Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Rutinos és gólerős csatár

A Matáv FC Sopron három télen igazolt labdarúgója közül kétségtelenül Csordás Csaba a legtapasztaltabb, legnevesebb játékos.

– Honnan indult a karrierje, s melyek voltak a fontosabb állomásai a pályáján?

– Kecskeméti vagyok, ott kezdtem el futballozni. Onnan vitt el a BVSC, még az a régi, legendás BVSC, amely ezüstérmet szerzett a bajnokságban Egervári Sándor irányításával. Utána az MTK-hoz kerültem, ám ott megsérültem. Ezt követően több éven át szerepeltem kölcsönben több helyen. Voltam Újpesten, Celldömölkön – ott együtt dolgoztam Pintér Attilával és Antók Zoli bácsival –, majd Pápán. Onnan kerültem Siófokra, ahol két évet „húztam le", majd az előző fél évet Székesfehérváron töltöttem. Az MTK-val bajnokságot nyertem, a BVSC-vel pedig bajnoki és Magyar Kupa-ezüstérmesnek mondhatom magam.

– Akkor az anyagiak tekintetében nem volt túl szerencsés, hiszen legutóbb két, jelentős nehézségekkel küzdő csapatban szerepelt...

– Így van, egy évig fizetést sem kaptam. A siófokiak a közelmúltban rendezték a tartozásukat, a fehérváriakkal kapcsolatban pedig él a feljelentés. Ha nem fizetnek, akkor majd pénzbüntetés és pontlevonás várhat előző klubomra.

– Gondolom, az, hogy „régi motoros" a szakmában, sokat segített a soproni beilleszkedésében is...

– Nem volt ezzel gond! Voltak, akikkel együtt futballoztam: Somorjai Tamással Celldömölkön, Balaskó Ivánnal és Szekeres Tamással pedig még régebben az MTK-ban, Pintér Zolival és Hanák Viktorral pedig a korosztályos válogatottban. A többieket pedig ellenfélként ismerem.

– Fehérvárott sérülés miatt – ha jól tudjuk – sokat kihagyott. Mi volt a probléma, s hogy van most?

– Lábujjtörésem volt, de ide Sopronba már egészségesen érkeztem, s azonnal teljes intenzitású edzésmunkát végezve kapcsolódtam be a felkészülésbe. Remélem, a jobbszélen futballozva sokat tudok segíteni a csapatnak.

– Amikor van egy kis szabadideje, mit csinál legszívesebben?
– Az alapozás alatt leginkább pihentem a két edzés között, s amennyire időm engedi, próbálom megismerni Sopront. Emellett két szakon, a sportmenedzserin és a rekreáción tanulok a TF-en.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az időjárás is ellenfél volt

Ha az időjárás is engedi, hamarosan elkezdődnek az NB III-as bajnokság tavaszi
küzdelmei. Tovább olvasom