Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Rendőrök védték a megvert bírót

Labdarúgás - Megint megvertek egy játékvezetőt a hétvégi futballbajnokságban. Ezúttal Sopronkövesden bántalmazták a bírót, aki félbeszakította az összecsapást. Végül a rendőrség tett rendet a futballpályán.
Döbbenetes, hogy lassan nem telik el hétvége anélkül, hogy ne bántalmaznának játékvezetőt alacsonyabb osztályú mérkőzésen. Pedig a megyei szövetség nemrég zéró toleranciát hirdetett, úgy fest, eddig hiába.

Nemrég Sopronban egy kispályás mérkőzésen törte el játékos úgy egy futballbíró orrát, hogy a játékvezető végül a kórházban kötött ki. Az esetről, valamint a gyors ítéletről – a bíróság két év próbára bocsátotta az elkövetőt – lapunkban is beszámoltunk. (Brutális bíróverés Sopronban, Kisalföld, 2008. október 8.)

Vasárnap Sopronkövesden, az Újkér elleni megyei III. osztályú találkozón szabadultak el az indulatok. Ráadásul egy sportvezetőként is tevékenykedő játékos rontott neki a bírónak.
A szemtanúk szerint a meccs 55. percében a vendégek hálóőre, Varga Pál – aki egyben a klub elnöke is – egy vitatott ítélet után a kapujából kifutva pofozta fel az érthetően megilletődött játékvezetőt.

„Izgalmas, jó színvonalú mérkőzés volt, egészen az ominózus jelenetig –
idézte fel a történteket Szalai Mihály, a sopronkövesdiek szakosztályvezetője. – Egygólos hazai vezetésnél a játékvezető tizenegyest ítélt az újkériek ellen, amit egyébként ha jól láttam, kicsivel később vissza is vont. Ennek ellenére a vendégek kapusa odafutott hozzá és meg akarta rúgni. Szerencsére nem találta el, ám ezután lekevert neki egy pofont. Óriási tumultus támadt, több vendégszurkoló is a pályára rohant."

A bíró természetesen azonnal véget vetett a mérkőzésnek. Az indulatok azonban jó ideig nem csitultak el.
„Elsősorban a nem túl szomjas vendégszurkolók miatt ki kellett hívni a rendőrséget is, akik két autóval érkeztek meg a futballpályára."

A bírót megütő kapus egyébként nemcsak játékos, Varga Pál az Újkér elnöke is.
„Remek futballista, de nagyon rossz a természete. Az egész meccsen nagyon ideges, agresszív volt. Játékos sem követhet el hasonlót, egy sportvezető meg pláne. Ilyen fegyelmezetlenségekre nincs szükség a focipályán" – tette hozzá a szakosztályvezető.

Természetesen kíváncsiak voltunk Varga Pál véleményére is. A játékos-elnököt többször kerestük telefonon, de nem sikerült elérnünk.
A megyei szövetség főtitkárával, Tamási Gáborral viszont sikerült beszélnünk:

„Természetesen a fegyelmi bizottság alaposan megvizsgálja majd a Sopronkövesden történteket. Elöljáróban annyit, mindenképp gátat kell vetnünk a futballpályákon egyre nagyobb mértékű erőszaknak" – fogalmazott a főtitkár.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. egyjátékos 2008. november 23. 17:45
  „Gusztisporttars!
  Remélem figyelembe vette a legutóbbi hozzászólásomat, amiben leírtam, hogy a játékot vezető bíró írta ezt nekem!
  Továbbra is tartom a szavam, hogy tovább tudom küldeni Önnek az e-mailt amelyet én is kaptam!
  Ezek szerint viszont nem én vagyok a tudatlan.Ha Önt vagy valakit is megsértettem elnézést kérek!”
 • 37. gusztisporttars 2008. november 21. 14:54
  „MTT!
  Az Ön kedvéért leegyszerűsítem a dolgot, hogy megértse. Azt írta, hogy idéz a szabálykönyvből. Még idézőjelet is tett. Próbáltam megkeresni a sajátomban, az Ön által idézett részt, de nem találtam. Azért, mert ilyen nincs benne. Csak a BOKK által idézett mondat szerepel. Tehát nem vette a fáradságot, hogy kinyisson egy szabálykönyvet. Csak azt hallotta, hogy benne van valami hasonló. Innentől kezdve a les értelmezésébe bele se menjünk, mert arról is valószínűleg csak hallott valamit...
  Egy nyílt törés természetesen súlyos sérülésnek minősül.”
 • 36. Bokk 2008. november 21. 11:38
  „Arra próbáltam célozni a 21. hozzászólásban, hogy ha valami érdekel, akkor járjunk utána, ne azt nézzük, hogy X vagy Y mit mondott.
  1. lépés: Másoljuk e linket a böngésző címsorába és üssünk entert.
  http://www.mlsz.hu/anyagok/szabalyzat/Szk08_magyar.pdf
  2. lépés: lapozzunk a 21. oldalra: (5. szabály, a játékvezető)
  "megszakítja a mérkőzést, ha véleménye szerint egy játékos súlyosan megsérült és biztosítja, hogy eltávolítsák a játéktérről. A sérült játékos csak a játék újraindítása után térhet vissza a játéktérre."

