Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Ringsegéd lesz a bokszgálán

Váczi László, a Győri ETO FC, valamint a magyar nemzeti csapat masszőre szorítósegéd lesz a győri bokszgálán.

Nemrég biztossá vált, hogy Nagy János, a Boksz Világszö vetség (WBA) és a Boksz Világ szervezet (WBO) nagypehely súlyú interkontinentális bajnoka december 18-án Győrben, a Nemzetközi Boksztanács (IBC) világbajnoki övéért küzdhet meg az argentin Julio Pablo Chacónnal.

A gálán többek közt a paksi Bognár László is szorító ba lép, akinek a Győri ETO FC labdarúgócsapatának, valamint a magyar válogatottnak a mas szőre, Váczi László lesz a szorí tósegédje. – Be kell vallanom, egyelőre sok közöm nincs a sportághoz, eddig csak mint néző vettem részt hasonló rendezvényeken – említette Váczi László. – A kap csolat még Paksról maradt, ahol az atomerőműnél dolgoztam és gyakran edzettek együtt játéko saink a bokszolókkal.

Ott is mertem meg Bognár Lacit és edzőjét, Feil Ádámot. Azóta többször is találkoztam, beszél gettem a trénerrel és a remek ökölvívóval, baráti kapcsolat alakult ki közöttünk. Meglepe tésemre Bognár menedzsere, Pintér Ferenc nemrég azzal kere sett meg, hogy segítenék-e a versenyző felkészülésében és lenne-e kedvem – mint szorító segéd – közreműködni a gálán.

Azonnal igent mondtam, hiszen óriási megtiszteltetésnek érzem a feladatot. Pályafutásom során egyébként nemcsak labdarú gókkal foglalkoztam, masszőr ként segítettem például az olim piai bajnok cselgáncsos Kovács Antal versenyzését, korábban pedig kosárlabdacsapatoknál is megfordultam.

Az ökölvívók masszőri felké szítése eltér a labdarúgókétól, különösen a kar és a felsőtest iz mainak felfrissítésére kell he lyezni a nagyobb hangsúlyt, árulta el Váczi László. – Remélem, Lacinak és Nagy Janinak is sikerül megszerezni a világbajnoki címet, természete sen nagyon szurkolok nekik. Az ismerőseim egyébként megle pődtek, amikor elárultam, hogy milyen gálán veszek részt.

Az ETO tulajdonosa, Tarsoly Csaba például arra kért, vigyázzak a szorító sarkában, nehogy én kapjak egy hatalmas pofont, mert nehezen tudnának a csa patnál helyettesíteni. Előfordulhat, hogy a szakem ber nemcsak Bognár sarkában tűnik fel, hanem a főmérkőzé sen, Nagy
„Csonttörő" János mellett is segédkezik:

– Ez egyelőre még nem dőlt el. Tudok róla, hogy a mene dzser említette a nevem Nagy János edzőjének, de ebben egyelőre nem született döntés. Ami biztos, hogy Lacinak segí tek majd a tizenkét menetesre tervezett mérkőzés során. Váczi László két sportágban is otthonosan mozog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A címvédő otthonában játszanak

Ma mindkét soproni csapat a nemzetközi porondon próbál szerencsét. Tovább olvasom