Kisalföld logö

2018. 08. 22. szerda - Menyhért, Mirjam 20°C | 31°C Még több cikk.

Rendőrségi ügy a bíróverésből

Nyomoz a rendőrség a hétvégi bíróverési ügyben. A szövetség minden mérkőzésre ellenőrt küld.

Bekeményít a megyei LSZ

„ A megyei szövetségben nem nézzük tovább tétlenül, hogy a bajnokságokban minden hétvégén futballpályára nem való atrocitások történnek – kezdi Horváth Cs. Attila, a szövetség elnöke. – A fegyelmi bizottságok a legszigorúbb ítéleteket hozzák, és amennyiben ez sem segít, akkor következik a pályabetiltás, illetve a vétkes csapat kizárása a bajnokságból. Mindezeket a labdarúgás érdekében tesszük. Az tény, mivel hétvégenként mintegy száz mérkőzést játszanak a megyében, nagyobb a botrány kockázata, és az is tény, az utóbbi öt évben összesen nem történt annyi atrocitás a régióban, mint most ősszel. Ezt a folyamatot azonban meg kell állítani, és ehhez szigorú intézkedéseket léptetünk életbe."

Elnöki rendelkezés szerint az őszi két bajnoki és egy kupafordulóban valamennyi mérkőzésen szövetségi ellenőr lesz jelen. A jövő évtől pedig ügyvédet is foglalkoztat az LSZ azzal a feladattal, hogy a játékvezetőket, illetve szövetségi alkalmazottakat ért bántalmazás esetén polgári peres eljárást indítson a vétkes ellen. A szövetséget évek óta szerződéses megállapodás fűzi a megyei rendőr-főkapitánysághoz, illetve a megyei önkormányzathoz. Ezentúl a körzeti megbízottak, illetve a helyi polgárőrségek még fokozottabb figyelmet fordítanak a veszélyesnek tartott mérkőzésekre.

Súlyos testi sértés gyanúja

Információink szerint a Csornai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya súlyos testi sértés gyanújával már meg is kezdte a nyomozást ismeretlen tettes ellen. Bekérették a mérkőzés jegyzőkönyvét, a játékvezető látleletét és egyéb dokumentumokat, a jövő héten megkezdődnek a tanúkihallgatások.

Pintér István játékvezető tegnap elmondta: a mérkőzés jegyzőkönyvében a mezszám alapján megnevezte a támadóját, levonuláskor a nézők nem ütötték meg, csak lökdösték. A sérülése a körülményekhez képest szépen javul. A fiatal bírónak a történtek ellenére sem ment el a kedve a játékvezetéstől.

„A generációváltás okán sok fiatal bíró kap szerepet a különböző mérkőzéseken. A falusi pályákon néha valóban – a szurkolók által teremtett – félelmetes légkörben kellene rutint szerezniük. Biztos hibáznak működés közben, ám ez még nem ad okot senkinek sem a tettlegességre. A csapatokkal, az edzőkkel, a klubvezetőkkel együtt mindent meg kell tennünk a trágárság és a durvaság visszaszorítására, mert ha így folytatódik, nem tudunk elegendő játékvezetőt küldeni a mérkőzésekre. A tavaszi idény előtt egyébként egy fórumot rendezünk minden illetékes részvételével, hogy a következő idénynek már tisztább, nyugodtabb légkörben vághassunk neki" – mondta végül a megyei szövetség elnöke.

Elnézést kért az elkövető

„ Azzal kezdeném, megbántam, amit tettem és azt is tudom, nem lehet mentség arra, amit elkövettem. Rögtön a történtek után elnézést kértem a játékvezetőtől, ami tudom, a legkevesebb, de nem szeretném, ha ezért az egy meggondolatlan cselekedetemért azt hinnék, hogy balhés játékos vagyok. Tizenhárom éves korom óta futballozom, pályafutásom során egyetlenegyszer sem fordult elő, hogy a bíró ellen forduljak" – nyilatkozta tegnap Horváth László, a Rábacsanak játékosa.

A mérkőzés jegyzőkönyve alapján a hazaiak közül Kovács Attila leköpte, majd Horváth László a találkozó 68. percében először megrúgta, majd megütötte a fiatal bírót, akinek eltörött az orra.
„ Óriási tumultus támadt, hatalmas volt a lökdösődés, engem is meglöktek, amitől megcsúszhattam, de azt nem tagadom, felindultságomban lendült a kezem a játékvezető felé."

A mérkőzés természetesen félbeszakadt, s a játékvezető – mivel sérülése nyolc napon túl gyógyuló – a rendőrségen is feljelentette bántalmazóját, aki ráadásul súlyos büntetésre számíthat a megyei szövetségtől is.
„ Nem szeretném, ha félreértenének, mert természetesen vállalom a következményeit annak, amit tettem, de félek, hogy pont most statuál majd példát a szövetség, mivel mostanában gyakran fordult elő verekedés a focipályákon. Nem tudom, milyen ítélet születik, bízom benne, hogy figyelembe veszik: eddig nem követtem el hasonló fegyelmezetlenségeket. Külön büntetés számomra, hogy a saját lelkiismeretemmel elszámoljak."

A fegyelmi bizottság egyébként tegnap már tárgyalt is az incidensről. A három pontot a vendég Rábatamási kapta meg 3–0-ás gólkülönbséggel. A verekedés kapcsán egyelőre nem született döntés, folytatás a jövő héten várható.

TOVÁBBI KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Tiszteljék a játékvezetőket! (2004-11-03) >>
Megijedt a bíró a szünetben... (2004-10-27) >>
Egy újabb befejezetlen mérkőzés (2004-11-02) >>
Újfalun megrúgták a játékvezetőt is (2004-10-04) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izgalommentes záróforduló

Már csak két hely kiadó a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjére. A Pick már bejutott. Tovább olvasom