  Ergo, ha a játékvezető látja a nyílt törést - jó eséllyel a véleménye szerint ez súlyos sérülésnek minősül - megszakítja a mérkőzést. De szövegszerűen nem szerepel a nyílt törés. Az sem, hogy ha valaki fekszik, akkor meg kell szakítani a játékot és meg kell nézni, hogy súlyos-e.
  Nyilván nem a félpályán történt eseményeknél érdekes ez, hanem mondjuk a 16-os környékén. Történik egy ütközés, nem szabálytalan, vagy pont a védő szabálytalan, és a csatár tovább tud menni, meg kell-e állítani a játékot, vagy engedni kell azt a pár másodpercet, hogy a csatár befejezze az akciót. A fenti szövegből látható, hogy a játékvezető véleménye dominál. Ő az egyszemélyi felelős. Ha pl. két játékos összefejel és az egyik nem mozdul, számít minden másodperc, ha félrenyelte pl. a nyelvét, akkor szó szerint azonnal kell a segítség. Most más hasonló példa nem jut eszembe, a mérlegelés joga a játékvezetőé. Az nem derült ki sem a cikkből, sem a hozzászólásokból, hogy mi történt Kövesden, egy ismerősöm elbeszélésére tudok hagyatkozni, aki jelen volt, ő nyílt törést nem említett, valami ütközésről beszélt a 16-oson belül, ahol a vétlen csatár elé került a labda, aki gólt lőtt, miközben a védő megsérült. Gondolom a játékvezető véleménye szerint ez nem volt súlyos, hogy azonnali beavatkozás lett volna szükséges, így az akciót továbbengedte, amiből pár másodpercen belül gól született, aztán jöhetett a sérült játékoshoz a segítség. A fenti cikkben nincs szó pl. mentőről, stb., nem úgy tűnik, hogy tényleg súlyos sérülés történt volna, ez a játékvezető döntését támasztja alá. Megjegyzem, az ismerősöm nem újkéri, amit közvetlenül mi tapasztalunk, az mindig egy szubjektív szűrőn keresztül jut el hozzánk, ezért fontos az a gondolat, amit legfelül írtam.”
 • 35. MTT 2008. november 21. 10:07
  „gusztisporttársnak, csak egyetlen kérdés: komolyan úgy gondolja, hogy engedi tovább a meccset akkor, ha fekszik a játékos, és Ön látja, hogy nyílt törése van? Ehhez annyi kommentárt fűznék, hogy a játékosok sérülés esetén azonnal kirúgják (sportszerűen) a labdát a pályáról, és alapból ilyenkor megáll a meccs...Én értettem félre, vagy tényleg ehhez Önnek szabályzatban le kell írni, hogy ilyenkor evidens, hogy fúj???”
 • 34. egyjátékos 2008. november 20. 22:13
  „Kedves Gusztisporttars!
  Azt elfelejtettem meg írni, hogy amit idéztem azt mind a cikkben szereplő mérkőzést vezető bíró küldte nekem emailban.De ha gondolod nyugodtam add meg az elérhetőségedet és bármikor átküldöm neked azt az üzenetet amit a játékvezetőtől kaptam!”
 • 33. fanclub 2008. november 20. 21:47
  „JV.spori!
  Előre borítékoltam volna a reakciódat!
  Sajnos el kell hogy keserítselek, ezennel melléfogtál!
  1. Nem focizok.
  2. Diplomám van több is, és - ellentétben Veled - az írásom is tükrözi. (De dicsekedni soha nem szoktam vele, mert szerintem nem az minősít egy embert, hanem a szavai és a tettei!!!)
  3. Valószínüleg le tudnék vizsgázni ebből a rendkívül nehéz tudományból is, de soha meg sem fordult a fejemben, hogy ehhez a körhöz tartozzak, és nincs szükségem arra az összegre, amit ezért kifizetnek.

