Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Roy Jones Jr. Tysont akarja

Bár még erősen romos az arca a szombat hajnali, Antonio Tarver ellen félnehézsúlyú világbajnoki döntő utóhatásaitól, Roy Jones Jr. már a jövőre gondol. Már amennyiben Mike Tyson a jövőt testesíti meg.
A jelenkor - sőt, sokak szerint a boksztörténelem - legnagyobb bajnoka a Mandalay Bay Hotelben vívott Tarver-meccs után megfogadta, soha az életben nem fogyaszt le többé a félnehézsúly határára, 175 fontra, azaz 79,379 kilóra, s 34 évesen már csak egyetlen célja maradt: megverekedni Tysonnal, s aztán a reménybeli több tízmilliós pénzdíjjal visszavonulni pensacolai (Florida) birtokára, s ott hobbijának, a harci kakasok tenyésztésének hódolni.

A Tarver elleni meccs - melyet két pontozó Jonesnak ítélt, 117:111, illetve 116:112 arányban, egy pedig 114:114-es döntetlenre hozott - volt a nagy bajnok karrierjének egyetlen, kétes eredményt hozó összecsapása. (A Montell Griffin ellen elvesztett összecsapás kivétel, de azt azért bukta el, mert a földön térdelő ellenfelét kétszer megütötte, s ezért leléptették; néhány hónappal később a revánsmeccsen az első menetben kiütötte Griffint.)

"Nem bírtam a fogyasztást, márciusban, John Ruiz ellen 200 font (90 kiló) volt a súlyom, amikor elhódítottam a WBA nehézsúlyú övét, most meg 79 kilósan kellett mérlegelnem. Amikor kedden megérkeztem Las Vegasba, még 187 fontot (84 kiló) nyomtam, péntekig kellett hoznom a 175 fontot (79 kiló). Sikerült, de belerokkantam. Már csak egyetlen meccsem lesz, Mike Tysonnal, s aztán visszavonulok" - mondta Jones.

"Mike-t határozottan érdekli az összecsapás. Már megtörtént a kapcsolatfelvétel, nem lesz akadálya a mérkőzésnek" - jelentette ki Stephen Espinoza, Tyson jogi képviselője. Az HBO, amley kizárólagos szerződésben áll Jonesszal, ugyancsak érdeklődik a találkozó iránt.

"Alighanem egy Jones-Tyson meccs pillanatnyilag a sportvilág legkeresetteb mérkőzése. Ha a tényleges sportértékhez hozzáadjuk a Dávid-Góliát faktort, meg a rossz fiú a jó fiú ellen mellékízt, akkor páratlan marketingérték látszik körvonalazódni" - vélte Kery Davis, az HBO producere.

Akadnak persze problémák. Egyrészt a helyszín, az időpont és a pénzdíj ügyében még nem történtek tárgyalások, másrészt Tyson ellen számos bírósági ügy van folyamatban, csődöt is jelentett a bokszoló, még nem tudta lerendezni szakítását korábbi menedzserével, Shelly Finkellel, s nem utolsó sorban: február óta - amikor az első menetben kiütötte Clifford Etienne-t - nem bokszolt...

De a legnagyobb akadálynak Don King személye tűnik. King rendelkezik Jones WBA-nehézsúlyú címmeccsének rendezési jogával, viszont King és Tyson között egy százmillió dolláros per van folyamatban. Tyson korábban többször is kijelentette, hogy többé nem vesz részt olyan meccsen, amelyet King szervez.

Létezik persze egy kerülő út: Jones lemond övéről, s akkor a Jones-Tyson meccs nem lesz címmérkőzés - a pénzdíj ettől függetlenül elérheti a százmillió dollárt. "Egy Tyson-meccs lenne életem legnagyobb kihívása. Márpedig engem

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beckham írói sikerei Kínában

A Real Madrid angol labdarúgójának, David Beckhamnek önéletrajzi könyve már az első héten az eladási… Tovább olvasom