Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Romániából Gyorbicz - Az Audi ETO telt házzal várja a Valceát

Lucian Lipovan, a román ProSport főszerkesztője szerint a győri kézilabdacsapat nyugodtan "Gyorbiczre" módosíthatná a nevét.


A visszavágó is a sportról szóljon

Alaposan felkorbácsolta a kedélyeket a Valcea–Audi-ETO meccs előtt a román ProSport napilap fotó-összeállítása, melyben román élsportolók Görbicz Anita mezét tépik, tapossák. (A lap főszerkesztője egy Gyorbicz című, a világklasszis irányítót méltató cikkben kért elnézést Görbicztől, a klubtól és a magyaroktól.) Szerencsére a mérkőzésre és a körítésre nem volt jellemző ez a durva stílus, a győri szurkolók elismeréssel beszélnek a román hatóságok és a mérkőzés rendezőségének hozzáállásáról.

Gulyás Gábor, a Győri ETO Szurkolói Egyesület elnökhelyettese, az utazások főszervezője elmondta: semmilyen problémájuk nem akadt azok után sem, hogy átlépték a határt.

„Három busszal százhuszonketten utaztunk Bukarestbe, ahol még csatlakozott hozzánk úgy nyolcvan szurkoló. Megmondom őszintén, ritkán tapasztalható korrekt bánásmódban részesültünk. A határon percek alatt átjutottunk, a rendőrség végig felvezetést biztosított számunkra, Bukarestben egy étteremben gond nélkül ebédeltünk a Valcea-szurkolókkal, a meccsen pedig a rendezőség is mindent megtett azért, hogy csak a szurkolással foglalkozzunk. A dobokat, a dudákat, a magyar és ETO-zászlókat bevihettük, kitehettük. Egyedül a székely zászlót vették el, de a találkozó után a megegyezés értelmében vissza is adták. Tényleg csak köszönettel tartozunk ezért, s azért is szerettük volna ezt elmondani, hogy csütörtökön Veszprémben még véletlenül se jusson senkinek eszébe, hogy esetleg provokáljon. Mi a magunk részéről semmilyen válaszlépést nem tervezünk, még drapéria formájában sem. Úgy gondoljuk, az elődöntő első felvonása a sportról szólt, az, hogy vannak, akik ezt más célra felhasználták, legyen az ő bajuk, ezen gondolkodjanak el ők. Mi továbbra is hisszük, hogy a játékosok a főszereplők, akik becsületesen küzdenek" – fogalmazott az egyesület nevében Gulyás Gábor.

Bocsánatot kért Görbicz-ügyben a ProSport főszerkesztője

A ProSport napilap internetes oldalán közölt véleménycikkben méltatta Görbicz Anitát a bukaresti Oltchim Valcea - Győri Audi ETO KC női kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésen nyújtott teljesítményéért a sportújság főszerkesztője, aki a cikk utóiratában bocsánatot is kért azoktól, akik sértőnek érezték a lapban szombaton közölt képriportot.

Lucian Lipovan, a ProSport főszerkesztője "Gyorbicz" (a Győr és Görbicz neve összeolvasztva ékezet nélkül) című véleménycikkében arról írt, hogy a győri kézilabdacsapat nyugodtan "Gyorbiczre" módosíthatná a nevét, hiszen a gárda sztárja olyasmit nyújtott Bukarestben, amihez hasonlót ritkán látni. "Annyira elegáns megoldásai vannak, hogy ellenfélként is ösztönösen megtapsolod" - fogalmazott a főszerkesztő. A cikkíró azt is megállapította, hogy Görbicz jelenléte egy időben "ébreszt bizalmat és mutat felsőbbrendűséget."

"E tulajdonságok alapján Cristiano Ronaldóra hasonlít, még ha az egyéb tulajdonságai alapján inkább Lionel Messihez hasonlítható is. De inkább nem hasonlítanám egyikükhöz sem, mert nem lenne igazságos. Miért ne lehetne Messit vagy Ronaldót hozzá hasonlítani?" - írja véleménycikkében Lucian Lipovan.