  Nem értem, hogy miért foglalkozol a játékosokkal, edzőkkel. Úgy gondolom, hogy a bíró azért az összegért szolgáltatást nyújt, és aki ezért fizet, az joggal várja el a minőségi szolgáltatást. Majd ha ez maradéktalanul megvalósul minden mérkőzésen, akkor van joguk felvenni a pénzt. Vagy a Te munkahelyeden akkor is teljes munkabért fizetnek, ha folyamatosan hibázol/selejtet termelsz?”
 • 32. JV.spori 2008. november 20. 18:59
  „Fanclub!
  Fogadjunk focizol és a tudatlanokhoz tartozol velejébe talált az írásom, csak nem magadra vetted hisz odaírtam
  TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!
  Helyesírás? na és ! billentyűn ki a fene nézegeti most hogy rövid vagy hosszú í, nem tudom te hogy állsz én diplomáztam és három szakmám van lehet hogy helyesebben írok mint gondolnád, de szerintem a blogban itt nem ez a legfontosabb!
  Az írásommal az volt a cél hogy kissé elgondolkodjanak azon !
  Kinek mi a szerepe egy mérkőzésen, ugyan is az utóbbi időkben a szerepek felborultak mindenki irányítani akar !
  De van ehhez egy rossz hírem le kellene ehhez vizsgázni és gyakorlatban bemutatni !
  Vagy ez már nehéz feladat?
  Ja... biztos mert helyesen írni könyebb hidd el.”
 • 31. fanclub 2008. november 20. 17:42
  „JV .spori!
  Ezekkel a hozzászólásokkal még inkább sikerült lejáratni a kollégáidat és saját magadat. Már a korábbi bírói hozzászólások is tanubizonyságot tettek az illetők műveltségéről, de ezzel sikerült feltenni az i-re a pontot. El kellene gondolkodni azon, hogy a játékvezetői tanfolyam keretében helyesírást, stilisztikát stb. oktassanak. (Esetleg vizsga sem ártana.....)
  Ezek után nem nehéz elképzelni, hogy az érintett, "magasan kvalifikált" sporik milyen szinten tudják megítélni az említett "összetett eseményeket"...
  A játékvezetői díjat természetesen keveslik. Szívesen megnézném annak a közvélemény-kutatásnak az eredményét, amely azt vizsgálja, hogy a szeretetből vezető bírók a munkahelyükön mennyi pénzt keresnek egy mérkőzésnyi időtartam alatt. El tudom képzelni....
  Érdekesen értelmezed a fizika/biológia törvényszerűségeit. Az írásodból kiderül, hogy Te vagy az egyedüli az egész pályán, aki mindig mindent minden irányban és szögben tökéletesen lát. Ha ez így van, akkor ezt az élet más területén hasznosíthatnád, és nem lennél rászorulva a bírói könyöradományra.....
  Remélem a fenti megállapításod azokra a kollégáidra is érvényes, aki tényleg csak könyvből tanulta meg a szabályokat, és soha életében nem volt rajta rövidnadrág, esetleg testnevelésből felmentett volt. (Ismerek ilyet!!!) Ők minden valószínűség szerint helyesebben meg tudják ítélni az egyes szituációkat, mint aki már lejátszott 500 felnőtt bajnoki mérkőzést. Nevetséges!!

  szeitz!
  Gratulálok! 1:0 Neked!”
 • 30. JV.spori 2008. november 20. 14:52
  „Tisztelt Szeitz Tibor!
  Sajnos tényleg az nem valós! és elnézést öntől nem bántással akartam megfogalmazni ha így érzi vagy így sikerült ,szándékom csupán az hogy lássák ez maximálisan rossz volt az interjú alany vagy rosszul mondta el .Döntés meg legfőképp nem születhet szerintem ilyen gyorsan ez az én véleményem.
  Üdv.”
 • 29. szeitzt 2008. november 20. 14:12
  „Tisztelt JV.spori!

