Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Risztov Éva: karriert kezd egy új sportágban

Motorsport - Risztov Éva, az egykori kiváló úszó egyre jobban távolodik a medencék világától és közeledik a motorokhoz. Idén már bajnoki futamokon is rajthoz áll új, választott sportágában, a motokrosszban. Kezdődhet az újabb karrier.
A medencének, az úszásnak 2005 októberében fordított hátat, azóta sok minden történt vele: Risztov Éva egyre tudatosabban készül arra, hogy új sportkarriert építsen, ezúttal már saját elhatározásából, megvalósítva önmagát. A motokrosszt és szülővárosának egyesületét, a hódmezővásárhelyi Center MSC-t választotta.

– Jövőre sokat járok majd Vásárhelyre, kék-sárga színekben a Center MSC-ben versenyzek – mondta Éva. – Az első alkalommal kiírt és nagy érdeklődéssel várt női bajnokságban indulok, ezenkívül részt veszek még az osztrák versengésben és edzésjelleggel valószínűleg benevezek a férfi amatőr A vagy B kategóriába. Már megvan a motorom, egy 250 köbcentis, négyütemű Suzuki. Szeretnék minél jobb lenni, ezért igyekszem sokat edzeni. Taksonyban tréningezek és a szintén vásárhelyi kötődésű ifjabb Borka János foglalkozik velem. Minden időt kihasználok, még a közelmúltban is tudtam kétszer-háromszor motorozni; sajnos, most már egyre hidegebb az idő.

A Center MSC-t ő kereste meg, régóta ismeri a klubot vezető Czuczi családot, és az elnök, Nagyné Czuczi Rita örömmel fogadta jelentkezését. Ebben a sportágban is csúcsra tör, már jövőre szeretne kiutazni és megnézni, miként „működik" a nők Európa- és világbajnoksága. Távlati célja, hogy ezeken indulhasson, de tudja, addig még hosszú évek kemény munkája vár rá, és egyre jobb eredményeket kell produkálnia. Most minden erejével erre koncentrál. Esetleg házasság, gyerek?

– Nem... – hárította el nevetve. – Őszintén szólva egyik sem foglalkoztat. A család azért gyarapszik, az unokatestvérem gyereket vár, majd őket meglátogatom, a kislányát babusgatom, ha megengedi. Az úszás? Nem, köszönöm, elég volt! A debreceni rövidpályás Európa-bajnokság közvetítéseit sem néztem, az eredményekről azért értesültem – gratulálok a lányoknak és a fiúknak. De ez már nem az én világom, új életet kezdtem, ebben szeretnék érvényesülni. A régit lezártam, olyan, mint amikor a szerelmünkkel szakítunk és végleg elválnak útjaink. Bízom benne, hogy minél hamarabb felkerülhetnek a polcra a motoroskupák és -serlegek.

Éva hevesen tiltakozott, mikor megemlítettem, ő lehetne a motokrossz arca az országban. Azt mondta, először bizonyítani kell, és ha az eredményei feljogosítják rá, szívesen beszél azokról és a sportágról. A munka, pontosabban a sport mellett az emberi kapcsolatokra is figyel, édesanyjával, Molnár Ágnessel jó a viszonya. Édesapjával, Risztov Györggyel nem. Sőt, tulajdonképpen semmilyen.

– Lassan egy éve, hogy nem beszéltem vele, új családja, új élete van. Úgy érzem, már nem az az ember, nem az az apuka, aki felnevelt, akit szerettem, ezt sajnálom és nagyon fáj. A kettőnk közötti kapcsolat, viszony – most így gondolom – már nem változik meg. Ha ritkán találkozunk is, nem tudunk örülni egymásnak.

És mi a legfontosabb számára az életben?
– Ezen még nem gondolkoztam... Talán a szeretet, az, hogy szeressenek. Önmagamért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillaghullás után kanadai siker

Darts - A kanadai John Part győzelmével ért véget az Angliában rendezett steelvilágbajnokság. A… Tovább olvasom