A főszerkesztő cikke zárásában megemlítette, annak örvendene, ha a magyarországi visszavágón az Oltchimnak sikerülne semlegesítenie Görbicz Anitát, és a magyar sztárt haragosnak látná emiatt.

A véleménycikk utóiratában utalt arra, hogy a bukaresti mérkőzést beharangozó számában a ProSport olyan képriportot közölt, amelyen olimpiai érmes román sportolók Görbicz Anita mezét tépték, taposták. "Megértem, hogy voltak olyan magyarok, akik megharagudtak a fotók miatt.

A ProSport nevében ezúton kérek bocsánatot, ha sértőnek érezték a képeket. Biztosíthatok mindenkit, hogy nem volt sértő szándék bennünk" - írta a véleménycikkhez toldott utóiratban Lucian Lipovan, a romániai ProSport napilap főszerkesztője.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) hétfőn közölte: sajnálattal értesült arról, hogy az Oltchim Valcea-Győri Audi ETO női Bajnokok Ligája-elődöntőt megelőzően "provokatív, sértő, hangulatkeltő" tudósítások jelentek meg a román sajtóban Görbicz Anitával, az Audi ETO és a magyar válogatott csapatkapitányával kapcsolatban.

Az MKSZ elítél

"Az MKSZ az elszigetelt, ám több helyen nyilvánosságot kapó esetet elítéli, ugyanakkor hangsúlyozza: a két csapat párharcának a sportról kell szólnia, éppen ezért nem szabad, hogy ne a magyar klub kiváló teljesítménye kerüljön a tudósítások középpontjába" - áll a szervezet állásfoglalásában.

A ProSport című román napilap a szombati, 24-22-es magyar sikerrel zárult, bukaresti találkozó napján olyan fotósorozatot közölt, amelyen román élsportolók Görbicz Anita mezét tépve, taposva pózolnak. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke vasárnap esti reakciójában elkeserítőnek és felháborítónak nevezte az esetet.

"A Magyar Kézilabda Szövetség ezúton is sok szeretettel gratulál a Győri Audi ETO KC-nek az Oltchim Valcea elleni idegenbeli győzelméhez, egyúttal sok sikert kíván a magyar csapatnak a csütörtöki visszavágóra, és kívánja, hogy tizennégy év után ismét magyar győztese legyen a női Bajnokok Ligájának!" - áll az MKSZ közleményében, amelyben a vezetők arra kérik a győri klubot és szurkolóit, hogy a csütörtöki, veszprémi visszavágón is a sportra, a játékra és a reménybeli magyar siker kiharcolására, illetve annak elősegítésére koncentráljanak.

Az Audi ETO telt házzal várja a Valceát

Minden jegy elkelt a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának csütörtöki mérkőzésére, a Bajnokok Ligája-elődöntő veszprémi visszavágójára.

A magyar klub honlapjának beszámolója szerint a szurkolók az utolsó belépőket hétfő délelőtt vásárolták meg a 19 órakor kezdődő összecsapásra.
A tavaly döntős győriek a román Oltchim Valceával szemben szombaton 24-22-es előnyre tettek a párharc első - bukaresti - találkozóján.

A román sportlap nem volt sportszerű >>

Többek között Görbicz Anita mezét tépve, taposva fényképezett le román élsportolókat a ProSport című román napilap szombati számában, az Oltchim Valcea-Győri Audi ETO női kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke elkeserítőnek és felháborítónak nevezte az esetet.


Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. BudaiKr 2013. április 10. 15:49
  „<moderálva>”
 • 32. Lacika62 2013. április 10. 08:07
  „31. BudaiKr 2013.04.09. 20:41 <moderálva>”
 • 31. BudaiKr 2013. április 09. 20:41
  „30. Beretta84 2013.04.09. 17:46

  te vagy a lucika 62 ujj fickója? :D:D”
 • 30. Beretta84 2013. április 09. 17:46
  „14. BudaiKr 2013.04.08. 19:47 ,
  17. BudaiKr 2013.04.08. 20:21 ,
  18. gylj 2013.04.08. 20:43 , Foglalkozzál amiből csak 1 van és édes......”
 • 29. KapiGabi 2013. április 09. 16:29
  „Hajrá ETO, és részemről ennyi elég.”
 • 28. Pretorianus 2013. április 09. 15:28
  „21. sharapova2008 2013.04.09. 06:24
  Befejezésnek. :)
  Fogadd jó barátoddá a videómegosztó portálokat és rájössz, hogy a hazai szurkolói morál semmivel sem rosszabb,mint bárhol a világon.És ha az ETO első gólját egy légiós dobja, a közönség tapssal és éljenzéssel fogja fogadni, és nem kivonulni, mint tették a saját szurkolói !? Sadayev góljánál... Ha pedig jó szerencséd úgy hozza, személyesen ott lehetsz a visszavágón, kérdezz meg mindenkit,ne haragudj, hogy vagy a csőcselék? :)
  Sopronból én csak szorítani fogok a lányok győzelméért, a rettegést meghagyom továbbra is neked...”
 • 27. Pretorianus 2013. április 09. 14:27
  „21. sharapova2008 2013.04.09. 06:24
  Akkor megkérdem mégegyszer...
  Honnan szalasztottak téged? Jársz te egyáltalán meccsekre, akármilyenre? Hol látsz te szvasztikás, vörös csillagos, sarló kalapácsos esetleg nyilaskeresztes zászlót? Megmondom. Sehol... Az árpás sávos zászló pedig nem tiltott önkényuralmi jelkép, ott lobog ahol akarják és hagyják... Az ETO-t nem kell féltened,a szurkolóikat sem! <moderálva> :)”
 • 26. pancser 2013. április 09. 07:45
  „20. vonLichthofen 2013.04.09. 05:53
  Jó messzire elszálltál a sporttól, mert az egyáltalán nem érdekel. Győr nem lesz Kosovo, és a mérkőzés sem egy románellenes tombolás helyszíne! Hajrá ETO!”
 • 25. zoltania2 2013. április 09. 07:33
  „Pogácsát viszel nekik Ilaci????????????”
 • 24. Pzoli 2013. április 09. 07:33
  „Miért kellett moderálni a vonLichthofen nevet?Ezzel a névvel repült a háborúban.”
 • 23. zoltania2 2013. április 09. 07:28
  „"4. ilaci " Veszprémbe is viszel a barátaidnak pogácsát????????????”
 • 22. Pzoli 2013. április 09. 07:22
  „A <moderálva> kommentjeit tanitani kéne az iskolákban!Kettös mérce van a politikában a sportban ha Magyarországról van szó.”
 • 21. sharapova2008 2013. április 09. 06:24
  „Pretorianus:hát téged meg honnan szalasztottak,ha agyilag nem fogod fel,hogy nem a Győri ETO mérkőzéseiről beszéltem,hanem a magyar közállapotokról a hazai sportban??? Hogy Szolnokon még kosárlabda mérkőzésen is történt hasonló rendzavarás az árpádsávos zászlók híveivel"? És még a rendezőket marasztalta el "média",mert nem hagyták tönkre tenni a mérkőzést!
  Arról van szó,hogy FÉLTEM AZ ETÓ-t a CSŐCSELÉKTŐL,NEM VILÁGOS???”
 • 20. vonLichthofen 2013. április 09. 05:53
  „A puncher meg a többiek által ajánlott mértéktartás lesz a vesztünk.
