Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Remek volt a soproni hajrá

Famila Schio–GySEV-Orsi 72–74 (21–14, 21–23, 15–20, 15–17) Schio, női kosárlabda Euroliga-mérkőzés, 300 néző. V.: Jelen (szlovén), Kratschmer (osztrák).
Schio: ZIMERLE 17/3, Ballardini 2, Abrosszimova 6, Perry 8, SCOTT 18. Cs.: Ramon, Zocco 9/3, Askamp 4, Viglione 8/6. Edző: Giovani Luchen.
GySEV: Bevilaqua 8/3, BOGOJEVIC 27, BALOGH 14/6, SERES 9/9, Zakaluzsnaja 8. Cs.: Alessandra 8, Dénes. Edző: Dirk Bevilaqua.
Soproni szempontból kimondottan jól, Seres triplájával indult a meccs. A GySEV Bogojevic büntetőivel tartotta előnyét, a Schio részéről Scott és Abrosszimova villogott. A negyed második felében érthetetlenül kapkodni kezdett a GySEV. Fordított a Schio, a soproni védekezésváltást triplával vette tudomásul a házigazda. A hajrában Alessandra büntetőket rontott, így az első negyed végén hét ponttal vezetett a Famila.

Ha az első negyed jól, akkor a második remekül indult, két soproni hármassal. Előbb Bevilaqua, majd Balogh talált be távolról. Feljött egy pontra a GySEV, ám az olasz együttes tengerentúli „tengelyének", az amerikai Scott–Perry kettősnek az öt pontja következett. Hullámzott a játék, nem engedte el ellenfelét a GySEV, s futott az eredmény után. Az olaszok Zimerle kosaraival tartották minimális előnyüket, ám a GySEV-től mindig volt, aki válaszolt a hazai kosarakra, leginkább Bogojevic és Balogh. A félidő végén Alessandra ziccereket hibázott, a másik oldalon viszont pontosan célzott Abrosszimova, így a szünetben 5 ponttal vezetett a Schio.

A szünet után hamar fordított a vendégcsapat. Előbb Zakaluzsnaja duplázta meg első félidőben dobott pontjai számát egy kosár plusz büntető kombinációval, majd újra jött Bogojevic, akinek két egymás után elért találatával már a zöld-sárgáknál volt az előny. Továbbra is fej fej mellett haladt a két csapat, a negyed közepén Zocco kosaraira Seres felelt egy triplával, döntetlenre (48–48) hozva az állást. Az itt bekövetkezett kisebb holtpontról Abrosszimova vezérletével a Schio mozdult el előbb, újra 5 pontos előnyt szereztek a hazaiak. Légiósaik, Alessandra, Bevilaqua és Bogojevic tartották ekkor versenyben a soproniakat, akik a negyed végén Seres triplájával kiegyenlítettek. Óriási csatában, váltott vezetéssel haladtak előre a csapatok a negyedik negyedben.

A Schio a becsületéért, a GySEV a harmadik helyért küzdött. Hihetetlenül izgalmasan alakult a végjáték, Zakaluzsnaja kosarának és Balogh hármasának köszönhetően ezúttal a Schio futott a GySEV után. Bevilaqua időkérését követően Balogh és Bogojevic villanásaival két és fél perccel a befejezés előtt 73–67-re húzott el ellenfelétől a soproni együttes.
A végjáték inkább feszült légkörű, mint izgalmas volt. Az izgalmak Viglione 19 másodperccel a befejezés előtt dobott hármasával tetőztek, ezzel két pontra jöttek fel az olaszok, ám ezt a kis előnyt már megtartotta a GySEV.
Győzelmükkel a soproniak megszerezték a harmadik helyet csoportjukban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berlin megrendezné a 2009-es atlétikai világbajnokságot

A Német Atlétikai Szövetség döntött arról, hogy 2005-től 2010-ig milyen nagy nemzetközi versenyeknek… Tovább olvasom