Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Rosta Miklós lett az ETO-SZESE új edzője

˝Olyan embert választottunk, akiben minden képesség megvan ahhoz, hogy jó edző legyen˝ - mondta Dr. Hoffmann László. Videós riport az új edzővel.
Rosta Miklós lett az  ETO-SZESE új vezetőedzője – derült ki a csütörtöki, klub által tartott sajtótájékoztatón.

Mint azt dr. Hoffmann László, a klub első embere elmondta, úgy érzik, olyan embert választottak, akiben minden képesség megvan ahhoz, hogy jó edző legyen, s a csapatot is a helyes útra terelje.


Videó: Cseh Róbert


Az új tréner megbízatása határozatlan időre szól, s az is eldőlt, hogy a 45 éves szakember – aki ősszel még játszott a csapatban – befejezi az aktív játékot, míg az utánpótlásban végzett edzői feladatait eddigi kollégái között osztják szét, de természetesen továbbra is lesz rálátása a munkára a szakvezetőnek.

Rosta Miklós lett az ETO-SZESE új edzője

Mindez egyébként azt is jelenti, hogy a győriek beállóst keresnek Rosta megüresedett helyére.

Előzmények:

A csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón jelenti be az ETO-SZESE vezetése, ki veszi át a szakmai munka irányítását a múlt szombati, Tatabánya elleni vereséget követően menesztett spanyol szakembertől, Magi Serrától. Dr. Hoffmann László, a klub első embere elmondta: mindenképpen magyar szakembert választanak - olvasható a csapat honlapján.

"A klub korábban kialakított egy koncepciót, mely hisszük, hogy jó és működőképes, viszont mindenképpen szerkezeti átalakítást kell eszközölni a vezetésben, ha ezen az úton megyünk tovább. Márpedig ez a cél. Sajnos az, amit kaptunk Magi Serrától, az teljesen más volt, mint amit előzetesen felvázolt a számunkra. Mi harcos, agresszív, futós csapatot képzeltünk el, s azt gondoltuk, amit a spanyol első osztályban az újonc csapatával véghez vitt, azt itt is megvalósítja. Már jóval korábban voltak jelek arra vonatkozólag, hogy nem lesz minden rendben. Kevésbé futós, kevésbé agresszív csapatot láttunk, mely egy nem túl korszerű hatos falat védekezett, s bár ez még úgy, ahogyan működött, a támadójátékban nem nagyon láttuk a fejlődést, sőt, egyénileg a játékosok is visszaestek a teljesítményükben. Gyakorlatilag Mota villanásaira, egyéni megoldásaira épült az ellenfél kapuja előtti játékunk, s ha hozzá Halász vagy Szabó, esetleg mindketten felnőttek, akkor nyertünk. Ha nem, akkor nem. Tisztában vagyunk azzal, hogy mindebben a játékosok is ludasak, de nyilván mindenki azt nyújtja, amit várnak tőle. Magi Serra a fiatalokkal sem nagyon foglalkozott, nem nevelte, terelgette őket. Ez részben a nyelvi nehézségek miatt is volt, részben pedig az edző úgy érezte - noha többször jeleztük ezt felé -, hogy erre nincs szükség" - mondta a klubvezető.

"Nem könnyű a helyzetünk, nyáron is azért kerestünk külföldről, mert a megfizethető és jó edzők száma sajnos nem túl sok. Az, hogy valaki öt-tíz éve eredményes volt, még semmire sem garancia. Bennünket az elmúlt egy-két év érdekel, mert a sportág rohamosan fejlődik, s ehhez alkalmazkodni kell. Aki ezt nem teszi, az a múltjából nem biztos, hogy meg tud élni. Mi mindenképpen magyar szakemberben gondolkodunk, aki tudja kezelni a légiósok és a magyarok között meglévő kisebb feszültséget is, mert be kell vallani, ilyen probléma is van. Éppen ezért a választásunk helyismerettel bíró edzőre esik, akiben minden megvan, amire most nekünk szükségünk van" - fogalmazott Hoffmann László.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportcsillagok Gálaestje: Benedek Tibor a legjobb kapitány, Hosszú az Év sportolója

A magyar sportújságírók szavazatai alapján Shane Tusup lett az év edzője, az év csapata a… Tovább olvasom