  Mi eddig - legalább ezer évig - hittünk a keresztény eszmében és eszméknek.
  Ellenségeinknek megbocsátottunk, nem követtünk hamis prófétát, ha megdobtak bennünket kővel visszadobtunk kenyérrel még akkor is ha a kenyeret a gyerekeink szájából kellett kivenni,nem kuncsorogtunk a szomszédunk neje után /jobbára/, a bűnre vezető alkalmakat elkerültük és berúgni is csak kivételes alkalmakkor rúgtunk be mint az albán szamár.
  Elviseltük a Kun Bélát meg a Szamueli Tibort, a Rákosi Mátyást meg a Gerő Ernőt, túléltük igaz keresztény belenyugvással a Gyurcsány-Bajnai nemzettragédiát, még a mindennapi magyar - mészárlás láttán sem ragadunk kardot, a levantei pimaszságot is csak úgy vesszük mint az élet része.
  S most a puncser meg a többiek azt javasolja, hogy fordítsuk rózsás orcánkat azok felé, akik a másik felét ennek a pirospozsgás arcnak már véresre verték.
  Nem kellene végre Nekünk is beverni egy-két tetves koponyát?
  Ha így megy az egész aljanép a Magyarokat fogja verni és nyúzni mert tehetik büntetlenül.
  puncher, engedd meg, hogy brutálisan őszinte legyek - a legkevésbé sem érdekel, hogy mit gondol a nyugat, mit gondol a kelet, mit gondol bukarest vagy tel aviv - ezen mát túl vagyunk. Ha ütnek/tipornak én bizony visszaütök és lábbal tiprok.”
 • 19. Pretorianus 2013. április 08. 21:58
  „16. sharapova2008 2013.04.08. 19:57
  Hát téged meg honnan szalasztottak? :)
  Hány ETO meccsen láttad eddig az általad említett szimbólumokat? :) Megmondom, egyen sem. Miből gondolod, hogy most ott lennének? Nézesd meg magad orvosoddal, gyógyszerészeddel...”
 • 18. gylj 2013. április 08. 20:43
  „17.! IQ-d -50?
  BudaiKr = Lacika 52
  Hajrá ETO!”
 • 17. BudaiKr 2013. április 08. 20:21
  „szerintem tiszteljük meg a román sportársainkat a magyaros szeretettel had érezzék magukat kinba az otthoni viselkedésük miatt! Hajrá Magyarország Hajrá Románia!”
 • 16. sharapova2008 2013. április 08. 19:57
  „Ez a nemzetközi mérkőzés - klubmérkőzés,ahol a klubjelvényeknek és szakági indulónak van helye. Csak válogatott mérkőzéseken szokás himnuszokat játszani,minden egyéb politikai szimbólum használata(pl.vörös csillag,horogkereszt,árpádsávos zászló,sarló és kalapács,nyilas kereszt,stb.,) nem kívánatos,mert SPORTMÉRKŐZÉS zajlik és nem POLITIKAI NAGYGYŰLÉS! És hogy az ellenfél gyalázása,a cigányozás és a zsidózás KULTÚRÁLLAMOKAN TILTOTT és SÚLYOS KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁR!”
 • 15. koppenhágó 2013. április 08. 19:54
  „13.: nyaljunk román <moderálva> mindenért amit a magyarokkal tettek-tesznek...”
 • 14. BudaiKr 2013. április 08. 19:47
  „ez nem is magyar csapat ez a audi csapata teli nem magyar játékossal nem magyar edzövel... mi bukurestbe ezért voltunk jóba a szurkolokkal mer nem magyarkodni mentünk hanem a sportér. ti meg itten veritek magatokat? meg ez a lacika 62 ? ez egy bozgor itten arcoskodik közbe a valcsinak szurkol”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda: döntőt ér a győzelem

A női NB I elődöntőjében a Hat Agro-UNI Győr kedden 18.15 órakor a DVTK-Miskolc, az… Tovább olvasom