Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Részleteket követel a Fidesz a korrupciós ügyekről

Részleteket követel a Fidesz: mire gondolt Medgyessy Péter, amikor az SZDSZ korrupciós ügyeire célzott? Az ellenzéki párt úgy véli, Medgyessy Péter "tisztázó" levelében kikerült a választ.
A Fidesz szerint Medgyessy Péter még mindig az általa puccsistáknak nevezett politikusok hatása alatt áll, ezért nem beszél őszintén arról, hogy milyen tényekre alapozott az SZDSZ állítólagos korrupciós ügyeiről. Répássy Róbert, az ellenzéki párt képviselője a sajtótájékoztatón azt mondta, a gyanút nem tudta eloszlatni a miniszterelnök szerdai levele sem, amelyben arról ír, hogy a szabad demokraták részben tisztázták magukat, és hogy jogi eljárást kezdeményezett volna, ha tudomására jut valamilyen korrupciós ügy. A hatalmát elveszítette ugyan Medgyessy Péter - mondta Répássy Róbert -, de a felelőssége megmaradt, ezért felelnie kell a nyitott kérdésekre.

Rápássy Róbert hozzátette: - Medgyessy Péter levelében, amelyet magyarázatnak szánt, úgy fogalmazott, hogy az SZDSZ részben tisztázta magát. Szeretnénk tudni, hogy melyek azok az ügyek, amelyek a miniszterelnök szerint már ezáltal tisztázva vannak, és melyek azok, ahol még további nyitott kérdések vannak, és a korrupció gyanúja fölmerülhet, és egyáltalán, hol történt és mikor történt ez a tisztázás. Jó lenne tudni, hogy a miniszterelnök mit értett ezen.

Az SZDSZ elnöke, Kuncze Gábor korábban többször visszautasította a korrupciógyanús ügyekre vonatkozó feltételezéseket, és azt mondta: Medgyessy Péter szerdai nyilatkozata egyértelművé teszi, hogy az SZDSZ-nek nincsenek korrupciós ügyei.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Forma-1 ura szerint Schumacher még nem világbajnok

Bernie Ecclestone, a Forma-1 ura egyelőre nem tekinti világbajnoknak Michael Schumachert, szerinte… Tovább olvasom