Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Remekeltek a diákok

Az elmúlt időszakban számos szép sikert értek el a diákolimpiákon a megye iskoláinak versenyzői, csapatai.

Összetett Deák-arany

Tizenöt győri középiskola részvételével rendezték meg az alapfokú középiskolai teniszbajnokságot a győri Deák-iskola sporttelepén. Összesen nyolcvannyolc tanuló küzdött a helyezésekért.

Bajnoki címeket szereztek, fiú egyes: Szájer Bulcsú (Czuczor-gimnázium). Lány egyes: Hegyi Krisztina (Révai-gimnázium). Fiú páros: Szájer Bulcsú–Herczeg Péter (Jedlik). Lány páros: Kiss Viktória–Csillag Zsuzsa (mindkettő Deák).

Az összetett pontversenyt a Deák-iskola szerezte meg, felkészítő edző: Dudás Viktor.

Dobogós Gárdonyi

A Kiskunhalason rendezett országos diákolimpián a győri Gárdonyi-iskola fiúcsapata második, a lánycsapat harmadik lett.

Páratlan győri siker

A gyirmóti futballpályán rendezték meg a IV. korcsoportos labdarúgó-diákolimpia országos döntőjét. A fináléban nyolc csapat vett részt. A győri gárdák fantasztikusan szerepeltek, hiszen a Fekete-iskola (testnevelő tanár: Kovács Béla) második, a Jókai-iskola (testnevelő tanár: Gáborfalvi László) harmadik lett. Ilyen sikerre korábban még nem volt példa.

Élen a Lakótelepi SE

Veszprém adott otthont a kyokushin karate szervezetek közös diákolimpiai döntőjének, ahol a kapuvári Lakótelepi SE csapata az első helyen végzett a pontversenyben.

Az egyenes kieséses versenyen tizenkét érmet szereztek Németh Gábor edző tanítványai. Horváth Mónika, Barzsó Rebeka, Varga Patrik, Papp Csaba, Molnár Imre és Licskai Dávid első, Dömötör Zsanett és Jakus Júlia második, míg Jakus Virág, Lukácsi Rebeka, Csikai Bence és Szili László harmadik lett.

Tizenhat csapat Győrött

Péntektől vasárnapig rendezik Győrött az V. korcsoport számára a diákolimpia döntőjét. A lányok a Magvassy-csarnokban, a fiúk az Adyvárosi Sportcentrumban küzdenek majd a fináléba kerülésért, melynek vasárnap reggeltől a Magvassy ad majd otthont.

A 16 csapat között három olyan iskola is van, melynek fiú- és lányegyüttese is pályára lép: a dunaújvárosi Rosti Pál-gimnázium, a debreceni Irinyi-gimnázium, valamint a győri Szent-Györgyi-iskola.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldre utazhat a Tippmester

A múlt héten ért véget a Kisalföld, a győri Rába Quelle fürdő, valamint a Győri ETO FC közös játéka, a Tippmester. A nyerteseket – az első tíz helyezettet jutalmaztuk – lapunk székházá- ban köszöntöttük kedden. Az összetettben legtöbb pontot elérő, mindössze tizennégy éves Varga Dávid egy értékes külföldi utazást nyert. Tovább olvasom