  Ha hülyeség is, - ahogy ön írja - került a cikkbe, akkor azt a nyilatkozó fogalmazta meg rosszul. A másik félnek is lett volna lehetősége elmondani a véleményét, de nem tette meg. A játékvezetők pedig nem nyilatkozhatnak, így őt nem lehetett megkérdezni. Egyébként nem értem az írását, eléggé zavaros és bizonytalan a fogalmazása... Remélem nem így vezet... :-))) A szándék természetesen nem a játékvezető lejáratása volt. Ellenkezőleg, elítéljük a bírók bántalmazását, s reméljük olyan megfelelő büntetést kap a játékos, ami visszatartja ilyen cselekménytől a többieket.
  Üdv: Szeitz Tibor”
 • 28. JV.spori 2008. november 20. 12:06
  „Nem tudom a szerkestőség honnan szed ilyen hülyeséget amit leírt az eseményekről de alig igaz belőle valami nem így történt megközelítőleg sem jó lenne ha előbb hiteles forrásból írnának mert ahogy leírták az eseményeket megint a játékveztőket nézik majd hülyének hogy itt nem valótlan dolgokat megfogalmaztak rossz szögből állítják be őket akár az döntés születtetl cikkükben hogy nem írta meg a spori a jegyzőkönyvet ahogy kell ,
  és a cikk szerint ezért enyhe büntetést kapott az elkövető Varga P. mert, valójában azt megírta ahogy kell . Ez azt sugalja egy olvasónak ez nem ért ahoz amit csinál nem tudja hogy kell megírni egy jegyzőkönyvet,
  kérem önöket tájékozódjanak rendesen és akkor írjanak konkrét dolgokat biztos van rá mód.”
 • 27. JV.spori 2008. november 20. 11:35
  „Bokk !Üdvözlöm felvilágosító írásod mert sok a fogalmatlan , mert inkább mondja amit gondol vagy elmondásból hall ahelyett hogy utánna nézne gymsfoci.hu oldalon minden szabály, és díjak fent vannak.
  Fogalmuk nincs hogy ezzel a jv díjjal nincs megfizetve a felelősség és egy egész nap, a háttér munkát nem látják és hogy pályán kívűl hány helyen kell megjelenni, és sok-sok tíz ezret kőlteni a felszerelésekre egy fél szezonban,
  csak azért hogy hobbi szinten focizgató csapatoknál vezessünk , mind annyian szeretjük amit csinálunk mert ha a pénzt nézzük akkor az ki is megy teljesen!!!! Tehát a haszon nulla !!!
  De örüljünk ha ezért szidhatnak vagy szétverjék a képünket fogalmatlan játékosok(TISZTELET A KIVÉTELNEK)
  Teljesen igaz hogy amikor reklamálnak a játékosok fogalmuk nincs a szabályokról, régről hallott valamit és azt hiszi úgy is van holott nem csak azt kell nézni akkor és ott mitörtént, hanem azt is! mi volt az esemény előtt,
  és az esemény után, összetett dolog egy esemény megítélése röpke másodpercek alatt !
  ISKOLA PADBA A JÁTÉKOSOKKAL ÉS ELŐTTE PSZICHOLOGIAI TESZT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Játékosnak , edzönek kérem őket gondolkodjanak el ezen!!!=
  Egy edző mérkőzésközben mire koncentrál? Válasz nagy vonalakban!

  Játékosokra, ki hogy tartja be az utasítását posztokat figyeli mit hol kell javítani mozgásokról játékosokról infót rögzít esetlegesen jól tudjon cserélni jó taktikai utasítást tudjon adni tehát közel sem tud olyan pontosan dönteni mint a SPORI, nem arra koncentrál mint a SPORI csak egy szögből lát a kispadról.
  Játékos mit csinál?

