Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Remeklő győriek

Remekül szerepelt Sopronban, a darts Európa-kupán, a győri Datacon DC együttes tagjai.

A női az 5., a férficsapat a 7. helyen végzett.
A hölgyek a csoportból továbblépve egyenes ágon bejutottak a 16-os főtáblára. Ott egy olasz, majd egy osztrák csapat legyőzésével a főtáblán a legjobb négy közé kerültek, ám a cseh Tuli-tuli nevű együttes megálljt parancsolt nekik. A vigaszágon azzal a német Master Party Sistersszel kerültek szembe, akiket a csoportmérkőzések során legyőztek a győri lányok. Ezúttal azonban a németek nyertek.

A férfiegyüttes két csoportkörön át került a 16-os táblára, ám ott osztrák ellenfelével szemben alulmaradt. A vigaszágon is egy osztrák társulat, a Trans volt az ellenfél, amelyet szinte transzban játszva ejtettek ki a győriek. A német Internazionale következett, s egy végsőkig kiélezett, drámai csatában győztek a győri fiúk. A nagy menetelést egy világ- és Európa-bajnokkal felálló horvát brigád állította meg.

A klub tulajdonosa, Venesz Károly a következőket mondta a verseny után: „Bíztam a jó szereplésben, de arra a legszebb álmaimban sem gondoltam, hogy mind a fiúk, mind a lányok bejutnak Európa legjobb nyolc klubcsapata közé. Remélem, Győr városa is értékeli eredményeinket, erőfeszítéseinket."

A győri csapat tagjai. Nők: Csapó Katalin, Horváth Klaudia, Köntös Zsófia, Pellegi Viktória, Törő Zsuzsanna. Férfiak: Boczor László, Domonkos Sándor, Gémesi Attila, Mészáros Ferenc, Rasztler József, Rucska József.
Hangosbemondó elnök

Igen aktív figurája az Európa-bajnokságnak a kontinentális szövetség elnöke, Carlo Plank. Amellett, hogy igyekszik mindenen rajta tartani a szemét, ő a rendezvény hangosbemondója, ám amikor a Mezőberény–
Szabadbattyán összecsapást kellett volna felkonferálnia, az elnök hosszan nézte a papírját, majd átadta a mikrofont a technikai személyzet egyik magyar tagjának...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy mérfölddel hosszabb volt a chicagói maraton

Minden maratoni verseny különleges fizikai és mentális felkészültséget követel a futóktól, s mint… Tovább olvasom