Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 14°C Még több cikk.

Reszeli Soós: Nem érdekel, mennyien szidnak

A tavaszi szezonban harmadik súlyos vereségét szenvedte el az első osztályú bajnokság küzdelmeiben a Győri ETO FC. Reszeli Soós István szakmai igazgatót nem érdekli, mennyien szidják. Mostantól csak az eredményesség a fontos.

Reszeli Soós István
Az Arany Ászok Liga alapszakaszának utolsó mérkőzésén szerda este súlyos vereséget szenvedett a Győri ETO FC labdarúgócsapata, a Debrecen 5–1-re győzte le a zöld-fehér társaságot. A mérkőzés után Reszeli Soós István szakmai igazgató úgy nyilatkozott: bármilyen furcsa, de nem játszott rosszul a csapat.

– A mérkőzés másnapján is tartom ezt a véleményemet – kezdte értékelését a szakmai igazgató. – Legalábbis az első játékrészben voltak biztató megmozdulások. Sajnos ismét futnunk kellett az eredmény után, így a Debrecen azt tudta játszani, amit a legjobban tud. Úgy gondolom, ennek a fiatal győri gárdának még nincs elég rutinja, tartása, hogy egy ilyen jó csapattal felvegye a versenyt. Nekünk tulajdonképpen most kezdődik a bajnokság.

– A DVSC edzőjét meglepte a két együttes közötti különbség...

– Nem kívánok foglalkozni Szentes Lázár nyilatkozatával, az élet olyan, hogy az edzőknek egyszer jobban megy, egyszer rosszabbul. Szentes Lázár edzőként nagyon sokszor volt hullámvölgyben, most éppen jó sorozatot produkál. Hogy mennyire szembetűnő a különbség, arra szerintem majd az élet adja meg a választ.

– Az elmúlt három fordulóban tizenhárom gólt kapott az ETO, viszont csak kétszer sikerült bevenni az ellenfelek kapuját.

– Igen, sajnos ezt a békát is le kell nyelni. Amikor egy csapatnak nem megy, akkor nagyon ki tudják tömni. Azt azért szeretném megjegyezni, hogy ezeket a súlyos vereségeket nem szabad fiatal kapusunk, Krass Árpád nyakába varrni. Úgy gondolom, ő tehetséges játékos, a csapat és ő is rossz szériát fogott ki. Lehet szidni őt is, engem is, de ilyenkor külföldön a csapat mellé állnak a szurkolók, legalább azzal ne kelljen foglalkozniuk, hogy a saját táboruk ellenük fordul. Sajnos ez egy nagyon rossz magyar szokás, egyesek gyorsan elfelejtik, mennyi jót kaptak a futballtól. Engem nem érdekel, hogy mennyien szidnak, egy-két embernek és magamnak tartozom csupán elszámolással. Okoztam már annyi örömet, hogy akár elviseljem ezt is.

– Lassan viszont nem marad szurkoló, aki segítsen, így olyan se nagyon, aki önt szidná.

– Ez a világon mindenhol így van. Ha nincs eredmény, akkor néző sincs. Tudomásul kell venni, hogy egy egyesület költségvetésében körülbelül húsz-harminc százalékot jelent a jegyeladásokból befolyt összeg. Ettől függetlenül nagyon fontos a közönség, mivel velük együtt érdemes ezt az egészet csinálni. Mi ettől most nagyon messze járunk. Engem egyébként nem zavar, hogy most nincsenek szurkolók, ami bánt, az, hogy sokan segítség helyett rajtunk köszörülik a nyelvüket. Ha valaki nem mellettünk áll, akkor meg jobb lenne, ha ki sem jönne. Ha nem lesz néző, akkor mi van? Semmi. A klub, a csapat akkor is fenn fog maradni. Két év múlva, mikor meg jó lesz a csapat, mindenki jegyért fog sorban állni...

– Véget ért az alapszakasz, a rájátszásban a kiesés elkerüléséért küzd majd az ETO. Mióta ön a szakmai igazgató, egyszer győzött, egy döntetlent ért el, viszont négyszer vereséget szenvedett a csapat.

– A Pécs ellen elhullajtott két pont nagyon hiányzik, hat volt a tervezett pontszám, ilyen szempontból ez gyenge teljesítmény, kétségtelen. Tény azonban, hogy felsőházi csapatokkal kellett játszanunk. Nincs mese, tíz meccsből négyet meg kell nyerni ahhoz, hogy elkerüljük az osztályozót. A keret erre képes, edzettünk, dolgoztunk annyit, hogy képes legyen. Lezárult egy szakasz, ahol láttuk, hogy egy-két játékosnak még sok ez, de most nem szeretnék név szerint említeni senkit. A helyzet megoldását keressük és nem szeretnénk sárba tiporni játékosokat, embereket. A jelen egyelőre nem rólunk szól.

– Régebben említette, hogy az eredménytelenség ellenére sincs kapkodás, mégis úgy tűnik, gyakran előfordult, hogy egy-egy játékos több poszton is megfordult.

– Kétségtelen, hogy túl sokszor „kevertük a kártyát", de néha ez szükségszerű volt, mert vannak olyan labdarúgók, akik nem tudják megoldani azt a feladatot, amit rájuk szabtunk vagy például tudnunk kellett, hogy milyen teljesítményre képes a második számú kapusunk. Valóban a változtatás nem tesz mindig jót a csapatépítésnek, az eredményességnek. Sokat változott az összeállítás, de a helyzet javítása érdekében az ember sok mindent kipróbál. Mostantól csak az eredményesség fontos, és ennek érdekében kell megtennünk mindent, hogy a klub története ne forduljon tragédiába. Ami egyébként lehet, nem is lenne az, mert ha oda kell jutni ahhoz, hogy jól felépüljön a rendszer, akkor az nem nagy ár. Bármennyire is furcsa, ennyi néző a másodosztályban is lenne. Nyilván nem ez a cél, de ez is előfordulhat, lehet, ezt is meg kell emészteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddie Irvine szerint sportszerűtlen a Ferrari

Eddie Irvine sportszerűtlenséggel vádolja egykori csapatát, a Ferrarit. "Csak egy dolog lebeg a… Tovább olvasom