  Labdára, helyezkedésre, koncentrál rövid idővel elfárad csökken az ítélő képessége koncentrációja tehát hajtja a győzni akarás , ami fontos a játékos sokkal kevesebb szögből és sokszor messziről látja ugyan azt az eseményt mint a SPORI.
  Játékos, játékra koncentrál egy szóval ezért azt sem érti miért, azt ítélt, amit!
  Mert ő nem látta azt amit a SPORI észrevett a játékos sokszor takarásból lát valamit.

  Ezért hibás egy SPORI mert ő tudja mi a szabály, közelebb van az esethez és tudja ha történik is valami akkor azt mért kell tovább engedni ? mindennek van miértje!
  Ezért anyázzák megütik?
  Tudomásul kell venni AKI NEM KÉPES ÚGY ŰZNI ÉS SZERETNI EZT A SPORTOT HOGY VANNAK SZABÁLYAI TEGYE SZÖGRE A CIPŐJÉT VAGY MÁR FEL SE VEGYE, TISZTELET A KIVÉTELNEK SENKIT NEM AKAROK MEGSÉRTENI DE SAJNOS EZ ÍGY IGAZ EL KELL FOGADNI a szabályokat!
  A MUNKA HELYEN IS VANNAK SZABÁLYOK MÉGSE MEGYÜNK NEKI MÁSNAK ÉS ANYÁZZUK, LEKÖPJÜK.

  INDUL TANFOLYAM gyertek próbáljátok ki aztán ha képesek vagytok értelmezni akkor nézzetek magatokba aki képesrá , rájön hogy valami nem jó mert egyszer hülyeség miatt vitázott esetleg egy sporival.
  Én már túl vagyok ezen és bevallom vitáztam már én is és beláttam hülye voltam DE! soha nem sértettem meg egyettlen sporit se 14 év foci után !
  Várunk minden tökös embert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 26. lali84 2008. november 19. 22:42
  „hunter!!! most indul a tanfolyam indulj el kiváncsi lennék , hála isten 1-2 ember szépen nyilatkozik és le a kalappal előtte de te apám..szégyeld magad...1 meccset adnék neked és megnéznélek és megkaphatod a hatalmas béremet:-)))remélem a kellő büntetést megnyerik azok akik ilyed tesznek a pályán és kivánom hogy a legsulyósabb büntetését kapja mert amig nem lesz addig vérszemet kapnak a tőbbiek...”
 • 25. sporika 2008. november 19. 20:38
  „Szerettem volna reagálni Hunter beírására,amiben heti 35.000ft-ot említ a megye 3-as játékvezetők kereseti összegének,ami ugye kb. a havi bruttó keresete,ha havi 4-szer,heti két meccsen működik.
  De gusztisporttars mindent leírt előttem,szóval csak csatlakozni tudok hozzá.”
 • 24. jockey 2008. november 19. 19:58
  „21.

  Egyszerűen érdekel, mert lehet, hogy ismerem. Baj?”
 • 23. Bokk 2008. november 19. 19:53
  „Nem titok, a 12. pont a díjazás:
  <a href="http://www.gymsfoci.hu/?module=news&action=show&nid=23313#MIDDLE">http://www.gymsfoci.hu/?module=news&action=show&nid=23313#MIDDLE</a>
  Megyei III-ban az a jv. keres legjobban, aki az ifi-t vezeti, a felnőtt meccsen pedig partjelez: 4.000 Ft + 3.300 Ft = 7.300 Ft. Ez más önálló jövedelemnek minősül, a főállásától függően mínusz 18% vagy 36% adót kell levonni, de bizonyos költségeket el lehet számolni vele szemben az szja törvény alapján, 18%-os adósávnál általány költség elszámolásnál nettó 6100Ft-ról beszélünk. Nettó 3 óra, négy félidő. Csak meccs előtt már ott kell lenni, egyéb teendők, utazás, meccs után is ott kell még lenni, hazautazás. Tulajdonképpen rámegy a jv. vasárnapja. Szidják, leköpik, leütik, ne csodálkozzunk, hogy kevés a jv. 10 főből, aki jelentkezik a tanfolyamra, jó ha 1 ember marad az első év végén.

