Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Reméli, jól döntött

Két évre szerződött Győrbe a válogatott 20 éves átlövője, Tomori Zsuzsanna. Úgy érzi, minden szempontból a legjobb döntést hozta, mikor elfogadta az Audi-ETO ajánlatát.
Tomori Zsuzsanna a Vasasban szerepelt az utóbbi években, ám tehetségét jelzi, hogy a középcsapatból is stabil tagja lett a magyar válogatottnak, noha mindössze húszesztendős.

A játékos a múlt hétvégi, győri nemzetközi tornán már bizonyította is, hogy megoldást jelenthet az átlövőposzton. Szinte minden megmozdulása gólveszélyes volt, ha éppen nem lőtt kapura – melyből rendszerint gól is lett –, akkor csak szabálytalanul, az esetek nagy százalékában hétméterest érően tudták csak megállítani a védők. Pedig Tomori elmondása szerint még bőven van mit megszoknia a csapat összjátékát illetően.

„Sokkal keményebbek az edzések, mint amilyenekben eddig részem volt, pedig tavaly Mocsai Lajos volt a mesterem a Vasasban, aki szintén a sok munkában hisz. Különösen a tempó jóval nagyobb, s még meg kell szoknom a többiek gyorsaságát, különösképpen Görbicz Anitáét és Vérten Orsolyáét. Emellett az új figurákat is még meg kell tanulni" – kezdte a fiatal játékos, aki szerint a fejlődésének mindenképpen jót tesz a folyamatos versenyhelyzet.

„Itt, az ETO-ban állandóan teljesíteni kell, vagyis minden edzésen és minden mérkőzésen a legjobbat kell kihoznunk magunkból. Ez azonban csak a hasznomra válik, s úgy érzem, ebből a szempontból a győri szerződésem volt a lehető legjobb döntés, amit a nyáron hozhattam. Több ajánlatom is volt ugyan, de mindent mérlegre téve csak az Audi-ETO jöhetett számításba" – tette hozzá Tomori Zsuzsanna, aki egyébként remekül érzi magát a csapatban.

„Úgy érzem, remekül sikerült a beilleszkedésem, nagyszerű közösségbe kerültem. A várost is apránként megismerem, bár a testvérem korábban egy évet játszott az ETO férficsapatában, s az egyik unokatestvérem is itt tanul, így nem teljesen ismeretlen számomra a hely. A lányok már néhány kávézót is megmutattak, bár sok szabadidőnk nincs. Ha éppen nem a klubban edzünk, edzőtáborozunk vagy tornán veszünk részt, akkor a válogatottbeli kötelezettségeknek kell eleget tenni, de ezt cseppet sem bánom, elvégre csak így tudok sokat fejlődni" – folytatta az átlövő, aki két évre szerződött az Audi-ETO-hoz. Célja nem is lehet más, mint hogy minél több címet begyűjtsön új csapatával.

„Még sem magyar bajnok, sem Magyar Kupa-győztes nem voltam, s a Bajnokok Ligájában sem szerepeltem. Remélem, a következő időszakban már csak múlt időben beszélhetek ezekről a dolgokról, s egy sikeres korszak következik az én pályafutásomban is. Nem beszélve a válogatottról, ahol egy jó világbajnoki szereplés és az olimpiai részvétel a legfontosabb valamennyiünk számára" – zárta a beszélgetést Tomori Zsuzsanna.

Szabó Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három vereség a bajnoki rajton

Az ajkaiak védekeztek, de egy kapufán kívül nem tudott helyzetbe kerülni a vendégcsapat sem. Tovább olvasom