarsoly Dániel, a soproni dr. Rosta Gábor, valamint a horvát Grgic Mato alkotta csapat. Az ajándékokat kiosztották és már hazafelé tartanak.

– A párom annyira félti a Hammerét, hogy úgy döntött, a haza-
utat nem repülővel, hanem járművével teszik meg – mondta el Marcsi, Tarsoly Dániel élettársa.

– Persze voltak olyanok is, akik útközben eladták, elajándékozták az autójukat. Tudunk olyanokról is, akik egy teljesen felszerelt mentőautót hagytak kint. Hiszen a verseny célja is ez: a jótékonykodás. A páromék írószereket, gyógyszert, ruhát vittek magukkal.

Mint megtudtuk, a mintegy nyolcezer kilométeres távot különösebb gond nélkül tették meg. Igaz, két kerék teljesen tönkrement, így a pótkereket úgy küldik utánuk. A magyar–horvát páros úgy ezerötszáz kilométeren keresztül egy kisbuszt vontatott. A szegedi fiatalok autójának motorja ugyanis feladta a szolgálatot. Időközben a fiatalok úgy döntöttek, elajándékozzák a kisbuszt, így az utolsó ötszáz kilométert már ismét egyedül tették meg.

– Számításaink szerint jövő hét végén érkezik haza a csapat – folytatta Marcsi. – A rali számukra egy kaland. Férfiként pedig egy kihívás. Egy olyan lehetőség, amely nem minden ember életében adódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Radasics kvalifikációs pontjai

Kerékpár - Hollandiában jártak a Soproni Autóklub BMX SE kerekesei. A BMX Európa-bajnoki sorozat… Tovább olvasom