  Megye III-ban is félévente 1-2 fizikai, illetve elméleti teszt van.

  Mint azt már többen felvetették: 90 perc alatt helyzeteket kell kidolgozni, gólokat kell lőni, ez a játék célja. A jv. általában kevesebbet hibázik, mint a játékosok. Ha nem ad meg egy büntetőt, leütik, ha a játékos kihagy egy ziccert, mi történik?

  A legnagyobb probléma szerintem, hogy mindenki a grundon, illetve a tv-ből tanulja a szabályokat. Pedig amit a Gundel Takács mond, az nem feltétlen úgy van. Így aztán a lesről, kezezésről, stb. mindenkinek csak sejtései vannak. Mikor még fociztam, fogtam a szabálykönyvet és végigolvastam, értelmeztem. Alapvetően minden játékosnak kötelezővé tenném ezt. Hány olyan szakma van, ahol elég, ha sejtéseink vannak? Aztán persze a jv. asszisztens nem látja a lest, mert a játékos/néző csak félig ismeri a szabály, vagy a 20 éves változatot ismeri, vagy hallott valami blődséget a tv-ben. Ha valami az embert tényleg érdekli, akkor ismerje meg első kézből. Szerintem.

  A szabálykönyv:
  <a href="http://www.mlsz.hu/anyagok/szabalyzat/Szk08_magyar.pdf">http://www.mlsz.hu/anyagok/szabalyzat/Szk08_magyar.pdf</a>
  Egy kis teszt, hogy egységes legyen az értelmezés:
  <a href="http://www.mlsz.hu/anyagok/szabalyzat/QandAmagyar2006.pdf">http://www.mlsz.hu/anyagok/szabalyzat/QandAmagyar2006.pdf</a>

  A kiegészítő előírások, versenyszabályzat a labdarúgás játékszabályai mellé:
  <a href="http://www.gymsfoci.hu/?module=news&action=getfile&fid=23765">http://www.gymsfoci.hu/?module=news&action=getfile&fid=23765</a>

  Jó böngészést!”
 • 22. Bokk 2008. november 19. 19:50
  „Nem titok, a 12. pont a díjazás:
  http://www.gymsfoci.hu/?module=news&action=show&nid=23313#MIDDLE
  Megyei III-ban az a jv. keres legjobban, aki az ifi-t vezeti, a felnőtt meccsen pedig partjelez: 4.000 Ft + 3.300 Ft = 7.300 Ft. Ez más önálló jövedelemnek minősül, a főállásától függően mínusz 18% vagy 36% adót kell levonni, de bizonyos költségeket el lehet számolni vele szemben az szja törvény alapján, 18%-os adósávnál általány költség elszámolásnál nettó 6100Ft-ról beszélünk. Nettó 3 óra, négy félidő. Csak meccs előtt már ott kell lenni, egyéb teendők, utazás, meccs után is ott kell még lenni, hazautazás. Tulajdonképpen rámegy a jv. vasárnapja. Szidják, leköpik, leütik, ne csodálkozzunk, hogy kevés a jv. 10 főből, aki jelentkezik a tanfolyamra, jó ha 1 ember marad az első év végén.

  Megye III-ban is félévente 1-2 fizikai, illetve elméleti teszt van.

  Mint azt már többen felvetették: 90 perc alatt helyzeteket kell kidolgozni, gólokat kell lőni, ez a játék célja. A jv. általában kevesebbet hibázik, mint a játékosok. Ha nem ad meg egy büntetőt, leütik, ha a játékos kihagy egy ziccert, mi történik?

  A legnagyobb probléma szerintem, hogy mindenki a grundon, illetve a tv-ből tanulja a szabályokat. Pedig amit a Gundel Takács mond, az nem feltétlen úgy van. Így aztán a lesről, kezezésről, stb. mindenkinek csak sejtései vannak. Mikor még fociztam, fogtam a szabálykönyvet és végigolvastam, értelmeztem. Alapvetően minden játékosnak kötelezővé tenném ezt. Hány olyan szakma van, ahol elég, ha sejtéseink vannak? Aztán persze a jv. asszisztens nem látja a lest, mert a játékos/néző csak félig ismeri a szabály, vagy a 20 éves változatot ismeri, vagy hallott valami blődséget a tv-ben. Ha valami az embert tényleg érdekli, akkor ismerje meg első kézből. Szerintem.

