Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Risztov Éva: aranylány

Risztov Éva szombaton megszerezte harmadik aranyérmét, vasárnap pedig ezüstöt szerzett a riesai rövid pályás Európa-bajnokságon. Bodor Richárd harmadik lett 200 mellen, csakúgy, ahogy Kovács Ágnes 100-on.
Risztov Éva a két gyorsúszószámban és 200 pillangón aranyérmet, 400 vegyesen pedig ezüstöt szerzett a rövid pályás EB-n.
„ Úgy érzem, a mai nappal megtört a Klocskova-átok – mondta szombaton Risztov Éva azután, hogy a nyári két vereség után biztosan verte az ukrán világklasszis úszót 400 gyorson. A nők szombati nyitószámában megismétlődött ugyanis az augusztusi berlini kontinensviadal fináléja: ott és akkor az ukránok világklasszisa, Jana Klocskova 14 századdal megelőzte a magyar úszónőt, ezúttal azonban sikerült a visszavágás. A nagy rivális 150 méterig haladt az élen, nyomában Risztovval, de 200-nál már Turi György tanítványa fordult elsőnek, akinek finise ellenállhatatlan volt. Állva hagyta nagynevű ellenfelét, s több mint két és fél másodperccel – azaz hatalmas fölénnyel – nyert. Harmadik aranyérmével már a harmadik nap után ő volt az EB legeredményesebb résztvevője, de ekkor még hátravolt a vasárnapi 400 vegyes fináléja.

Előtte azonban a másik két szombati döntősünkről: Kerékjártó Tamás és Gáspár Zsolt is helytállt 200 pillangón, Kerékjártó csak hajszállal lemaradva a dobogóról lett ötödik. S akkor a vasárnap: a Risztov–Klocskova párbaj döntetlenre alakult, miután az ukrán úszónő visszavágott a 400 gyorson elszenvedett vereségéért. 400 vegyesen gyakorlatilag egyetlen pillanatig (pontosabban méterig) nem hagyott kétséget afelől, hogy erősebb számában nyerni akar. Végig vezetett, Risztov a pillangó után már csak a második helyért küzdhetett, ott azonban sikeresen. Bodor Richárd Risztov után úszott, élete legjobb idejével és nagyon jó benyúlással a harmadik lett 200 mellen.
Szintén a benyúlásnak köszönheti Kovács Ágnes, hogy harmadik számában végre érmet nyert a kontinensviadalon.

A 100 mell előfutamaiban már látszott, hogy Kovács jóval frissebben – s a szakemberek szerint nagyobb kedvvel is – úszik, mint 50-en és 200-on, ahol a 10., illetve az 5. helyet tudta megszerezni. A fináléba a 4. helyen jutott be, s bár az arany megszerzésére a német Sarah Poewe-nak „hála" esélye sem volt, végig partiban volt a második-harmadik helyért. A benyúlás most végre jól jött ki Áginak, aki ezzel megszerezte első érmét a rövid pályás EB-n. Utolsó döntősünk, Horváth Péter hetedik lett 100 háton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az angol bajnokság szombati napja

Némi meglepetésre a Chelsea nem bírt idegenben a Middlesbrough-val, így át kellett adnia a tabella… Tovább olvasom