Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Rozoga lábak, biztos kéz – és jött a siker

Megszerezte első győzelmét a Soproni Ászok-SMAFC férfi-kosárlabdacsapata, amely hat vereséget követően a ZTE gárdáját fektette két vállra.

Ezen a meccsen szinte a lét volt a tét a csapat számára, amely ezúttal legyőzte talán elsősorban saját magát, no meg ellenfelét is. Az előző fordulóban Szombathelyen elszenvedett súlyos vereség után Szalai János vezetőedző felajánlotta lemondását. Ezt a játékosokkal történt beszélgetéseket követően nem fogadta el a vezetőség.

– A győzelem volt ennek a tétje? – kérdeztük az edzőt.
– Tény és való, hogy Szombathelyen sokkal jobb eredményre, egy szoros meccsre számítottunk. A súlyos vereség után elég zaklatott volt a felkészülésünk. Ami talán a legbántóbb volt, hogy voltak, akik már a társaság közösségi szellemében is kételkedtek – fejtegette.

– Nagyon örülök, hogy az igazán nagy bajban megmutatkozott a közösség ereje. A kezdőötösből mindenki 10 pont fölött teljesített. A hetek óta beinjekciózott lábbal kosarazó Preiner szenzációs formában játszott, és végre Pojbics is felnőtt a feladathoz.

Bár nem dobott jól, óriási mezőnymunkát végzett. Új amerikai irányítónk, McDaniel pedig a végjátékban igazi vezéregyéniség volt, de a két cserejátékos, Palota és Sallay is hozta magát. Nyertünk, nagyon fontos volt ez a győzelem, de persze a gondjaink ettől nem oldódtak meg.

Bár centert játszik, a hazai meccseken rendre szórja a triplákat Preiner Gábor, aki öt hárompontost dobott a ZTE kosarába.

– Mennyire zavarja térdsérülése? – kérdeztük a kosarast.
– Az edzéseket mindig elkezdem a srácokkal, aztán ha fáj a térdem, akkor félrevonulok dobálni – válaszolta a center.

– Miben hátráltatja a sérülése?
– Érzem, hogy sokkal lassúbb vagyok, mint szeretném, gyakran maradok le egy-egy lépéssel, no meg felugrani sem tudok úgy, mintha egészséges lenne a lábam.

A keze viszont remek, center létére szórja a triplákat...
– Úgy vagyok vele, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Szerintem most nem látná túl sok hasznomat a csapat a palánk alatti brusztolásban. Inkább kijjebb megyek, és onnan próbálkozom.

– Más volt a ZTE elleni meccsen játszani, mint korábban?
– Számomra annyiból mindenképpen, hogy Vilcinskas sérülése miatt most a kezdőötösben kaptam helyet. Csereként fáradtabb ellenfelek ellen, ráadásul nemegyszer elég jelentős hátrányban pályára kerülve, amolyan minden mindegy alapon talán könnyebb volt, most viszont volt felelősség az emberen.

– Mikor esedékes a térdműtét?
– Eredetileg úgy volt, hogy ezen a héten, ám a ZTE ellen nyújtott játék után a jövő hét végi MAFC-meccset még mindenképpen megvárjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politológusok a pályán

Csak a bemelegítésként elfogyasztott kocsonya remegett, a téti öregfiúk lába nem. Pedig szombaton az… Tovább olvasom