  A szabálykönyv:
  http://www.mlsz.hu/anyagok/szabalyzat/Szk08_magyar.pdf
  Egy kis teszt, hogy egységes legyen az értelmezés:
  http://www.mlsz.hu/anyagok/szabalyzat/QandAmagyar2006.pdf

  A kiegészítő előírások, versenyszabályzat a labdarúgás játékszabályai mellé:
  http://www.gymsfoci.hu/?module=news&action=getfile&fid=23765

  Jó böngészést!”
 • 21. gusztisporttars 2008. november 19. 18:26
  „Tsiztelt Mindenki!
  Játékvezető vagyok!
  Egy év alatt 30 hétvégén megyek meccsre. Ezt szorozva 35e-vel, 1millió fölötti összeget kapunk. Megye3-ban!!!

  EZT KOMOLYAN GONDOLJÁTOK??????

  Le kéne tölteni a versenykiírást, vagy ha nincs hozzá kedvetek, Hunter összegét nyugodtan osszátok el tízzel. És attól, hogy csak 2 órát láttok bennünket, nem csak annyit vagyunk a pályán...(ifi meccs, jegyzőkönyv, edzés, edzőtábor, teszt, edzőmeccs, télen terem)

  Kedves egyjátékos! Átküldhetnéd nekem azt a szabálykönyvet, mert az enyémből kimaradt a nyilt törésről szóló rész. Pedig kétszer is letöltöttem és átnéztem...

  Hogy miért egy asszisztens megy meccsre??? MERT ENNYIEN VAGYUNK!!! Pont az ilyen balhék miatt. De aki motivációt érez, nyugodtan próbálja meg, jut neki hely, várjukszeretettel!

  És hogy a cikkre is reagáljak, jv szemmel. Én még soha nem anyáztam játékost, mert kihagyta a tizenegyest. Soha nem ütöttem meg játékost, mert kér méterről nem talált be az üres kapuba. Soha nem köptem le kapust, mert a két lába között begurult a labda. És ezzel mind-mind mérkőzést befolyásoló hibákat követtek el.

  Ja... és miért számít, hogy ki volt a jv???”
 • 20. lali84 2008. november 19. 18:14
  „üdvőzletem!!!sajnálattal olvasom hétről hétre lévő undoritó viselkedést ami a pályán a megye 3 ba folyik,elismerem meg tudom is hogy egy játékvezető hibázhat meg fog is szerintem és egyes emberek nem értik meg pedig jolenne!!!!én játékvezető és és focista is vagyok és én szégyenlem magam aki megüt egy játékvezetőt
  vagy ellenfél játékosát undoritó és egyben nem pályára való ember...és amig nem lesz ellene semmi igazi szigorúság addig vérszemet adnak a játékosoknak hogy bátran lehet ezt a brutalitást végezni!!!én mint játékos egyben játékvezető mondom nehéz levezetni egy edző meccset is nem hogy még rangadot meg jo kis meccset vezetni,de érdekes de ez csak megye 3 ba tőrténik meg megye 3 mas játékos csinálja a vesztivált,jolenne focival foglakoznának mert vagdalozás az megy!!!! " hunter" te meg honnan szedted 35000 ft szed őssze játékvezető egy hétvégén meg még ugyan ugy mind a 4 héten megye 3 mas szinten,ebből nem lehet megélni de ha irigy vagy most indul a tanfolyam,tedd le, megmutathatja mindenki aki okos hogy kell!!!tisztelettel: focista& játékv...”
 • 19. Zole17 2008. november 19. 09:14
  „A játék vezető is ember ha hibázott akkor az emberi dolog. Sokan azt hiszik, hogy könnyü mecset vezetni de ez nem igaz. Én mint játék vezető ezt jóltudom.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajzát: külföldre mehet a gólkirály

Labdarúgás - Tizenegy góljával Bajzát Péter lett a Soproni Liga őszi gólkirálya. Elképzelhető, hogy… Tovább olvasom